ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de bästa filmerna på HBO Nordic 2019

Natalie Demirian · 16 Mar 2019
Uppdaterad 11 Jun 2019

Tusentals titlar att välja mellan och ingenting att se? Bryt inte ihop – Metro har gått igenom utbudet rycker ut med filmtipsen. Här är de bästa filmerna på HBO Nordic 2019, sorterat efter kategori och med direktlänkar.

klar

Artikellänk är kopierad

Komedier och musikaler

”Anchorman – Legenden om Ron Burgundy” (2004)

Imdb-betyg: 7,2

Ron Burgundy (Will Ferrell) är en nyhetsankare på 70-talet med tittarsiffror i topp i en minst sagt mansdominerad bransch. När han får veta att han ska börja läsa nyheter med en kvinna (Christina Applegate) blir det krig.

(2008)”Burn after reading” 

Imdb-betyg: 7

Stjärnspäckad film där en CIA-agents hårddisk med mystiska filer hamnar i händerna på två knasiga och hänsynslösa personer som jobbar på ett gym. Innehåller det här klassiska ögonblicket med Brad Pitt:

(2001)”Amelie från Montmartre”

Imdb-betyg:8,3

Hyllad och unik romantisk komedi om Amelie, en oskyldig och naiv tjej i Paris med en egen syn på rättvisa. Hon bestämmer sig för att hjälpa de omkring henne, och upptäcker på så vis kärleken. Med Audrey Tautou i huvudrollen.

(2006)The holiday”

Imdb-betyg: 6,9

”The holiday”, med Kate Winslet, Jack Black, Cameron Diaz och Jude Law i huvudrollerna, har kommit att bli en favorit under juletid. Två främlingar som genomgår varsin livskris, en från England och en från Los Angeles, kommer överens om att byta hus med varandra via en husbytarsajt över julledigheten.

(2012)”Bröllop i Italien”

Imdb-betyg: 6,5

En dansk livsbejakande film med bland andra Trine Dyrholm och Pierce Brosnan. Handlar om en frisör som drabbats av cancer och tappat sitt hår, och som dessutom får reda på att hennes man har en affär. Hon reser till Italien för att närvara på sin dotters bröllop och träffar där en änkling. Just när man tror att allt är över kanske det bara är början.

(2012)”Ted”

Imdb-betyg:6,9

Komedi regisserad av Seth MacFarlane om John Bennett vars barndomsdröm blev verklighet när hans nallebjörn Ted fick liv – och sedan dess har varit hans bästa vän genom livet. Men nu måste John välja mellan Ted och sin flickvän.

(2001)”Bridget Jones dagbok”

Imdb-betyg: 6,7

Bridget Jones-filmerna, särskilt den första, är minst sagt en klassiker i genren romantiska komedier och gjorde dundersuccé. Bridget (Renée Zellweger) är en brittisk singelkvinna i 30-årsåldern som bestämmer sig för att förbättra sitt liv och skriva dagbok över sina ansträngningar. Även uppföljaren finns på HBO.

(2007)”På smällen”

Imdb-betyg: 7

Det sista latmasken och festprissen Ben Stone förväntade sig var att hans engångsligg, en blivande stjärna inom nöjesjournalistiken, skulle dyka upp åtta veckor senare och säga att hon är gravid med hans barn.

(1988)”Häxor, läxor och dödliga lektioner”

Imdb-betyg: 7,3

Originaltiteln till den här kultfilmen och krim-komedin med Winona Ryder och Christian Slater är ”Heathers”. Veronica försöker överleva det sociala livet i high school genom att hålla sig till skolans tre mest populära tjejer, som alla heter Heather. Men hon träffar en sociopat, JD, och hennes liv övergår i en ond spiral av hat och oavsiktligt mord.

(2005)”Wedding crashers”

Imdb-betyg: 7

John och Jeremy (Vince Vaughn och Owen Wilson) jobbar ihop och är livslånga vänner, med en unik hobby – att gästa bröllop de inte är inbjudna till. Men när John faller för en av de riktiga gästerna på ett av bröllopen hamnar han och Jeremy i kant med varandra.

(2015)”En man som heter Ove”

Imdb-betyg: 7,7

”En man som heter Ove” är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn från 2012 och handlar om kvarterets vresige surgubbe och ordningsman Ove, 59 år. När höggravida Parvaneh flyttar in i radhuset mittemot och råkar backa in i Oves brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia.

 (2012)”Pitch perfect”

Imdb-betyg: 7,2

Musikalfilm med flera uppföljare. Beca har svårt att hitta vänner på college, men hamnar snart i en a cappella-grupp med en speciell grupp av tjejer som bara har sina fina sångröster gemensamt.

(2003)”Bruce den allsmäktige”

Imdb-betyg: 6,7

Succékomedi med bland andra Jim Carrey, Morgan Freeman och Jennifer Aniston. När Bruce Nolan klandrar Gud för det mesta som är fel i hans liv svarar Gud genom att låta Bruce själv axla Guds ansvar.

(2009)”17 again”

Imdb-betyg: 6,4

Mike O’Donnell var en stjärna i basketlaget i high school som ung och hade en ljus framtid – innan han kastade bort allting. 20 år senare är han missnöjd över hur hans liv har blivit. Men plötsligt får han en andra chans att skriva om sin historia. Med bland andra Zac Efron, Leslie Mann och Matthew Perry.

(2011)”Birdesmaids”

Imdb-betyg:6,8

Brudens hederstärna och en av de andra tärnorna tävlar om vem som är brudens bästa vän – en tävling som minst sagt spårar ur och hotar att äventyra hela bröllopet. Med bland andra Kristen Wiig, Jon Hamm och Melissa McCarthy.

 (1978)”Grease”

IMDb-betyg:7,2

Killgängets ledare Danny Zuko och den nya flickan Sandy har en romans under sommaren. När terminen åter drar igång upptäcker de att de går på samma skola – kan de återuppta romantiken där?

Drama och kriminalfilmer

(2014)”Before I go to sleep”

Imdb-betyg:6,3

Drama-skräckfilm baserad på den bästsäljande romanen om en kvinna som vaknar varje dag utan att komma ihåg något efter en traumatisk olycka i sitt förflutna. Tills en dag, när skrämmande sanningar dyker upp som får henne att ifrågasätta alla omkring sig. Med Nicole Kidman och Colin Firth.

(2004)”Closer”

Imdb-betyg: 7,3

Relationen mellan två par blir komplicerad när mannen från det ena paret träffar kvinnan från det andra paret. Med Julia Roberts, Natalie Portman, Jude Law och Clive Owen.

(2014)”Boyhood”

Imdb-betyg: 7,9

”Boyhood” följer Masons liv, från barndomen till att han börjar på college. Dramafilmen spelades in under tolv års tid, där teamet träffades och spelade in scener tre-fyra dagar varje år.

(2013)”Mitt liv med Liberace”

Imdb-betyg: 7

En dramafilm med Michael Douglas och Matt Damon om den extravagante showpianisten och superstjärnan Liberace och hans partner Scott Thorsons sex år långa förhållande, baserad på Thorsons bok.

”En enda man”

Imdb-betyg: 7,6

En collegeprofessor i 50-årsåldern kämpar för att hitta en mening med livet efter att hans långtida pojkvän dött. Med bland andra Colin Firth, Julianne Moore och Nicholas Hoult.

(2013)”12 years a slave”

Imdb-betyg: 8,1

”12 years a slave”. Foto: Fox Searchlight/Courtesy Everett Collection
”12 years a slave”. Foto: Fox Searchlight/Courtesy Everett Collection

En biografisk film om Solomon Northup, en fri svart man som lever ett lyckligt liv med sin familj i 1850-talets New York. Efter en middag vaknar han upp och upptäcker att han har blivit kidnappad och såld som slav.

(2007)”Before the devil knows you’re dead”

Imdb-betyg: 7,3

Två bröder i desperat behov av pengar planerar att råna sina föräldrars juvelbutik. Ett rån som får katastrofala konsekvenser. Med Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke och Marisa Tomei.

”En profet” (2009)

Imdb-betyg: 7,9

En fransk film om en ung arabisk man som döms til sex års fängelse. Pressad av ledaren till gänget som styr det franska fängelset får han ett antal uppdrag att utföra.

(2015)”Bone Tomahawk”

Imdb-betyg: 7,1

Ett osannolikt team av revolvermän i västern under ledning av sheriff Franklin Hunt (Kurt Russell) ger sig ut för att rädda kidnappade invånare från en grupp kannibaler.

(2008)”Changeling”

Imdb-betyg:7,7

En stark historia, baserad på en sann händelse, om en mors försvunne son och hennes jakt på sanningen. Regisserad av Clint Eastwood med Angelina Jolie i huvudrollen.

 (2009)”Inglourious basterds”

Imdb-betyg: 8,3

När en judisk biografägare tvingas att anordna en filmpremiär av nazisterna bestämmer sig en grupp amerikanska soldater för att slå till, mitt i det ockuperade Paris. Tarantino-rulle med Bland andra Brad Pitt, Christoph Waltz och Diane Kruger.

(2006)Children of men”

Imdb-betyg: 7,9

Året är 2027, nästan hela världen har kollapsat, kvinnorna är sterila och världens yngsta person, 18 år, har precis dött. England har blivit en strikt polisstat med stängda gränser. När Theo Farons exfru plötsligt dyker upp med en gravid kvinna bestämmer han sig för att hjälpa till och försöka smuggla kvinnan ur landet.

(2011)”Drive”

Imdb-betyg: 7,8

En chaufför (Ryan Gosling) i Los Angeles gör stunts till filmproduktioner på dagtid. På natten kör han flyktbilar vid väpnade rån.

(2004)”Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta”

Imdb-betyg: 7,9

”The notebook”, som den heter på engelska, är ständigt med på listor över de bästa romantiska filmerna någonsin. På ett vårdhem läser en äldre man en historia för en äldre kvinna om ett förälskat par som skiljs åt av klasskillnader men som sedan får en oväntad andra chans att finna lyckan.

(2007)”Eastern Promises”

Imdb-betyg: 7,7

En tysk tonåring som bor i London dör i barnsäng och har lämnat ledtrådar i sin dagbok till en barnmorska, som kan knyta det nyfödda barnet till en våldtäkt som involverar en våldsam rysk maffiafamilj. Med bland andra Viggo Mortensen och Naomi Watts.

(1976)”Taxi driver”

IMDb-betyg: 8,3

En psykiskt instabil krigsveteran jobbar med att köra taxi om nätterna i New York. Nu försöker han rädda en 12-årig prostituerad flicka, samtidigt som han försöker ta itu med det som han uppfattar som samhällets moraliska förfall.

(2008)”The wrestler”

Imdb-betyg: 7,9

En känd professionell brottare på 80-talet tvingas dra sig tillbaka. 20 år senare är livet utanför ringen en tuff kamp där han kämpar för brödfödan.

(1994)”Forrest Gump”

IMDb-betyg: 8,8

Tom Hanks spelar Forrest Gump, en man med begränsad intelligens. Trots det blir han elitidrottsman, affärsman och krigshjälte –när allt Forrest Gump egentligen vill är att hans stora kärlek ska vara lycklig.

(2013) ”The Wolf of Wall street”

Imdb-betyg: 8,2

Baserad på den sanna historien om Jordan Belfort, från rik börsmäklare som levde det goda livet till hans fall med brott och korruption. Briljant skådespel av Leonardo DiCaprio.

Thriller och skräck

(2005)”A history of violence”

Imdb-betyg: 7,5

Familjefadern Tom lever ett lyckligt liv i en liten ort i Indiana och blir en lokal hjälte när han sätter stopp för ett rån på sitt fik genom att döda rånarna. Men uppmärksamheten i samband med händelsen gör att han får ett besök från en hotfull man som tror att Tom är en gammal ”kollega”, Joey, som försvunnit flera år tidigare. Med Viggo Mortensen och Ed Harris.

(2009)”Case 39”

Imdb-betyg: 6,2

En socialarbetare försöker rädda en flicka från hennes våldsamma föräldrar, men snart blir situationen mycket farligare än vad hon någonsin hade väntat sig. Med Ian McShane, Bradley Cooper, och Renée Zellweger.

(2010)”Insidious”

Imdb-betyg: 6,9

En familj flyttar in i ett hus och upptäcker snart att mörka andar har tagit över deras hem och deras son hamnar oförklarligt i koma. De försöker fly de mörka andarna genom att flytta igen, bara för att inse att det inte var deras hus som var hemsökt …

(2008)”Cloverfield”

Imdb-betyg: 7

En grupp vänner är på en födelsedagsfest på Manhattan när en kraftig stöt plötsligt får hela byggnaden att skaka och New York hamnar under attack av ett monster. Hela filmen berättas genom en videokamera som bärs av en i gänget.

(2009)”District 9” 

Imdb-betyg: 7,9

Science fiction-thriller om en utomjordisk ras som tvingas bo i slummen på jorden medan militären vill veta hemligheten bakom deras vapen. Men när en säkerhetsagent påverkas av utomjordingarnas DNA förändras hela situationen.

 (2012)”Flight”

Imdb-betyg: 7,3

Denzel Washington spelar huvudrollen som en pilot som nödlandar ett flygplan med mekaniskt fel och hyllas som en hjälte. Men den påföljande utredningen visar något oroväckande.

(1999)”Sleepy hollow”

Imdb-betyg: 7,4

Tom Burton-klassiker och skräckhistoria om den excentriske professorn Ichabod Crane (Johnny Depp) som försöker sätta stopp för mördaren Huvudlöse ryttaren.

Action, äventyr och Sci-Fi

 (2012)”Hunger games”

Imdb-betyg: 7,2

I en dystopisk framtid i USA blir Katniss och Peta utvalda till en årlig tv-sändning där ungdomar tävlar mot varandra i en kamp om liv och död. Samtliga filmer i serien finns på HBO.

(2007)”Shooter”

Imdb-betyg: 7,2

En krypskytt (Mark Wahlberg) övertalas att stoppa ett mordförsök på USA:s president, men blir själv anklagad för brottet. Han ger sig ut på jakt efter den skyldige – och anledningen till varför han sattes dit.

(2010)”Kick-ass”

Imdb-betyg: 7,6

En helt vanlig kille köper en dräkt – för att bli en superhjälte och bekämpa brottslighet. Utan superkrafter går det dock inte speciellt bra för honom.

(2000)“Gladiator”

Imdb-betyg: 8,5

När den romerske generalen Maximus familj mördas söker han sig till gladiatorarenan för att strida till sig hämnd. Han blir snabbt en erkänd slagskämpe, men hans agenda är en annan än vad folk tror.

(2009)”Star trek”

Imdb-betyg: 8

En av många ”Star trek”-filmer. I den här hyllade från 2009 får vi följa en ung James T Kirk och Mr Spock från deras första möte på Starfleet Academy till deras första rymduppdrag.

(2002)”Spider-Man”

Imdb-betyg: 7,3

Tonåringen Peter Parker förvandlas till superhjälten spindelmannen efter att ha blivit biten av en radioaktiv spindel. När hans farbror blir mördad under ett rån lovar Peter att använda sina krafter för att hämnas hans död.

(1997)”Men in black”

Imdb-betyg: 7,3

Den superhemliga statliga organisationen ”Men in black” har i uppdrag att övervaka de tusental fredliga utomjordingar som bor i USA, när en fruktansvärd utomjordisk terrorist landar på planeten. Tommy Lee Jones och Will Smith utgör det perfekta radarparet i den här populära filmserien.

(2002)”The Bourne identity”

Imdb-betyg: 7,9

Den första av många filmer om Bourne, en elitutbildad statlig agent som dras upp ur havet med pistolkulor i ryggen och med inget minne av sitt förflutna.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro