ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är bevisen som kan fälla artisten

Ann Hagman · 12 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Den misstänkte artisten vid häktningsförhandlingarna i Stockholm. 

Den misstänkte artisten vid häktningsförhandlingarna i Stockholm.  Foto: Daniel Johansson


klar

Artikellänk är kopierad

 I dag ställs artisten inför rätta. Åklagaren har starka bevis för att han misshandlade sin fru.– Den är besvärande, men jag tycker inte att den är heltäckande. Det är i alla fall inte självklart att han blir fälld, säger nöjesprofilens advokat Ola Salomonsson.

Vittnesförhör:Sex vittnen intygar att miss­handeln har ägt rum. Det sjunde vittnet är artistens före detta flickvän. Hon uppger att han misshandlade även henne.– Jag har begärt att det ska avvisas. Det är inte rimligt med vittnesmål om brott som aldrig är anmälda, säger Ola Salomonsson.

Teknisk bevisning:Ett blockljus som artisten kan ha använt till att slå sin fru. Stora mängder blod i parets lägenhet och trapphus.

En blodig herrklocka. Omkullvälta möbler och krukväxter.– Det är främst till för att visa hur det såg ut, säger åklagaren Elisabeth Kindblom.

Rättsintyg:Enligt rättsläkarintyget i åtalet är det inte möjligt att hustrun skadade sig själv. Försvaret har kallat en annan läkare, som bedömer att det inte kan uteslutas att kvinnan orsakade sina egna skador, vilket hon själv också hävdar.

Parternas inställning:Både artisten och hans fru förnekar misshandel.– Det är ovanligt. Åklagaren har en knepig fajt framför sig. Men jag tror inte det är omöjligt, säger Metros rättsexpert Stefan Wahlberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro