ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de 21 bästa biofilmerna i sommar

Natalie Demirian · 28 Jun 2018
Uppdaterad 30 Jun 2018

Precis som alltid är det svenska sommarvädret oförutsägbart. Vad passar då bättre än att gå på bio på en regnig semesterdag? Metro listar 21 av alla filmer som får svensk biopremiär under sommaren.

klar

Artikellänk är kopierad

”Adrift”

Ett par ger sig ut på långsegling men hamnar i en av de värsta orkanerna i historien. När Tami vaknar efter stormen hittar hon Richard svårt skadad och deras båt är förstörd. Utan hopp om räddning gör hon allt för att rädda sig själv och mannen hon älskar. Baserad på en sann historia.

Premiär: 1 juni.Regi: Baltasar Kormákur.Skådespelare i urval: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas.

”A Ciambra – Berättelsen om Pio”

Pio är en romsk pojke i Italien som har sin storebror som sin förebild. En natt bestämmer sig Pio för att visa för sin bror att han inte är sämre bara för att han är yngre – något som sätter igång flera händelser som förändrar Pios syn på världen.

Premiär: 1 juni.Regi: Jonas Carpignano.Skådespelare i urval: Pio Amato, Koudous Seihon, Damiano Amato.

”Love, Simon”

Ingen vet att Simon är gay och Simon vet i sin tur inte vem det är han har blivit kär i på nätet. Allt han vet att det är någon som går på hans skola. Filmen beskrivs av SF som ”en varmhjärtad historia om att finna sig själv och att bli förälskad”.

Premiär: 15 juni.Regi: Greg Berlanti.Skådespelare i urval: Nick Robinson, Katherine Langford, Jennifer Garner, Josh Duhamel.

”Den blomstertid nu kommer”

Flyglarmet går, el– och mobilnätet slås ut och landmärke efter landmärke sprängs i luften. Mitt under självaste midsommarhelgen hamnar Sverige under en mystisk attack i den här svenska katastroffilmen.

Premiär: 20 juni.Regi: Crazy Pictures.Skådespelare i urval: Christoffer Nordenrot, Lisa Henni, Jesper Barkselius, Pia Halvorsen.

”Ocean’s 8”

Nu är den fristående fortsättningen på ”Ocean’s”-filmerna här – den här gången med en ny rånarliga bestående av enbart kvinnor. Huvudrollen Sandra Bullock spelar Debbie Ocean, Dannys syster.

Premiär: 27 juni.Regi: Gary Ross.Skådespelare i urval: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Helena Bonham Carter, Rihanna.

”Sicario 2: Soldado”

Den fristående uppföljaren till ”Sicario” från 2015. CIA-agenten Matt Graver och ”konsulten” Alejandro anlitas för att ta sig an en knarkkung som finansierar terrorister.

Premiär: 29 juni.Regi: Stefano Sollima.Skådespelare i urval: Benicio Del Toro, Josh Brolin, Catherine Keener, Matthew Modine.

”Ant-Man and the wasp”

Vad vore en sommar utan en Marvel-film? Den är gången är det Ant-Man och Wasps tur. Filmen utspelar sig i efterdyningarna av ”Captain America: Civil war” och Scott Lang försöker att balansera sitt familjeliv med sina plikter som Ant-Man.

Premiär: 4 juli.Regi: Peyton Reed.Skådespelare i urval: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Michelle Pfeiffer, Laurence Fishburne, Michael Douglas.

”Olydnad”

En kvinna (Rachel Weisz) lämnar sin ortodoxa judiska familj bakom sig för ett fritt liv. När hennes pappa plötsligt dör återvänder hon hem och träffar sin barndomsvän (Rachel McAdams). Det visar sig att passionen mellan dem fortfarande finns där. En film om förbjuden kärlek.

Premiär: 6 juli.Regi: Sebastián Lelio.Skådespelare i urval: Rachel McAdams, Rachel Weisz, Alessandro Nivola.

”Whitney”

Dokumentärer om musiklegendaren Whitney Houston har gjorts förr, men den här är den första ”officiella”. Hennes familj, vänner och samarbetspartners bidrar till det intima porträttet av en av vår tids största stjärnor.

Premiär: 6 juli.Regi: Kevin Macdonald.

”Skyscraper”

Dwayne ”The Rock” Johnson spelar FBI-agenten och krigsveteranen Will Sawyer som jobbar med säkerhet för skyskrapor. När han är i Kina fattar plötsligt världens högsta byggnad eld och han får skulden och efterlyses. Samtidigt måste han hitta den skyldige och rädda sin familj som är instängd i byggnaden.

Premiär: 12 juli.Regi: Rawson Marshall Thurber.Skådespelare i urval: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Pablo Schreiber och Byron Mann.

”Mamma mia! Here we go again”

År 2008 fick den första ”Mamma mia!”-filmen premiär och nu är det äntligen dags för den efterlängtade uppföljaren till succémusikalen med Abbas låtskatt. Den här filmen berättar historien om hur allt blev som det blev.

Premiär: 18 juli.Regi: Ol Parker.Skådespelare i urval: Meryl Streep, Julie Walters, Cher, Amanda Seyfried, Dominic Cooper, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård och Colin Firth.

”Hereditary”

Troligtvis sommarens läskigaste film. En kvinna försöker återhämta sig efter sin mammas död, men börjar misstänka att något ondskefullt håller på att hända med hennes barn. Eller med henne.

Premiär: 27 juli.Regi: Ari Aster.Skådespelare: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro.

”Hotel Artemis”

Los Angeles tio år fram i tiden. Staden är kaotisk med rekordhög kriminalitet. På det hemliga privatsjukhuset Hotel Artemis får stadens värsta brottslingar vård, om de är medlemmar. Reglerna: medför inga vapen, förolämpa aldrig personalen och döda inte andra patienter.

Premiär: 20 juli.Regi: Drew Pearce.Skådespelare i urval: Jodie Foster, Dave Bautista, Jeff Goldblum, Sofia Boutella, Sterling K. Brown.

”Tag”

Ett gäng vänner träffas för en årlig omgång av kull-leken, en tradition de haft sedan lågstadiet. De tar leken på så pass mycket allvar att de riskerar allt – jobb, relationer och till och med liv – för att vinna leken. En kamrat i gänget är dessutom obesegrad och i år sammanfaller leken med hans bröllop.

Premiär: 25 juli.Regi: Jeff TomsicSkådespelare i urval: Jeremy Renner, Annabelle Wallis, Rashida Jones, Jon Hamm och Isla Fisher.

”Mission: Impossible – Fallout”

Superspionen Ethan Hunt är tillbaka! I den här filmen kämpar han och hans IMF-team tillsammans med några bekanta i en tävling mot tiden efter ett misslyckat uppdrag.

Premiär: 3 augusti.Regi: Christopher McQuarrie.Skådespelare i urval: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan, Henry Cavill, Simon Pegg och Alec Baldwin.

”The Meg”

En enormt stor haj, 20 meter lång, man trodde var utdöd attackerar ett undervattensteam som sitter fast i en u-båt. Djuphavsdykaren Jonas Taylor (Jason Statham) försöker rädda besättningen från det största rovdjuret i historien.

Premiär: 17 augusti.Regi: Jon Turteltaub.Skådepelare i urval: Jason Statham, Ruby Rose, Lo Bingbing.

”Book club”

Fyra kvinnor, som har varit vänner i evighet, har en bokklubb. De bestämmer sig för att läsa ”Fifty shades of Grey”-böckerna och deras liv vänds upp och ner. Den här komedin har en minst sagt imponerande ensemble med flera Oscarsvinnare.

Premiär: 17 augusti.Regi: Bill Holderman.Skådespelare i urval: Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen, Mary Steenburgen, Andy Garcia.

”Fakiren som fastnade i ett Ikeaskåp”

Aja från Mumbai beger sig till Paris med en falsk 100-eurosedel i fickan. Första målet är att ta sig till Ikea, som han drömt om att besöka hela sitt liv. Där träffar han Marie, som han blir kär i. Baserad på den bästsäljande romanen ”Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett Ikeaskåp”.

Premiär: 17 augusti.Regi: Ken Scott.Skådespelare i urval: Dhanush, Erin Moriarty och Barkhad Abdi.

”Papillon”

En nyinspelning av klassikern från 1973, baserad på en sann historia och en bästsäljande bok. Henri ”Papillon” Charriere döms till livstids fängelse för ett mord han inte har begått och skickas till en straffkoloni.

Premiär: 24 augusti.Regi: Michael Noer.Skådespelare i urval: Charlie Hunnam, Rami Malek, Tommy Flanagan, Roland Møller, Eve Hewson.

”Superhjältarna 2”

Superhjältefamiljen är tillbaka! Den här gången är det mamma Helen som är i rampljuset medan pappa Bob stannar hemma med barnen. När en ny skurk smider en farlig plan måste familjen samarbeta tillsammans med Fryzo igen.

Premiär: 31 augusti.Regi: Brad Bird.Skådespelarröster i urval: Samuel L Jackson, Holly Hunter, Sophia Bush, Craig T Nelson.

”Slender Man”

Den här skräckisen handlar om den fiktiva, långa och tunna figuren med extremt långa armar och ett helt vitt ansikte som är ansvarig för att ha legat bakom försvinnandet av barn och tonåringar.

Premiär: 31 augusti.Regi: Sylvain White.Skådespelare i urval: Joey King, Julia Goldani Telles, Annalise Basso

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro