ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de bästa filmerna på Netflix 2019

Natalie Demirian · 11 Feb 2019
Uppdaterad 11 Jun 2019

Tusentals titlar att välja mellan och ingenting att se? Bryt inte ihop – Metro rycker ut med filmtipsen. Här är de bästa filmerna på Netflix 2019, sorterat efter kategori.

klar

Artikellänk är kopierad

Komedier

(2012)”Pitch perfect”

Imdb-betyg: 7,2

Musikalfilm med flera uppföljare. Beca har svårt att hitta vänner på college, men hamnar snart i en a cappella-grupp med en speciell grupp av tjejer som bara har sina fina sångröster gemensamt.

(2005)”The 40 year old virgin”

Imdb-betyg: 7,1

När 40-årige Andys kollegor får reda på att han är fortfarande är oskuld bestämmer de sig för att hjälpa honom.

(2010)”It’s kind of a funny story”

Imdb-betyg: 7,1

Dramakomedi om en deprimerad tonåring som hamnar på en psykiatrisk avdelning för vuxna.

 (1994)”Dum & dummare”

Imdb-betyg: 7,3

Jim Carrey och Jeff Daniels gör huvudrollerna i den här kultkomedin om två korkade kompisar som ger sig ut på en bilresa för att återlämna en väska full med pengar.

(2010)”Easy A”

Imdb-betyg: 7,1

High school-komedi baserad på klassikern ”Den eldröda bokstaven” om hur Olive (Emma Stone) får rykte om sig att vara skolans slampa.

(2010)”Morning glory”

Imdb-betyg: 6,5

En tv-reporter letar desperat efter ett nytt jobb och får det på ett morgonprogram som kämpar med tittarsiffrorna. Med bland andra Rachel McAdams, Harrison Ford och Diane Keaton.

”Fira med Ferris” (1986)

Imdb-betyg: 7,8

High school-eleven Ferris Bueller är expert på att skolka utan att någon märker det. En 80-talsklassiker som håller än.

(1995)”Clueless”

Imdb-betyg: 6,8

Alicia Silverstone som bortskämda Cher i denna high school-komedi, baserad på Jane Austens ”Emma”.

”Crazy, stupid, love” (2011)

Imdb-betyg: 7,4

Hyllad romantisk komedi med Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling och Emma Stone. En man som får en chock när hans fru vill skiljas. På en bar träffar han Jacob, en casanova som tar honom under sina vingar.

(1994)”The mask”

Imdb-betyg: 6,9

En box office-succé med Jim Carrey och Cameron Diaz om en banktjänsteman som förvandlas till en manisk superhjälte när han bär en mystisk mask.

(1984)”Polisskolan”

Imdb-betyg: 6,7

En grupp godhjärtade men inkompetenta misfits går in i polisakademin, men instruktörerna kommer inte att klara sig på sina pranks.

(2012)”En gång i Phuket”

Imdb-betyg: 5,7

Sven säger upp sig på jobbet och åker till Thailand för att skriva en bok och leva livet på riktigt.

”(2011)Friends with benefits” 

Imdb-betyg: 6,6

Jamie (spelad av Mila Kunis) och Dylan (Justin Timberlake) blir nära vänner och bestämmer sig för att också bli sexpartnerns. De märker dock att det inte blir så okomplicerat som de först hoppats på.

”” (2009)Baksmällan

Imdb-betyg: 7,7

Ett killgäng firar en svensexa i Las Vegas – och när de vaknar upp på hotellet kommer de inte ihåg någonting. Dessutom är en av kompisarna borta, och resten av gänget inleder ett desperat sökande där de får reda på mer och mer om vad de gjorde kvällen före. Även den andra och tredje filmen finns på Netflix.

(2014)”Birdman”

Imdb-betyg: 7,7

Den här hyllade dramakomedin handlar om en avdankad skådis som en gång i tiden spelade rollen som den ikoniske superhjälten Birdman försöker göra comeback i en Broadway-produktion.

(1988)”En prins i New York”

Imdb-betyg: 7,0

En Eddie Murphy-klassiker om en prins i det fiktiva afrikanska kungadömet Zamunda som flyttar till New York för att hitta en kvinna att gifta sig med.

Action och äventyr

(2018)”Game night”

Imdb-betyg: 7

Ett extremt tävlingsinriktat par, Max och Annie, bjuds in till en alldeles speciell spelkväll hos Max bror som anordnar. Plötsligt blir Max kidnappad, men det är väl en del av spelet?

(2008)”Taken”

Imdb-betyg: 7,8

Det är i ”Taken” som Liam Nesson säger den välkända repliken ”I will find you and I will kill you”, som många, många memes baserats på. En pensionerad CIA-agents dotter reser till Paris, där hon och hennes kompis blir kidnappade. Han har 96 timmar på sig att rädda henne från att säljas som prostituerad och försvinna för alltid.

(2011)”Thor”

Imdb-betyg: 7

Den första av hittills tre Thor-filmer med Chris Hemsworth och den fjärde i Marvel Cinematic Universe. Den mäktiga men också arroganta guden Thor tas ner på jorden, bokstavligen.

(2004)”Troja”

Imdb-betyg: 7,2

Kärleken mellan Helen och Paris leder till ett blodigt och långdraget krig. Bygger på Homeros klassiska verk.

(2012)”Hunger games”

Imdb-betyg: 7,2

I en dystopisk framtid i USA blir Katniss och Peta utvalda till en årlig tv-sändning där ungdomar tävlar mot varandra i en kamp om liv och död.

”” (2011)Limitless

Imdb-betyg: 7,4

Författaren Eddie har kört fast fullständigt, både i skrivandet och privatlivet. Men när han kommer över ett piller, som ger honom tillgång till 100 procent av sin hjärnförmåga, vänder det. Snart kommer dock verkligheten ikapp Eddie.

(2015)”Ant-Man”

Imdb-betyg: 7,3

Superhjälte-film med Paul Rudd och den tolfte delen i filmserien Marvel Cinematic Universe. Både rolig och spännande underhållning för hela familjen.

(2001)En riddares historia”

Imdb-betyg: 6,9

Ett medeltida äventyr inspirerat av ”Canterburysägner” med Heath Ledger i huvudrollen.

”” (2010)Kick-ass

Imdb-betyg: 7,6

En helt vanlig kille köper en dräkt – för att bli en superhjälte och bekämpa brottslighet. Utan superkrafter går det dock inte speciellt bra för honom.

(1997)”Det femte elementet”

Imdb-betyg: 7,7

En taxichaufför som lever i det 23:e århundradets New York får en dag en mycket ovanlig passagerare och blir plötsligt indragen i jakten på det femte elementet som ska rädda jorden från dess undergång. Klassisk Bruce Willis-rulle.

””Dödligt vapen(1987)

Imdb-betyg: 7,6

Den skötsamme Los Angeles-polisen Murtaugh paras ihop med den självmordsbenägna Riggs. De har bara en sak gemensamt – de hatar att jobba i par.

”” (2008)The dark knight

Imdb-betyg: 9,0

Som den andra, och bästa, filmen i den senaste Batman-trilogin sällar den sig till den korta listan över uppföljare som överträffar sina föregångare. Bäst är självklart postumt hyllade Heath Ledger i rollen som Jokern.

Heath Ledger i sin oförglömliga roll som Jokern i ”The dark knight”. Foto: Mary Evans Picture
Heath Ledger i sin oförglömliga roll som Jokern i ”The dark knight”. Foto: Mary Evans Picture

”(2009)Sherlock Holmes” 

Imdb-betyg: 7,6

Sherlock Holmes och Dr. Watson jagar en skurk som planerar att störta det brittiska imperiet i 1890 års London.

(2008)”Body of lies”

Imdb-betyg:7,1

Ridley Scott-actionthriller med Leonardo DiCaprio och Russel Crowe i huvudrollerna om en CIA-agent som får upp ett spår till ett stort terroristnätverk.

””I, Robot(2004)

Imdb-betyg: 7,1

Den teknikskeptiska polisen Del Spooner utreder ett mord år 2035 – som han misstänker utfördes av en robot. Men Spooners kollegor är skeptiska eftersom det enligt robotikens lagar är omöjligt för robotarna att döda.

(2017)”Wonder woman”

Imdb-betyg: 7,5

En krigarprinsessa växer upp på en skyddad paradisö, men lämnar sitt hem när en amerikansk pilot kraschar där och berättar om kriget i världen utanför i ett försök att stoppa hoten. Då upptäcker hon inte bara sina krafter, utan också sitt sanna öde.

Thriller och skräck

(2009)”District 9”

Imdb-betyg: 7,9

Science fiction-thriller om en utomjordisk ras som tvingas bo i slummen på jorden medan militären vill veta hemligheten bakom deras vapen. Men när en säkerhetsagent påverkas av utomjordingarnas DNA förändras hela situationen.

(2017)”Det”

Imdb-betyg: 7,4

Succéskräckfilm baserad på Stephen Kings bok om barnen i ”loser’s club” och den onda clownen och seriemördaren Pennywise (Bill Skarsgård) som de försöker övervinna.

Bill Skarsgård som Pennywise i ”Det”. Foto: Brooke Palmer/Warner Bros/Kobal/REX
Bill Skarsgård som Pennywise i ”Det”. Foto: Brooke Palmer/Warner Bros/Kobal/REX

(2018)”Bird box”

Imdb-betyg: 6,7

En ensamstående mamma försöker skydda sina barn när en osynlig kraft får människor att ta sina liv. En Netflix-produktion med Sandra Bullock i huvudrollen, och enligt Netflix den mest sedda filmen på streamingtjänsten.

(2016)”Den osynlige gästen”

Imdb-betyg: 8,1

Spansk kriminalthriller. Efter att en framstående affärsman hittar sin döda älskarinna i deras hotellrum har han bara timmar på sig att tillsammans med en stjärnadvokat att reda ut vad som har hänt och rentvå honom från brottet. Men ingenting är som det verkar.

(2007)”Disturbia”

Imdb-betyg:6,9

En tonåring (Shia LeBeouf) dömd till husarrest blir mer och mer övertygad om att hans granne är en seriemördare.

””The call(2013)

Imdb-betyg: 6,7

En tonåring rövas bort och läggs i bakluckan till en bil. Hennes enda kontakt är med en larmoperatör, och tillsammans kämpar de för att avgöra var bilen befinner sig.

””The invitation(2015)

Imdb-betyg: 6,7

En man bjuds in på en middag hos sitt ex och hennes nya man. Men han misstänker snart att deras intentioner är allt annat än välkomnande.

(1973)”Exorcisten”

Imdb-betyg: 8

Skräckfilmsklassiker! En mamma misstänker att hennes dotter är besatt av en ond demon och ber två präster om hjälp för att driva ut demonen.

Drama och kriminalfilmer: 

(2017)”la la land”

Imdb-betyg: 8

Musikalen som tog 2017:s filmår med storm. En pianist och en skådespelare blir kära, men det blir allt svårare att hålla kärleken vid liv ju mer framgångsrika de blir.

Ryan Gosling och Emma Stone i ”La la land”. Foto: Lions Gate/Courtesy Everett Collection
Ryan Gosling och Emma Stone i ”La la land”. Foto: Lions Gate/Courtesy Everett Collection

(2012)”Flight”

Imdb-betyg: 7,3

Denzel Washington spelar huvudrollen som en pilot som nödlandar ett flygplan med mekaniskt fel och hyllas som en hjälte. Men den påföljande utredningen visar något oroväckande.

(2016)”Passengers”

Imdb-betyg: 7

En rymdfarkost är påväg till en koloniplanet med flera tusen människor ombord. Men det blir ett fel i en av sovkapslarna, vilket leder till att en man vaknar 60 år för tidigt. För att inte åldras och dö ensam bestämmer han sig för att väcka en annan passagerare.

(2018)”Roma”

Imdb-betyg: 8

Starkt porträtt om ett år av en hushållerskas liv i 1970-talets politiska kaos i Mexiko. Skriven och regisserad av Alfonso Cuarón, som även har producerat, filmat och redigerat filmen.

(2006)”The departed”

Imdb-betyg: 8,5

Oscarsvinnande film regisserad av Martin Scorsese med stjärnor som Leonardo DiCaprio, Matt Damon och Jack Nicholson. Polisen försöker infiltrera den irländska maffian i Boston och skickar in en av sina egna undercover. Men polisen är inte den enda som har en infiltratör …

(2000)”Chocolat”

Imdb-betyg: 7,3

Lasse Hallströms kritikerrosade film om en kvinna och hennes dotter som öppnar en chockladbutik i en liten katolsk by i Frankrike 1959 – något som inte uppskattas av alla.

(2014)”Gone girl”

Imdb-betyg: 8,1

Rosamund Pike och Ben Affleck gör starka skådespelarinsatser i den här filmen baserad på Gillian Flynns bok. Nicks fru Amys försvinnande har blivit en stor nyhet och strålkastaren riktas mot honom när man misstänker att han inte är oskyldig.

(2011)”En oväntad vänskap”

Imdb-betyg: 8,5

Fransk film om en mångmiljonär som är förlamad efter en olycka och sitter i rullstol. Nu måste han ha assistans och anställer en ung kille från förorten.

””Okja(2017)

Imdb-betyg: 7,3

En ung flickas bästa vän, det jättelika djuret Okja, riskerar att kidnappas av ett mäktigt, multinationellt företag. Flickan bestämmer sig för att göra allt vad hon kan för att undvika det.

(2012)”Zero dark thirty”

Imdb-betyg: 7,4

En redogörelse av den nästan ett decennium långa jakten på terroristledaren Usama bin Ladin och hans död, med bland andra Jessica Chastain i rollerna.

”Django unchained”(2012)

Imdb-betyg: 8,4

Den befriade slaven Django reser tvärsöver USA för att frita sin fru från en plantägare. Med sig har han en tysk prisjägare.

(1990)”Maffiabröder”

Imdb-betyg: 8,7

Maffiagangstern Henry Hill drömmer om att slå igenom på riktigt i branschen. I stället hamnar han i ett vittnesprogram.

”The Impossible”(2012)

Imdb-betyg: 7,6

Vi får följa en turistande familj under tsunamikatastrofen i sydostasien 2004. Ett gripande drama.

”Zodiac”(2007)

Imdb-betyg: 7,7

Verklighetbaserat om seriemördaren ”Zodiac killer” som härjade i San Fransisco på 60- och 70-talet.

(2004)”Eternal sunshine of the spotless mind”

Imdb-betyg: 8,3

Med hjälp av ny teknologi vill ett expar, Joel och Clementine, radera minnet av varandra. Men Joel ändrar sig under resans gång. Prisbelönt film med Jim Carrey och Kate Winslet i huvudrollerna.

Animerat

”Madagaskar”(2005)

Imdb-betyg: 6,9

Ett skeppsbrott inträffar och strandar en elefant, en zebra, en giraff och ett lejon på ön Madagaskar i deras försök att fly ett zoo i New York. De lyckas inte hålla sams, och träffar flera andra djur på ön.

 (2003)”Hitta Nemo”

Imdb-betyg: 8,1

Clownfisken Nemo fiskas upp av sportfiskare och hamnar i ett akvarium på en tandläkarklinik. Pappan Marvin ger sig ut på jakt efter sin son i Stilla havet, och träffar både vänner och ovänner på vägen.

”Horton”(2008)

Imdb-betyg: 6,8

Elefanten Horton hör ett rop på hjälp – från ett sandkorn. Det visar sig vara en helt egen värld, som Horton nu måste rädda.

”Kung fu panda”(2008)

Imdb-betyg: 7,6

Pandan Po drömmer om att bli kung fu-mästare, och när han blir utvald att rädda ett helt samhälle från snöleoparden Tai lung får han chansen att göra det till verklighet.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro