ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är bidragen som slåss om final i ESC

Anneli Sandberg · 8 Maj 2014
Uppdaterad 8 Maj 2014

I kväll ska det avgöras vilka tio länder som ska göra Sverige sällskap i finalen av Eurovision Song Contest på lördag. Metros Nina Andrén utser de främsta favoriterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Alloverpress

Sanna Nielsen och låten ”Undo” gick vidare till final efter den första semifinalen i Eurovision Song Contest i tisdags. I kväll går den andra semifinalen av stapeln och det ska avgöras vilka tio länder som ska göra Sanna sällskap på lördag. Bland de femton som tävlar finns bland andra grannländerna Finland och Norge men också stora Eurovision-landet Irland. Metros expert Nina Andrén har lyssnat på kvällens bidrag och har några klara favoriter. Österrikes Conchita Wurst är en av dem.

– "Skäggiga damen" sjunger en Bondlåt med ordentlig röstpower. Det är min personliga favorit. Sen gillar jag Norge som tävlar med en dörrvakt från Bergen med bräcklig stämma i en gråtmild och vacker ballad som lär få juryn på fall, säger Nina Andrén.

Nina Andrén lyfter också fram Donatan och Cleo från Polen som favorit ikväll.

– Polska tuttfior kärnar smör på scenen. Det kan man tycka vad man vill om men låten är en hit. 40 miljoner visningar på You tube.

Finalen i Eurovision Song Contest sänds klockan 21.00 i SVT1 på lördag. Vilket startnummer Sverige har är än så länge oklart men vi kommer att tävla i den första delen av startfältet. Andra semifinalen sänds i kväll klockan 21.00 i SVT1.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro