ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Här är boken som är ett måste för alla Harry Potter-fans

Emma Björkman · 5 Maj 2017
Uppdaterad 19 Maj 2017
Boken ger filmen en extra dimension.

Boken ger filmen en extra dimension. Foto: Pressbild/Rabén & Sjögren


Filmen Fantastiska vidunder och var man hittar dem” gjorde succé på vita duken – och nu finns J.K Rowlings filmmanus i bokform. Gör dig redo att bli förtrollad av ett magiskt läsäventyr!

klar

Artikellänk är kopierad

Den brittiska stjärnförfattaren J.K Rowling är fortfarande mest känd för att vara skaparen bakom världsframgångarna med Harry Potter-bokserien. Men trots att hon lämnat äventyren på skolan Hogwarts bakom sig innebär det inte att hon slutat skriva, eller helt sagt hej då till Harry Potters magiska värld. Tvärtom. I november förra året var det premiär för filmen ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” – hennes debut som manusförfattare. Den äventyrsspäckade historien vann en Oscar för bästa kostym och är den första i en serie av totalt fem planerade filmer.

Från början en lärobok på Hogwarts

För Harry Potter-fansen är boken ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” från början känd som en lärobok skriven av magizoologen Newt Scamander och som ingår i undervisningen för Hogwartseleverna. År 2001 släppte J.K Rowling en verklig version av läroboken, skriven under namnet Newt Scamander, och i filmserien är det just han som har huvudrollen. Den första filmen handlar om hur han anländer till New York och drabbas av oförutsedda problem när hans magiska koffert försvinner och några av hans fantastiska vidunder rymmer.

Upplev magiskt läsäventyr

Film nummer två dröjer ända till slutet av 2018, men redan nu kan du fördjupa dig i ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” – tack vare filmmanuset som finns i bokform! Den rappa och roliga historien ger dig som sett filmen en möjlighet att upptäcka nya detaljer från filmen – och du som inte har sett filmen har ett spännande läsäventyr framför dig fullspäckat med J.K Rowlings berättarglädje, magiska varelser och förtrollande karaktärer.

pil
Fakta: ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”

• Filmmanuset i bokform. Upptäck magizoologen Newt Scamanders magiska värld!

• Manuset är skrivet av J.K Rowling. Boken är utgiven av Raben & Sjögren.

Läs mer om boken och klicka hem ditt exemplar!

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro