ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är bästa platsen för routern i ditt hem

Aron Andersson · 3 Sep 2014
Uppdaterad 4 Sep 2014

Foto: TT


Trött på dålig uppkoppling? Fått nog av sega Netflix-strömmar och avbrutna nedladdningar? Så ska du placera din router för att maxa internet i hemmet.

klar

Artikellänk är kopierad

I garderoben? Vid ytterdörren? Bredvid datorn? Bakom tv:n? Fysikdoktoranden Jason Cole tog på sig uppgiften att räkna ut den bästa placeringen för en trådlös router.

Han bestämde sig för att göra det så noggrant som möjligt genom matematiska beräkningar på sin egen lägenhet. Genom avancerade ekvationer fick han ett resultat som kanske inte var helt revolutionerande.

En router mitt i hemmet ger bästa täckning totalt sett.

Men det är kanske inte alltid att föredra att smälla upp en router mitt i vardagsrummet. Förutom att det är fult är det inte heller särskilt praktiskt. Lyckligtvis förstod även Jason Cole detta och tog därför fram en modell som visar hur wifi-signalen sprider sig i hemmet beroende på placering.

På sina bloggläsares begäran utvecklade han en Android-app baserad på denna modell så att det går att göra samma experiment i sitt eget hem.

Uträkningen i sin invecklade helhet finns beskriven på Jason Coles blogg.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro