ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de åtta som gör upp i veckofinalen i Self Made

Linnéa Borgert · 12 Apr 2017
Uppdaterad 12 Apr 2017
Dylan Diomari och My Kullsvik tävlar tillsammans med sex andra i fjärde veckofinalen av Self Made.

Dylan Diomari och My Kullsvik tävlar tillsammans med sex andra i fjärde veckofinalen av Self Made. Foto: Privat


Nu är det dags för den fjärde veckofinalen i den digitala talangtävlingen Self Made. Inför torsdagens final ligger 16-årige Dylan Diomari rankad som etta.

klar

Artikellänk är kopierad

På torsdag inleds den fjärde veckofinalen i talangtävlingen Self Made, som Metro har ett samarbete med. Fyra av åtta talanger kommer att gå vidare till nästa fas och inför veckofinalen är det 16-årige Dylan Diomari från Upplands Väsby som ligger rankad som etta.

– Det känns skitnice. Jag känner verkligen att jag har stöd från vänner, familj och alla därute som kollar. Jag förväntade mig inte att komma etta, men det är klart jag ville det. När jag såg att det gick så bra så bara pushade jag och pushade för att se till att komma dit, säger han.

Texten till låten ”Abow”, som har tagit honom vidare till veckofinalen, har han skrivit själv.

– Jag skriver alltid egna texter. Jag har älskat musik sedan jag var liten sen när jag var 10 år började jag skriva lite musik på skoj. Med tiden har jag tagit det mer och mer seriöst. Jag började vilja bli en rappare när jag var 14, 15 år, säger Dylan Diomari.

Det var en kompis i klassen som tipsade honom om att ställa upp i Self Made.

– Jag tänkte varför inte? Jag ser hur långt jag kan komma. Jag vill försöka få ett namn genom den här tävlingen och sedan fortsätta därifrån, säger han.

I förra veckans final kammade Caroline Berntson, Nomi Bontegard och Billie Ofwerman hem segern. Innan dess har även Frida Josefsson, Cameron Hamidi och Niklas Carson lyckats ta sig vidare till nästa fas i tävlingen.

LÄS MER
De kommer att leda nya talangprogrammet ”Self Made”

Topp 8 inför torsdagens final:

1. Dylan Diomari

2. John-Emil Johansson

3. My Kullsvik

4. Ida Rydberg

5. Elin Grafström Persson

6. Louise Oliviusson

7. Angelika Eide

8. Christos Zoupounidis

pil
Så går tävlingen till

Auditions 19 mars – 27 april

Under den här perioden kan du starta en profil och ladda upp din första video. De åtta mest populära videorna under veckan kvalificerar till veckofinal. Veckofinalen sker live på torsdagar via Self Mades plattform och fansen utser vinnaren efter en röstning under följande fredag och lördag. Vinnaren varje vecka går vidare direkt till nästa steg. Det pågår under sex veckor där antalet som går vidare ökar med en person varje vecka.

Utvecklingsfas 28 april – 8 maj

De 21 deltagare som gått vidare från auditionfasen går in i utvecklingsfasen för att bli coachade av artister, producenter och kända profiler. Fansen utser 12 talanger som går vidare till finalistfasen.

Finalistfas 9 maj – 26 maj

12 finalister får åka till Stockholm för att arbeta med professionella musiker, skapa sin egen musik och uppträda live. Man följer finalisterna på plattformen med en semifinal på Berns Salonger i Stockholm och korar den slutliga vinnaren av Self Made i samband med en livesänd final på Gröna Lund i Stockholm.

goselfmade.com kan du ta del av tävlingen.

LÄS MER
Favorittippade Caroline gick vidare i Self Made
klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro