ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är bästa skräckfilmerna på Netflix 2017

Niklas Wennergren · 15 Apr 2017
Uppdaterad 1 Nov 2017
"Sinister", "The evil dead", "It follows", "The awakening" och "The Babadook" är några av filmerna som får vara med när Metro listar Netflix tio läskigaste filmer.

"Sinister", "The evil dead", "It follows", "The awakening" och "The Babadook" är några av filmerna som får vara med när Metro listar Netflix tio läskigaste filmer. Foto: Montage/Rex


Är du sugen på en riktigt läskig kväll i tv-soffan? Här är tio rysare – både nyheter och klassiker – som får håret att resa sig på armarna.

klar

Artikellänk är kopierad

”Hush” (2016)

Maddie (Kate Siegel) är en döv författare som dragit sig tillbaka till en stuga i skogen. När en maskerad man plötsligt dyker upp tvingas hon kämpa för sitt liv i en klassisk katt-och-råtta-lek – med den extra kryddan att råttan inte kan höra katten. ”Hur bra är ’Hush’? Den är där uppe med ’Halloween’ och, till och med, ’Wait until dark’. Nagelbitardags. På Netflix”, skrev en imponerad Stephen King på Twitter efter premiären på Netflix.IMDB: 6,6/10. Trailer.

”The Babadook” (2014)

Det finns många exempel på lågbudgetskräckisar som gjort succé, ”The Blair witch project” (1999), ”Paranormal activity” (2007) och ”The evil dead” (1981) för att nämna några. ”The Babadook” är ännu en. För den i sammanhanget modesta summan två miljoner dollar lyckas den här australiska skräckfilmen om en mamma, hennes son och en mystisk sagobok skrämmas rejält.IMDB: 6,8/10. Trailer.

”It follows” (2014)

Ett one-night stand blir början på mardrömmen för 19-åriga Jay (Maika Monroe) i denna indieskräckis. I och med samlaget har hon nämligen tagit över en förbannelse. Snart börjar en utmattande flykt undan ett långsamt lunkande väsen som aldrig stannar upp. Allt till tonerna av ett snyggt John Carpenter-doftande soundtrack signerat Disasterpeace.IMDB: 6,9/10. Trailer.

”Dark skies” (2013)

Familjen Barretts liv vänds upp och ned när mystiska saker börjar hända i deras idylliska förortsvilla. En skock fåglar som flyger ihjäl sig mot husets fönster och en son med en osynlig vän kan låta som klyschor men här görs det med viss finess. Stabilt skådespel av Keri Russell (”The americans”) och Josh Hamilton i huvudrollerna.IMDB: 6,3/10. Trailer.

”Sinister” (2012)

Avdankade true crime-författaren Ellison Oswalt (Ethan Hawke) är i desperat behov av en ny litterär succé när han flyttar – med sin ovetande familj – till ett hus där en hel familj under mystiska omständigheter hängt sig på bakgården. En låda gamla super 8-filmer på vinden blir upprinnelsen till ett gastkramande detektivarbete.IMDB: 6,8/10. Trailer.

”The cabin in the woods” (2012)

Ett gäng amerikanska collegestudenter reser till en avlägsen stuga i vildmarken för att supa, röka på och ha sex men snart förvandlas resan till en mardröm. Låter det bekant? Kanske på pappret men den här Joss Whedon-producerade rysaren skruvar på de klassiska skräckfilmsklyschorna och bjuder på överraskande vändningar. Kul för den inbitne men kanske för metafilmiskt för slentriantittaren?IMDB: 7,0/10. Trailer.

”Insidious” (2010)

Skräckregissören James Wan med både ”Saw” (2004) och den mer sentida skräckfavoriten ”The conjuring” (2013) på sitt cv väcker här liv i den arketypiska berättelsen om det hemsökta huset – om än med en twist. Filmen med Patrick Wilson och Rose Byrne i huvudrollerna är inget för svaghjärtade, här bjuds det på gott om chockögonblick.IMDB: 6,8/10. Trailer.

”The awakening” (2011)

Första världskriget har nyss tagit slut och krigsänkan Florence Cathcart (Rebecca Hall) hjälper polisen att avslöja spöklurendrejeri i ett blekt England. Motvilligt tackar hon ja till att undersöka ett fall på en privatskola för pojkar och, minsann, snart börjar hon tvivla på sin skeptiska inställning till det övernaturliga. Överraskande originellt trots välkända premisser.IMDB: 6,5/10. Trailer.

”Dawn of the dead” (2004)

Ojämna regissören Zack Snyder gör en ovanligt bra remake av zombiefilmens fader George A. Romeros film med samma namn från 1978. I samband med zombieapokalypsen söker en grupp människor skydd i ett köpcentrum, som så klart snart blir omringat av köttätande monster. Kritiken av konsumtionssamhället är nedtonad här jämfört med i originalet – men spänningen uppskruvad.IMDB: 7,4/10. Trailer.

”The evil dead” (1981)

Kultklassiker som har gett upphov två uppföljare, en remake och nu senaste en tv-serie, ”Ash vs. evil dead” som kan ses på C More. Regissören Sam Raimis (”Spider-Man”) långfilmsdebut, gjord på minimal budget med barndomsvännen Bruce Campbell i huvudrollen, är en banbrytande splatterfest där fem vänner råkar väcka ondskefulla demoner till liv under i en helg i en avlägsen stuga.IMDB: 7,6/10. Trailer.

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Wennergren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro