ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är bästa spelen att ta med på semestern

Anneli Sandberg · 22 Jul 2014
Uppdaterad 25 Jul 2014
Gabriel Herrera, 11, Kalle Sandberg, 11, Emmy Hellum, 6, och Isabella Sandberg, 8, provspelar "Familjens ordjakt".  

Gabriel Herrera, 11, Kalle Sandberg, 11, Emmy Hellum, 6, och Isabella Sandberg, 8, provspelar "Familjens ordjakt".   Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Att släpa med stora sällskapsspel till landstället, på båten eller på tältsemestern är ofta väldigt otympligt och tar upp halva packningen. Tack och lov finns då resespelen. Klassiker och nya spel i mindre förpackningar. Metro har provspelat nyheterna.  

”Den försvunna diamanten” (Alga) 
 2-6 spelare, från 5 år, cirkapris: 99 kronor Betyg: 4. Det klassiska spelet men i form av ett kortspel. Det är enklare men spänningsmomentet med att hitta diamanten finns faktiskt kvar. Tvisten med att man ska ställa sig upp först då det läggs fram en bov på bordet gör det hela ännu roligare. Enkelt att ha med på resan och roligt för hela familjen.
”Den försvunna diamanten” (Alga) 2-6 spelare, från 5 år, cirkapris: 99 kronor Betyg: 4. Det klassiska spelet men i form av ett kortspel. Det är enklare men spänningsmomentet med att hitta diamanten finns faktiskt kvar. Tvisten med att man ska ställa sig upp först då det läggs fram en bov på bordet gör det hela ännu roligare. Enkelt att ha med på resan och roligt för hela familjen.
”Tjuv och polis” (Alga) 
 2-6 spelare, från 5 år, cirkapris: 99 kronor Betyg: 3. Spelet är enkelt och kul och det uppskattas av alla, båda stora som små. Även här är momentet med att snabbast ställa sig upp snabbast vid ett visst kort uppskattat men det har inte riktigt samma spänningsgrad som ”Diamanten”.
”Tjuv och polis” (Alga) 2-6 spelare, från 5 år, cirkapris: 99 kronor Betyg: 3. Spelet är enkelt och kul och det uppskattas av alla, båda stora som små. Även här är momentet med att snabbast ställa sig upp snabbast vid ett visst kort uppskattat men det har inte riktigt samma spänningsgrad som ”Diamanten”.
”Familjens ordjakt” (Tactic) 
 2 + spelare, från 7 år, cirkapris 129 kronor Betyg: 5. Ett väldigt roligt spel för hela familjen. Hur många hundraser på olika bokstäver kan du komma på? Hur många fiskar eller rotfrukter? En hetsig och kul ordjakt som engagerar. Enkel att ha med på resan och du kan till och med spela det i bilen så länge föraren håller ögonen på vägen.
”Familjens ordjakt” (Tactic) 2 + spelare, från 7 år, cirkapris 129 kronor Betyg: 5. Ett väldigt roligt spel för hela familjen. Hur många hundraser på olika bokstäver kan du komma på? Hur många fiskar eller rotfrukter? En hetsig och kul ordjakt som engagerar. Enkel att ha med på resan och du kan till och med spela det i bilen så länge föraren håller ögonen på vägen.
”Rita och gissa” (Tactic) 
 3+ spelare, från 8 år, cirkapris 129 kronor Betyg: 3. Det är precis som det låter, en ritar och de andra gissar vad konstverket föreställer. Man kan spela en och en eller i lag. Barnen uppskattar spelet mer än de vuxna och därför möts vi i mitten på betyget. Det är inget spel för bilresan men väl framme i stugan eller husvagnen passar det perfekt.
”Rita och gissa” (Tactic) 3+ spelare, från 8 år, cirkapris 129 kronor Betyg: 3. Det är precis som det låter, en ritar och de andra gissar vad konstverket föreställer. Man kan spela en och en eller i lag. Barnen uppskattar spelet mer än de vuxna och därför möts vi i mitten på betyget. Det är inget spel för bilresan men väl framme i stugan eller husvagnen passar det perfekt.
”Geni familj” (Kärnan) 
 2-6 spelare, från 7 år, cirkapris: 109 kronor. Betyg: 4. Bra frågespel som funkar lika bra att spela i bilen som på stranden eller stugan. Det är både barn- och vuxenfrågor vilket betyder att hela familjen kan vara med. Roligt för alla och lagom svårighetsgrad på de 600 frågorna.
”Geni familj” (Kärnan) 2-6 spelare, från 7 år, cirkapris: 109 kronor. Betyg: 4. Bra frågespel som funkar lika bra att spela i bilen som på stranden eller stugan. Det är både barn- och vuxenfrågor vilket betyder att hela familjen kan vara med. Roligt för alla och lagom svårighetsgrad på de 600 frågorna.
”101 roliga lekar för vuxna” (Nicogame) 
 3+ spelare, 7-99 år, cirkapris: 199 kronor Betyg: 3. Det här är förmodligen den perfekta spelboxen för den som ständigt har problem med att hitta på lekar på midsommar eller till kräftskivan. Om fantasin tryter är det bara dyka ned och bläddra bland de 101 lekarna. Men är du, som jag, en leknörd så känns det mesta redan gjort. Dock hittade jag en och annan pärla och det höjer betyget ett snäpp.
”101 roliga lekar för vuxna” (Nicogame) 3+ spelare, 7-99 år, cirkapris: 199 kronor Betyg: 3. Det här är förmodligen den perfekta spelboxen för den som ständigt har problem med att hitta på lekar på midsommar eller till kräftskivan. Om fantasin tryter är det bara dyka ned och bläddra bland de 101 lekarna. Men är du, som jag, en leknörd så känns det mesta redan gjort. Dock hittade jag en och annan pärla och det höjer betyget ett snäpp.
"Musikcharader" (ALF) 
 4 + spelare, från 15 år, cirkapris: 149 kronor Betyg: 4. Kul spel som lockar till mycket skratt och engagemang där man både får sjunga och spela charader. Lagom svårighetsgrad på uppgifterna men alldeles för få kort. Efter några omgångar hade vi spelat igenom korthögen. Perfekt i stugan med familjen eller kompisgänget.
"Musikcharader" (ALF) 4 + spelare, från 15 år, cirkapris: 149 kronor Betyg: 4. Kul spel som lockar till mycket skratt och engagemang där man både får sjunga och spela charader. Lagom svårighetsgrad på uppgifterna men alldeles för få kort. Efter några omgångar hade vi spelat igenom korthögen. Perfekt i stugan med familjen eller kompisgänget.
"Lika par leka bäst" (Tactic) 
 2-8 spelare, 18 +, cirkapris: 129 kronor Betyg: 2. Här ska man ta reda på vilka par som känner varandra bäst genom att svara vad ens partner svarar på frågor som vilken den mest romantiska platsen att ha sex på är och vad man mest bråkar med varandra om i relationen. Spelet har en viss underhållningsfaktor men krånglig spelplan drar ned betyget. Frågorna passar par som inte varit ihop så länge.
"Lika par leka bäst" (Tactic) 2-8 spelare, 18 +, cirkapris: 129 kronor Betyg: 2. Här ska man ta reda på vilka par som känner varandra bäst genom att svara vad ens partner svarar på frågor som vilken den mest romantiska platsen att ha sex på är och vad man mest bråkar med varandra om i relationen. Spelet har en viss underhållningsfaktor men krånglig spelplan drar ned betyget. Frågorna passar par som inte varit ihop så länge.
"Fördomar och tuffa val" (ALF) 
 3-4 spelare, 15 +, cirkapris: 149 kronor Betyg: 4. Kul spel där man ska svara på frågor om varandra. Har personen till höger blivit anhållen någon gång? Skulle spelaren köra bil efter att ha druckit ett glas vin? Väldigt underhållande i rätt sällskap och det skapar en del diskussioner och skratt.
"Fördomar och tuffa val" (ALF) 3-4 spelare, 15 +, cirkapris: 149 kronor Betyg: 4. Kul spel där man ska svara på frågor om varandra. Har personen till höger blivit anhållen någon gång? Skulle spelaren köra bil efter att ha druckit ett glas vin? Väldigt underhållande i rätt sällskap och det skapar en del diskussioner och skratt.
"Vad kan du om mat" (Tactic) 
 15 år, 2+ spelare, cirkapris: 129 kronor Betyg: 3. Vad ingår i en gubbröra? Vad är paella? Det är några av de 240 frågorna i det här spelet. Ett test vad du kan om mat helt enkelt. I rätt sällskap är det kul även om man till sist tröttnar något på det snäva ämnet. Funkar både på själva resan och när ni nått målet.
"Vad kan du om mat" (Tactic) 15 år, 2+ spelare, cirkapris: 129 kronor Betyg: 3. Vad ingår i en gubbröra? Vad är paella? Det är några av de 240 frågorna i det här spelet. Ett test vad du kan om mat helt enkelt. I rätt sällskap är det kul även om man till sist tröttnar något på det snäva ämnet. Funkar både på själva resan och när ni nått målet.
"Vad tänker jag på? 21" (ALF) 
 15 år, 3-4 spelar, cirkapris: 149 kronor Betyg: 3. Frågespel där man får fyra ledtrådar.. Den som snabbast kommer på det rätta svaret griper tag i en tuta i mitten på bordet. Det momentet blir dock krångligt och man önskar att alla hade haft var sin. Men det är ett resespel och ska ta liten plats. Spelet är extra roligt om man är många då tävlingsbiten blir mer påtaglig.
"Vad tänker jag på? 21" (ALF) 15 år, 3-4 spelar, cirkapris: 149 kronor Betyg: 3. Frågespel där man får fyra ledtrådar.. Den som snabbast kommer på det rätta svaret griper tag i en tuta i mitten på bordet. Det momentet blir dock krångligt och man önskar att alla hade haft var sin. Men det är ett resespel och ska ta liten plats. Spelet är extra roligt om man är många då tävlingsbiten blir mer påtaglig.
"Junior alias" (Tactic) 
 5 år, 4 + spelare, cirkapris 129 kronor Betyg: 4. Ett ordförklaringsspel för barn som framkallade både skratt och diskussioner. Barnen uppskattade utmaningen att förklara ett ord med andra ord och att hinna så många som möjligt innan tiden gick ut. Tyvärr tog korten snabbt slut. Lite för lätt för de äldre barnen.
"Junior alias" (Tactic) 5 år, 4 + spelare, cirkapris 129 kronor Betyg: 4. Ett ordförklaringsspel för barn som framkallade både skratt och diskussioner. Barnen uppskattade utmaningen att förklara ett ord med andra ord och att hinna så många som möjligt innan tiden gick ut. Tyvärr tog korten snabbt slut. Lite för lätt för de äldre barnen.
”Svarte Petter” (Kärnan) 
 2+ spelare, cirkapris: 49 kronor. Betyg: 2. Ett enkelt klassiskt kortspel som de yngsta testspelarna älskar. Vuxna tröttnar ganska fort även om det finns en viss förtjusning i att sitta med Svarte Petter och hoppas att någon annan ska dra honom. Ju fler spelare desto roligare.
”Svarte Petter” (Kärnan) 2+ spelare, cirkapris: 49 kronor. Betyg: 2. Ett enkelt klassiskt kortspel som de yngsta testspelarna älskar. Vuxna tröttnar ganska fort även om det finns en viss förtjusning i att sitta med Svarte Petter och hoppas att någon annan ska dra honom. Ju fler spelare desto roligare.
”Bondespelet” (Alga) 
 2-5 spelare, från 6 år, cirkapris: 99 kronor Betyg: 2. Lägg rätt djurläte på rätt djur samtidigt som du låter som djuret. Försök också komma ihåg vilken ordning djuren har lagts i högen. Det gick hem hos de yngsta kanske mest för att man ska härma en ko och en häst men de äldre i sällskapet tröttnade fort.
”Bondespelet” (Alga) 2-5 spelare, från 6 år, cirkapris: 99 kronor Betyg: 2. Lägg rätt djurläte på rätt djur samtidigt som du låter som djuret. Försök också komma ihåg vilken ordning djuren har lagts i högen. Det gick hem hos de yngsta kanske mest för att man ska härma en ko och en häst men de äldre i sällskapet tröttnade fort.
”Charadspelet för barn” (Tactic) 
 3-6 spelare, från 6 år, cirkapris 129 kronor Betyg: 3. En kul variant på charad där man ska förklara någon/något som gör något. Det finns med andra ord oändliga varianter. Det är dock ett spel för barn eftersom det blir alldeles för enkelt för vuxna. Barnen har roligt och uppskattar det.
”Charadspelet för barn” (Tactic) 3-6 spelare, från 6 år, cirkapris 129 kronor Betyg: 3. En kul variant på charad där man ska förklara någon/något som gör något. Det finns med andra ord oändliga varianter. Det är dock ett spel för barn eftersom det blir alldeles för enkelt för vuxna. Barnen har roligt och uppskattar det.
"Party alias" (Tactic) 
 13 år, 4+ spelare, cirkapris: 129 kronor Betyg: 4. Ordförklaringsspel med en extra twist. Förklara så många ord som möjligt med andra ord samtidigt som du spelar berusad. Det är ungefär så knäppt som det låter. Roligt sällskapsspel som tar ordförklaringsbiten ett steg längre.
"Party alias" (Tactic) 13 år, 4+ spelare, cirkapris: 129 kronor Betyg: 4. Ordförklaringsspel med en extra twist. Förklara så många ord som möjligt med andra ord samtidigt som du spelar berusad. Det är ungefär så knäppt som det låter. Roligt sällskapsspel som tar ordförklaringsbiten ett steg längre.
klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro