ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är bästa serierna på Netflix 2016

Aron Andersson · 9 Sep 2016
Uppdaterad 15 Feb 2017

Tusentals titlar på Netflix – ändå hittar du inget att se. Men bryt inte ihop. Här är 10 nya serier, och 10 klassiker som garanterat inte gör dig besviken.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Montage

Om du letar nya serier

► LÄS MER: Här är bästa filmerna på Netflix 2016”Rick and Morty” (1 säsong). I väntan på att säsong 2 ska komma till Sverige finns den första redan på Netflix. I rakt nedstigande led från ”The Simpsons” och ”Futurama” handlar detta om alkoholiserade uppfinnaren Rick som tar med sitt barnbarn Morty på vetenskapliga (nåja) resor i flera dimensioner.

”Love” (1 säsong). Huvudrollerna tävlar om att vara osympatiska, särskilt mot varandra. Men om du kan bortse från det så finns något här, om att försöka träffa någon att dela livet med.

”Flaked” (1 säsong). Netflix-favoriten Will Arnett medverkar både i ”Arrested Development” och ”BoJack Horseman”. Han spelar dessutom huvudrollen i den här komediserien som han själv varit med och utvecklat.

”Bloodline” (2 säsonger). Långsamt, men nervigt och stämningsfullt om en familj i Florida Keys som där struliga broderns återkomst och narkotikaaffärer ställer till det.

”Peaky blinders” (2 säsonger). Inte alla säsonger finns att hitta här, men det är en bra introduktion till detta gangsterdrama som utspelar sig i Birmingham efter Första världskriget.

”Narcos” (2 säsonger). Om kokainet och knarkkungen Pablo Escobar som blev miljardär på affärerna han gjorde.

”Orange is the new black” (4 säsonger). Lugnt och metodiskt får vi lära känna de intagna på Litchfield och anledningen till varför de hamnat där samtidigt som vi följer deras liv i fängelset.

”From dusk till dawn” (3 säsonger). Baserat på Robert Rodriguez film med samma namn om kriminella Gecko-bröderna som tvingas tampas med vampyrer.

”Last chance U” (1 säsong). Dokumentär om ett program för amerikansk fotboll vid East Mississippi Community College som samlar spelare med dåliga studieresultat.

”Chef’s table” (2 säsonger). Kanske den snyggaste dokumentären om mat någonsin som besöker några av de mest ambitiösa restaurangerna i världen där nästan samtliga kockar har en intressant historia att berätta.

Foto: Montage

Om du letar gamla serier

”Gilmore Girls” (7 säsonger). Det gäller att vara på tå för att hänga med i den rappa dialogen men det betalar sig direkt i den här feelgood-serien om Lorelai och Rory Gilmore.

”Buffy the vampire slayer” (7 säsonger). Glöm ”True blood”, ”Twilight” och ”The vampire diaries”. Detta är the original vampyrserie med the one and only Buffy som står för vampyrslakten. Supernörden Joss Whedon skapade serien och har sedan dess klättrat till Hollywoodtoppen som regissör för ”Avengers”-filmerna.

”Arrested development” (4 säsonger). Netflix valde att ge nytt liv till den här gamla komediklassikern om en högst dysfunktionell familj där Jason Bateman fungerar som navet.

”24” (8 säsonger). Fullmatad action där antiterrorist-polisen Jack Bauer inte får en lugn sekund under de dygn som utgör varje ny säsong.

”Breaking bad” (5 säsonger). Juryn överlägger fortfarande i frågan om detta är den bästa tv-serien någonsin, troligtvis kommer aldrig ett entydigt svar. Men historien om cancerdrabbade kemiläraren som sadlar om till knarkkung är bra från början till slut.

”Nollor och nördar” (1 säsong). Det blev bara en säsong av denna ungdomsserie som fått välförtjänt kultstatus. Många delaktiga i projektet har gått vidare och gjort storartade saker.

”Star trek: The original series” (3 säsonger). I slutet av året kommer alla Star Trek-avsnitt som någonsin gjorts bli tillgängliga på Netflix, 727 stycken. Än så länge får vi nöja oss med originalserien från slutet av 60-talet.

”Firefly” (1 säsong). Joss Whedon, hjärnan bakom ”Buffy” ovan, skapade även denna serie om en rymdskeppsbesättning 500 år in i framtiden.

”The house of cards trilogy” (3 säsonger). Passa på att se originalet bakom en av Netflix mest hyllade serier.

”Vänner” (10 säsonger). Ingen behöver tipsas om ”Vänner”, ingen behöver egentligen kolla på det heller. Men om du mot förmodan missat det, så ligger alla säsonger på Netflix.►LÄS MER: Här är bästa filmerna på Netflix 2016

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro