ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de 10 bästa apparna till din resa

Gustaf Larsson · 28 Maj 2018
Uppdaterad 28 Maj 2018
Appen Duolingo kan hjälpa dina språkfärdigheter innan och under resan.

Appen Duolingo kan hjälpa dina språkfärdigheter innan och under resan. Foto: Unsplash


Inför din resa finns det mycket att hålla koll på. Vart man ska bo, vilket språk man ska lära sig och när ditt plan går. Allt detta – och mycket mer – kan någon av dessa tio appar hjälpa dig med.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Wolfram Sun ExposureKostnad: 10 kronor

Sunt förnuft är sedan länge förbi, nu har vi appar som räknar ut sådant åt oss. Som hur mycket solexponering ens hud har fått, till exempel. Appen Wolfram Sun Exposure räknar ut hur länge du kan sitta i solen utan att ta skada. Det är ingen garanti för eventuella sjukdomar, måste sägas, men det kan ge dig en hint om att slänga på dig en solhatt och lägga dig under ett parasoll.

2. AirBnbKostnad: Gratis

Denna säger sig själv egentligen, men det bästa sättet att hitta boenden är genom delningsekonomins hotellfräsare AirBnb. Du kan hitta allt från stora hus till överkomliga priser, till unikt inredda lägenheter mitt i den stad du besöker. Visst, man missar hotellfrukostar och liknande, men det får väl det vara värt när man får bo i hemmiljö under sin resa.

3. LivetrekkerKostnad: Gratis

I ett Europa där GDPR är det enda vi pratar om är det uppiggande med en app vars syfte är att spara dina uppgifter. All data från dina promenader och resvägar sparas, om man så vill, som en interaktiv karta för att du senare ska kunna blicka tillbaka och se vart den där restaurangen du aldrig besökte låg, eller kyrkan du aldrig gick in i. Man kan även dela sina resvägar med andra användare.

Packpoint är din personliga reseplanerare.
Packpoint är din personliga reseplanerare.

4. PackpointKostnad: Gratis

Säg en resa någonsin som man har fått med sig allt i väskan? Nej just det. Därför finns Packpoint som är din personliga övervakare och ser till att allt är packat. Du skriver in hur länge du ska vara borta samt var du ska, så räknar appen ut en packlista till dig beroende på resmål och väderlek. Se det som en beskyddande förälder som bara vill ditt bästa under resan.

5. DuolingoKostnad: Gratis

Appen med alla tänkbara språk tillgängliga för olika språkövningar. Den är användbar såväl inför resan för att lära dig ord som ”cerveza” och ”grazie”, som kan vara användbara när krisen slår till. Ska du åka ut i rymden, rättare sagt till den fiktiva världen i tv-serien ”Star Trek”, kan du genom Duolingo lära dig deras språk klingonska. Det kan vara användbart exakt aldrig.

6. Time Out
Kostnad: Gratis

Att upptäcka pärlor i en ny stad kan vara svårt och ibland omöjligt när tiden är knapp. Då kan Time Out vara en hjälpande hand och förse dig med de bästa tipsen om restauranger, konserter, parker och glasskiosker – vad som helst – i just den stad du befinner dig i. Genom appen kan du även boka restauranger och konsertbiljetter för att slippa mellanhanden. Eller ja, bara gå genom mellanhanden.

7. App in the airKostnad: Gratis

Appen med det skojiga namnet är lika användbar som fyndig. Den spårar dina avgångar och är din ledsagare till flygplatsen. Genom appen kan du – utan uppkoppling – få reda på eventuella förseningar och andra händelser kopplat till din avgång. Den hjälper dig även att maximera eller minimera din tid på flygplatsen genom fyra steg: check in, ombordstigning samt start- och landning.

App in the air är ett tacksamt redskap till och på flygplatsen.
App in the air är ett tacksamt redskap till och på flygplatsen.

8. FairTripKostnad: Gratis

För att resa så hållbart som möjligt är Fairtrip din nya go to-guide. På över 1 500 platser världen över kan de förse dig som är på resande fot med tips på lokala och autentiska platser så som restauranger och vandrarhem. Detta i ett försök att hjälpa och stötta det som inte alltid får så mycket uppmärksamhet för en mer rättvis och hållbar planet.

9. SplittrKostnad: Gratis

Reser man med (snåla) familjemedlemmar eller vänner kan det vara skönt att hålla koll på hur mycket pengar man ligger ute med. I appen Splittr lägger man in vem som har betalat vad vid olika tillfällen, så hjälper den er att räkna ut hur mycket hela notan gick på i slutändan. Många konflikter och onödigt tjafs kan undvikas med hjälp av detta verktyg.

10. Google mapsKostnad: Gratis

Det finns oändligt med kartappar där ute, men faktum är att ingen slår storfräsaren från Google. Den fungerar över hela världen, är smidig att använda och du kan känna tillit så fort den är närvarande i handen. Det bästa är att man genom verktyget på förhand kan pinna olika platser man vill besöka, för att ha dem ständigt närvarande och besöka när man väl befinner sig i krokarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro