ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är de bästa filmerna på Netflix 2018

Natalie Demirian, Filip Häggberg · 28 Dec 2017
Uppdaterad 28 Dec 2017
Letar du efter en bra film? Här är de bästa filmerna på Netflix 2018.

Letar du efter en bra film? Här är de bästa filmerna på Netflix 2018. Foto: Rex Features/IBL


Tusentals titlar att välja mellan och ingenting att se? Bryt inte ihop! Metro rycker ut med filmtipsen och listar filmerna du borde ge en chans. Här är de bästa filmerna på Netflix 2018.

klar

Artikellänk är kopierad

Observera att Netflix ständigt uppdaterar och ändrar sitt utbud och att dessa filmer fanns på tjänsten vid skrivande stund. 

Komedier

”Dum & dummare” (1994)

IMDb-betyg: 7,3

Jim Carrey och Jeff Daniels gör huvudrollerna i den här kultkomedin om två korkade kompisar som ger sig ut på en bilresa för att återlämna en väska full med pengar.

”Easy A” (2010)

IMDb-betyg: 7,1

High school-komedi baserad på klassikern ”Den eldröda bokstaven” om hur Olive (Emma Stone) får rykte om sig att vara skolans slampa.

”Hur man blir av med en kille på 10 dagar” (2003)

IMDb-betyg: 6,4

I den här romantiska komedin med Kate Hudson och Matthew McConaughey tar journalisten Andie reda på vad som krävs för att få en man att lämna en kvinna på tio dagar.

IMDb-betyg: 6,8

Brudtärnornas bråk om vem som egentligen är brudens bästa vän hotar att äventyra hela bröllopet.

”Mean girls” (2004)

IMDb-betyg: 7

En klassisk high school-komedi i rakt nedstigande led från ”Clueless” och ”Heathers” om hetsen att vara populär.

”Fira med Ferris” (1986)

IMDb-betyg: 7,8

80-talsklassiker från John Hughes om Ferris Bueller som skolkar med flickvännen och bästisen, vars pappas lyxbil de lånar för en utflykt.

IMDb-betyg: 7,2

Will Ferrell i sitt esse som nyhetsankaret som är proffs på att läsa innantill på tv-prompter, men inte lika stark på att improvisera.

”Clueless” (1995)

IMDb-betyg: 6,8

Alicia Silverstone som bortskämda Cher i denna high school-komedi, baserad på Jane Austens ”Emma”.

”School of rock” (2003)

IMDb-betyg: 7,1

Med barn för barn, dock lite av den äldre sorten. Jack Black bluffar sig till ett musiklärarvikariat då han ser det som ett tillfälle att förverkliga sin rockstjärnedröm.

”Polishögskolan” (1984)

IMDb-betyg: 6,7

En grupp godhjärtade men inkompetenta misfits går in i polisakademin, men instruktörerna kommer inte att klara sig på sina pranks.

Amelie från Montmartre” (2001)

IMDb-betyg: 8,3

Den blyga och naiva servitrisen Amelie bestämmer sig för att göra livet bättre för personerna i sin omgivning. Samtidigt upptäcker hon kärleken i Paris.

IMDb-betyg: 6,6

Jamie (spelad av Mila Kunis) och Dylan (Justin Timberlake) blir nära vänner och bestämmer sig för att också bli sexpartnerns. De märker dock att det inte blir så okomplicerat som de först hoppats på.

Tjejligan” (1992)

IMDb-betyg: 7,2

Systrarna Dottie och Kit kommer med i en kvinnlig basebolliga under andra världskriget. Tjejligan blir populär – samtidigt som syskonen utvecklar en rivalitet mellan varandra.

Grease” (1978)

IMDb-betyg:7,2

Killgängets ledare Danny Zuko och den nya flickan Sandy har en romans under sommaren. När terminen åter drar igång upptäcker de att de går på samma skola – kan de återuppta romantiken där?

The hangover” (2009)

IMDb-betyg: 7,7

Ett killgäng firar en svensexa i Las Vegas – och när de vaknar upp på hotellet kommer de inte ihåg någonting. Dessutom är en av kompisarna borta, och resten av gänget inleder ett desperat sökande där de får reda på mer och mer om vad de gjorde kvällen före.

Supersugen” (2007)

IMDb-betyg: 7,6

Evan och Seth, två amerikanska tonårskillar, ska snart lämna High school. Men först vill de hinna ha sex, något som visar sig vara svårare än vad de först trodde.

Action och äventyr

Men in black 3(2012)

IMDb-betyg: 6,8

Will Smith fortsätter kampen mot elaka utomjordingar, men reser även i tiden i senaste delen i den alltid underhållande filmserien om männen i svart.

IMDb-betyg: 8,2

I ett framtida, totalitärt Storbritannien, räddas en kvinna av en maskerad främling under namnet ”V”. Kan en revolution stå för dörren?

Inglourious basterds” (2009)

IMDb-betyg: 8,3

När en judisk biografägare tvingas att anordna en filmpremiär av nazisterna bestämmer sig en grupp amerikanska soldater för att slå till, mitt i det ockuperade Paris.

Matrix” (1999)

IMDb-betyg: 8,7

Den verklighet som många upplever är en simulering – skapat av maskiner för att kontrollera människor. Det får hackaren Neo veta. Nu får han i uppdrag att bekämpa den simulerade verkligheten: Matrix.

IMDb-betyg: 7,4

Författaren Eddie har kört fast fullständigt, både i skrivandet och privatlivet. Men när han kommer över ett piller, som ger honom tillgång till 100 procent av sin hjärnförmåga, vänder det. Snart kommer dock verkligheten ikapp Eddie.

Fight club(1999)

IMDb-betyg: 8,8

En sömnlös och desperat kontorsråtta försöker fly sitt tråkiga liv. Han träffar rebellen Tyler, som menar att det är självdestruktion som gör livet värt att leva, och tillsammans skapar de Fight club.

Kick-ass” (2010)

IMDb-betyg: 7,7

En helt vanlig kille köper en dräkt – för att bli en superhjälte och bekämpa brottslighet. Utan superkrafter går det dock inte speciellt bra för honom.

Dödligt vapen(1987)

IMDb-betyg: 7,6

Den skötsamme Los Angeles-polisen Murtaugh paras ihop med den självmordsbenägna Riggs. De har bara en sak gemensamt – hatar att jobba i par.

Djungelboken(2016)

IMDb-betyg: 7,5

Mowgli har växt upp med vargar i den indiska djungeln. Nu ger han sig ut på äventyr – med pantern Bagheera och björnen Baloo.

Alice i underlandet(2010)

IMDb-betyg: 6,5

Alice återvänder till Underlandet vid 19 års ålder för att konfrontera den röda drottningen och hennes herravälde.

Blood diamond(2006)

IMDb-betyg: 8,0

En fiskare i det krigshärjade Sierra Leone har hittat en gigantisk ädelsten. Men för att återförenas med sin familj tvingas han lova bort diamanten till en diamantsmugglare.

IMDb-betyg: 9,0

Som den andra, och bästa, filmen i den senaste Batman-trilogin sällar den sig till den korta listan över uppföljare som överträffar sina föregångare. Bäst är självklart postumt hyllade Heath Ledger i rollen som Jokern.

Sherlock Holmes” (2009)

IMDb-betyg: 7,6

Sherlock Holmes och Dr. Watson jagar en skurk som planerar att störta det brittiska imperiet i 1890 års London.

Jumanji(1995)

IMDb-betyg: 6,9

Två syskon hittar ett förtrollat brädspel och får träffa Robin Williams. Klassiskt äventyr med en ung Kirsten Dunst i en av rollerna.

Shooter(2007)

IMDb-betyg: 7,2

En krypskytt övertalas att stoppa ett mordförsök på USA:s president, men blir själv anklagad för brottet. Han ger sig ut på jakt efter den skyldige– och anledningen till att han sattes dit.

I, Robot(2004)

IMDb-betyg: 7,1

Den teknikskeptiska polisen Del Spooner utreder ett mord år 2035 – som han misstänker utfördes av en robot. Men Spooners kollegor är skeptiska eftersom det enligt robotikens lagar är omöjligt för robotarna att döda.

IMDb-betyg: 6,7

Johan Westlund är en fattig student, men lever ett dubbelliv och tillbringar helgerna på Stockholms hetaste uteställen. Till slut leder det in till en väg i den organiserade brottsligheten.

Thriller och skräck:

Seven” (1995)

IMDb-betyg: 8,6

Två mordutredare letar desperat efter seriemördare som bygger sina mord på de sju dödssynderna.

De misstänkta(1995)

IMDb-betyg: 8,6

Lågbudgetsuccé med oförglömig upplösning, om fem kriminella som möts i en vittneskonfrontation.

The call(2013)

IMDb-betyg: 6,7

En tonåring rövas bort och läggs i bakluckan till en bil. Hennes enda kontakt är med en larmoperatör, och tillsammans kämpar de för att avgöra var bilen befinner sig.

IMDb-betyg: 6,9

Jay har sex med sin dejt och upptäcker att han har fört över en dödlig förbannelse över henne. Det enda sättet för henne att bli av med den är att ha sex med någon annan.

The invitation(2015)

IMDb-betyg: 6,7

En man bjuds in på en middag hos sitt ex och hennes nya man. Men han misstänker snart att deras intentioner är allt annat än välkomnande.

The awakening(2011)

IMDb-betyg: 6,5

En hemsökt internatskola i 1920-talets England kallar in bluffexperten Florence Cathcart. Men till och med hon börjar snart förlora förståndet.

Drama och kriminalfilmer: 

127 timmar(2010)

IMDb-betyg: 7,6

Det låter kanske inte så spännande att se på James Franco sitta fast i en klippa i 127 timmar. Men det är extrem hög puls i denna föredömligt korta film, som trots titeln klockar in på en och en halv timme.

The big short” (2015)

IMDb-betyg: 7,8

Biografiskt drama om finanskraschen 2007 som gör bankernas svinerier kring överbelånade bostäder lättbegripliga och underhållande.

Okja(2017)

IMDb-betyg: 7,4

En ung flickas bästa vän, det jättelika djuret Okja, riskerar att kidnappas av ett mäktigt, multinationellt företag. Flickan bestämmer sig för att göra allt vad hon kan för att undvika det.

”Taxi driver”(1976)

IMDb-betyg: 8,3

En psykiskt instabil krigsveteran jobbar med att köra taxi om nätterna i New York. Nu försöker han rädda en 12-årig prostituerad flicka, samtidigt som han försöker ta itu med det som han uppfattar som samhällets moraliska förfall.

IMDb-betyg: 8,4

Den befriade slaven Django reser tvärsöver USA för att frita sin fru från en plantägare. Med sig har han en tysk prisjägare.

”A beautful mind”(2001)

IMDb-betyg: 8,2

Den briljante och asociala matematikern John Nash är på väg att bli världskänd. Men snart dras han in i en konspiration – och bara hans hängivna fru kan hjälpa honom ut.

”Maffiabröder”(1990)

IMDb-betyg: 8,7

Maffiagangstern Henry Hill drömmer om att slå igenom på riktigt i branschen. I stället hamnar han i ett vittnesprogram.

”Forrest Gump”(1994)

IMDb-betyg: 8,8

Tom Hanks spelar Forrest Gump, en man med begränsad intelligens. Trots det blir han elitidrottsman, affärsman och krigshjälte –när allt Forrest Gump egentligen vill är att hans stora kärlek ska vara lycklig.

”The Impossible”(2012)

IMDb-betyg: 7,6

Vi får följa en turistande familj under tsunamikatastrofen i sydostasien 2004. Ett gripande drama.

IMDb-betyg:8,1

16-åriga Frank rymmer hemifrån när föräldrarna skiljer sig – för att återförena dem och för att rädda pappans ekonomiska pris. Frank lurar andra att tro att han är någon han inte är och får snart en FBI-agent efter sig.

”Zodiac”(2007)

IMDb-betyg: 7,7

Verklighetbaserat om seriemördaren ”Zodiac killer” som härjade i San Fransisco på 1960-talet. Bäst av David Finchers filmer.

”Nyckeln till frihet”(1994)

IMDb-betyg: 9,3

Banktjänstemannen Andy blir oskyldigt dömd för mordet på sin fru och hennes älskare. På Shawshankfängelset får han både ovänner och vänner, bland annat den äldre fången Red.

”Juryn – A time to kill”(1996)

IMDb-betyg: 7,4

En man tar lagen i egna händer när två män våldtar hans dotter i den amerikanska södern. Nu är det upp till den unga advokaten Jake att försvara honom.

”12 years a slave” (2013)

IMDb-betyg: 8,1

Afroamerikanen Solomon lever som en fri man med sin familj i New York på 1840-talet. Men snart kidnappas han – och transporteras till New Orleanes för att bli slav.

”American History X”(1998)

IMDb-betyg: 8,5

En nynazist hamnar i fängelse, men kommer ut som en ny man. Nu vill han kapa alla band med sitt gamla liv – och förhindra att hans lillebror går i samma spår.

IMDb-betyg: 7,5

Piloten Chesley lyckas landa sitt havererande flygplan på Hudsonfloden i New York utan att någon passagerare omkommer. Ändå utreds hans agerande.

”The hateful eight”(2015)

IMDb-betyg: 7,8

En prisjägare tvingas tillsammans med sin fånge att ta skydd när de fastnar i en snöstorm, några år efter det amerikanska inbördeskrigets slut.

Animerat

”Den gode dinosaurien”(2015)

IMDb-betyg: 6,7

I en alternativ värld, där dinosaurierna aldrig dog ut, får vi följa dinosuarien Arlo. Han träffar en neandertalarpojke, och tillsammans får de uppleva ett oförglömligt äventyr.

”Shrek”(2001)

IMDb-betyg: 6,7

För att få sin vilja igenom, att bli lämnad ensam i sitt träsk av sagofigurer, måste Shrek rädda prinsessan Fiona och föra henne tillbaka till Lord Farquaad. Under resans gång blir det i stället Shrek och Fiona som fattar känslor för varandra.

”Madagaskar”(2005)

IMDb-betyg: 6,9

Ett skeppsbrott inträffar och strandar en elefant, en zebra, en giraff och ett lejon på ön Madagaskar i deras försök att fly ett zoo i New York. De lyckas inte hålla sams, och träffar flera andra djur på ön.

IMDb-betyg: 8,0

Kaninen Judy blir den första av sin art att bli polis i djurstaden Zootropolis. Hon vill visa de större djuren vad hon går för, och får ta sig an ett knepigt fall med räven Nick.

”Hitta Nemo” (2003)

IMDb-betyg: 8,1

Clownfisken Nemo fiskas upp av sportfiskare och hamnar i ett akvarium på en tandläkarklinik. Pappan Marvin ger sig ut på jakt efter sin son i Stilla havet, och träffar både vänner och ovänner på vägen.

”Horton”(2008)

IMDb-betyg: 6,8

Elefanten Horton hör ett rop på hjälp – från ett sandkorn. Det visar sig vara en helt egen värld, som Horton nu måste rädda.

IMDb-betyg: 7,6

Pandan Po drömmer om att bli kung fu-mästare, och när han blir utvald att rädda ett helt samhälle från snöleoparden Tai lung får han chansen att göra det till verklighet.

”Järnjätten”(1999)

IMDb-betyg:8,0

En ung pojke blir vän med en utomjordisk jätterobot och tvingas gömma den från myndigheterna.

”Polarexpressen”(2004)

IMDb-betyg: 6,6

En amerikansk pojke som börjat tvivla på att jultomten finns får erbjudandet att åka med Polarexpressen till Nordpolen. Där ska han få träffa just jultomten.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro