ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är bilden som retar upp världens föräldrar

Linnea Carlén · 26 Jan 2015
Uppdaterad 26 Jan 2015

Foto: Skärmdump Instagram


Abby, 33, lade upp ett bild på Instagram – det har återigen rört upp starka reaktioner på sociala medier.

klar

Artikellänk är kopierad

”Jag har ett barn, ett sexpack och ingen ursäkt”, står det på den bild som den brittiska tränaren och nutritionisten Abby Pell  från East Sussex i England lagt upp på sin Instagram.

På bilden håller hon u pp sin grå T-shirt och visar en vältrimmad mage. Bredvid henne står den 6-åriga dottern och pekar på magen med ett låtsasförvånat uttryck.

Bilden lades ursprungligen upp redan i februari, men den fick nyligen förnyad uppmärksamhet efter att Pell kommit på  fjärdeplats i bodybuildingtävlingen World Beauty Fitness & Fashion, uppger Buzzfeed.

Detta har lett till att sociala medier de senaste dagarna  svämmat  över med kritik. Många menar att hon skuldbelägger mammor som inte tränar och anklagar dem för att vara tjocka och lata.

"Det här är fetshaming, helt enkelt. Att utnyttja din moderskap för att visa upp dig är förkastligt och skamlöst" skriver en upprörd person. "Detta är så förnedrande – Jag slår vad om att hon inte behöver arbeta för att försörja sig", skriver en annan.

Själv menar hon att bilden är till för att motivera andra, att poängtera att en vältränad kropp handlar om prioriteringar.

"Alla kan komma med ursäkter, för många människor tänker att det är lättare att inte försöka än att riskera att misslyckas. Så är inte fallet. Jag vill inte få andra kvinnor att tycka illa om sig själva, jag vill att de ska titta på mig och tänka, om hon kan göra det så kan jag. För du kan!", skrev Pell i ett facebookinlägg redan i början av december förra året.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro