ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är bästa shoppingen i Göteborg

Jesper Lögdahl · 22 Mar 2017
Uppdaterad 22 Mar 2017
Artilleriet är en av butikerna som Jesper Lögdahl tipsar om.

Artilleriet är en av butikerna som Jesper Lögdahl tipsar om. Foto: Artilleriet


Att shoppa är inte bara kul – det är en dygd. Varje helg föreslår Jesper Lögdahl att plånboken töms och ny fina saker införskaffas till hemmet. Den här helgen tar han tempen på roliga och nödvändiga butiker och shoppingstråk i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Artilleriet, Magasinsgatan 19.

Den här lilla inrednings- och designbutiken har allt. Möbler, lampor, ljusstakar, textiler, ja, you name it. Den är perfekt för att hitta både spännande inredningsdetaljer till hemmet, men är också den perfekta butiken för den obligatoriska gå-bort-presenten. Skulle man tröttna på utbudet, av någon outgrundlig anledning, så piper ni enkelt rakt över till systerbutiken Artilleriet the kitchen som har köksprodukter för den lite mer kräsne.

Femman, Nordstan, postgatan 26-32, Nordstan.Alltså, det kan ju vara fruktansvärt att gå i Nordstan på helgerna, detta måste vi vara ärliga med, men uppfräschningen som varit och som pågår av Femman-huset är inte alls dum. Förvänta er inga överraskningar dock. Det är fortfarande Monki, Odd Molly och Albrekts Guld som huserar där. Precis de butiker man kan vänta sig av vilken annan handelsstad som helst som är utsläng på en åker utanför random svensk landsortsstad. Skillnaden är att den ligger mitt i stan. Ett plus är även du slipper gå utomhus när det regnar. Och det gör det ju ibland i Göteborg.

Heyday, Kyrkogatan 19.Två systrar öppnar inredningsbutik mitt i city och sen blir det succé. Detta hade kunnat vara synopsis till den romcom jag fnular på, men det här är sant. En butik, återigen, med design och inredning som fokus. Det är härliga kuddar, spännande krukor och smycken, men som om inte det vore nog så är butiken också ett kafé. Hurra för det! Fika och shoppa at the same time är ju briljant. Gå dit. Värt besöket.

Haga NygataHär finns det mängder av familjära butiker och kaféer. Ett mycket populärt shoppingstråk på helgerna. Här kan du hitta allt från dammigt porslin på antikvitetsaffären, den fina hatten på Hattar Göteborg och de sköna skorna på Karltex. Sen säljer säkert någon honung också i något stånd på gatan. Mysigt.

Clas Ohlson, Götgatan 10, NordstanMåste ta med Clas Ohlson. Man kan inte leva utan skruvmejslar, kablar och tejp. Face it. Det bara är så.

Jesper Lögdahl är dj och chefredaktör på World in property.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro