ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de bästa romantiska komedierna på Netflix 2019

Jesper Lindqvist · 28 Jun 2019
Uppdaterad 28 Jun 2019
Patrick Dempsey (Made of honor), Julia Roberts (My best friend's wedding) och Ryan Gosling (Crazy stupid love).

Foto: ©Warner Bros/Courtesy Everett Collection


Sugen på att fira in sommaren med både skratt och gråt? Metro rycker ut och guidar dig i Netflix-djungeln. Här är de bästa romantiska komedierna som erbjuds.

klar

Artikellänk är kopierad

”Crazy stupid love” (2011)

IMDB-betyg: 7,4

När Cals (Steve Carell) fru berättar att hon vill skiljas rasar hans värld samman. Men en sen kväll på en bar ska förändra allt, då ungkarlen och kvinnotjusaren Jacob (Ryan Gosling) förbarmar sig över den nedstämda tvåbarnspappan. Målet: Att hjälpa Cal att träffa nya kvinnor. Flera romanser utspelar sig parallellt i denna galna komedi, där oortodoxa lustar blandas med olycklig kärlek.

”Definitely, maybe” (2008)

IMDB-betyg: 7,2

Även den här historien börjar med en stundande skilsmässa, men här vill 10-åriga Maya Hayes (Abigail Breslin) veta hur det gick till när hennes föräldrar träffades. Pappa Will (Ryan Reynolds) bestämmer sig för att berätta om sitt ungkarlsliv flera år tidigare, utan att nämna namnen på de kvinnor han då träffade, vilket gör att Maya tvingas gissa vem av kvinnorna i historierna som är hennes mamma. Kanske kan hon till och med hjälpa sin pappa att komma till rätta med kärleksbryderierna?

”Hitch – Din guide till en lyckad date” (2005)

IMDB-betyg: 6,6

Att träffa kvinnor kan vara svårt – därför vänder sig många till ”dejtingdoktorn”, Alex ”Hitch” Hitchens (Will Smith). Men att hjälpa blyga män att förföra snygga kvinnor fungerar bara så länge verksamheten hålls hemlig, och när den nyfikna journalisten Sara Melas (Eva Mendes) börjar gräva i affärsmodellen blir situationen problematisk. Inte minst då granskningen leder till att Sara och ”Hitch” börjar fatta tycke för varandra.

”Bridget Jones dagbok” (2001)

IMDB-betyg: 6,7

Bridget Jones (Renée Zellweger) jobbar på ett bokförlag i London, men en stor del av arbetstiden går åt till att fantisera om hennes chef, Daniel Glover (Hugh Grant). Men efter att ha överhört en barndomsbekant (Colin Firth) kritisera hela hennes personlighet bestämmer hon sig för att det är dags för en förändring. För att lyckas med detta tar hon hjälp av en klassisk metod – att skriva dagbok och dokumentera förändringarna.

”Friends with benefits” (2011)

IMDB-betyg: 6,6

Jamie (Mila Kunis) och Dylan (Justin Timberlake) lär känna varandra efter att den senare flyttat till New York. Under en kväll diskuterar de sex, och de problem som känslomässiga band medför. Istället bestämmer de sig för att bli sexpartners, men att hålla känslorna borta visar sig vara svårare än de först trott.

”Till alla killar jag har gillat” (2018)

IMDB-betyg: 7,3

Den här Netflixproduktionen handlar om High School-eleven Lara, som i hemlighet skriver brev till alla killar hon känner starkt för – innan hon gömmer undan breven. Men efter att hennes syster Kitty hittat gömman börjar killarna i tur och ordning dyka upp för att diskutera brevens innehåll med Lara. Hemligheten är avslöjad!

”Easy A” (2010)

IMDB-betyg: 7,1

En av Emma Stones tidigare filmer där hon spelar High School-eleven Olive, som efter ett par oskyldiga lögner får ryktet om sig att vara en ”slampa”. Men istället för att ta illa upp börjar Olive bära sitt nya epitet med stolthet, något som skapar osämja mellan Olive och hennes bästa vän, Rhiannon (Aly Michalka).

”Good Luck Chuck” (2007)

IMDB-betyg: 5,6

Vad skulle du tycka om att alla singelkvinnor vill ha sex med dig, bara för att sedan gå vidare och träffa den rätta? Det är verkligheten för Connor (Dane Cook), som i unga år fick en förbannelse kastad över sig, vilket innebär att alla kvinnor han ligger med träffar den rätta precis efteråt. Efter att ha träffat Cam (Jessica Alba), en tjej han sedermera blir förälskad i, måste Chuck nu komma på ett sätt att bryta förbannelsen, innan han och Cam ”går till sängs”.

”Dumpad (2008)

IMDB-betyg: 7,2

Peter (Jason Segel) har precis blivit dumpad av flickvännen Sarah (Kristen Bell), och bestämmer sig för att resa till Hawaii för att komma på andra tankar. Väl på plats inser han dock att även Sarah har rest till Hawaii med sin nya pojkvän, tillika rockstjärnan, Aldous Snos (Russell Brand).

”På smällen” (2007)

IMDB-betyg: 7,0

Karriärsinriktade Alison (Katherine Heigl) och den marijuana-rökande latmasken Ben (Seth Rogen) träffas på en nattklubb och tillbringar natten tillsammans. Några veckor senare inser Alison att hon är gravid, och tillsammans med Ben måste hon nu försöka lösa en allt annat än ideal situation.

”Yes man” (2008)

IMDB-betyg: 6,8

Efter en skilsmässa har lånehandläggaren Carl (Jim Carrey) blivit allt mer tillbakadragen. Men efter att en gammal kollega föreslagit att han ska följa med till ett motivationsseminarium blir Carl som en ny person, som säger ”ja” till allt i livet. Inledningsvis förbättras Carls liv något enormt, men den ökade optimismen skapar även en del problem.

”No strings attached” (2011)

IMDB-betyg: 6,2

När Adam (Ashton Kutcher) upptäcker att hans pappa blivit tillsammans med hans ex-flickvän bestämmer han sig för att supa sig full och kontakta alla kvinnor vars nummer han har i sin telefon, med målet att hitta ett ligg. Dagen efter vaknar han upp hemma hos Emma (Natalie Portman), en kvinna han känner sedan unga år. Efter att ha haft sex bestämmer de sig för att inleda en sexuell relation, utan några känslomässiga band. Men ja, ni förstår nog att det blir problematiskt…

”En prins i New York" (1988)

IMDB-betyg: 7,0

Netflix är inte kända för att ha överdrivet många äldre filmer i sitt utbud, men den här klassikern finns tillgänglig. När prinsen av Zamunda, Akeem Joffer (Eddie Murphy), på sin 21-årsdag får höra att hans föräldrar vill arrangera ett äktenskap åt honom flyr han till New York, USA. Målet är att hitta en kvinna som gillar honom för den han är, och således väljer han att hålla sin titel hemlig i jakten på ett nytt liv.

”I rymden finns inga känslor” (2010)

IMDB-betyg: 7,1

Det görs ju även en del romantiska komedier i Sverige, och i den här ser vi en ung Bill Skarsgård i rollen som Simon, en 18-årig kille med Aspergers syndrom som lever ett ytterst inrutat liv. När hans bror, och tillika rumskompis, Sam gör slut med sin tjej skapar det problem för Simon och hans rutinstyrda liv. Han väljer därför att försöka hitta en ny tjej åt sin bror.

”Set it up” (2018)

IMDB-betyg: 6,5

Charlie (Glen Powell) och Harper (Zoey Deutch) är assistenter åt två högt uppsatta chefer på olika bolag. De sliter som djur för att tillfredsställa sina krävande överordnade, tills de en dag springer ihop med varandra av en slump, och inser att de behöver para ihop sina chefer för att på så sätt förbättra sina egna arbetsvillkor. Det visar sig dock vara lättare sagt än gjort…

The kissing booth” (2018)

IMDB-betyg: 6,1

Elle (Joey King) och Lee (Joel Courtney) är födda samma dag och har alltid varit bästa vänner. Men vänskapen bygger på ett gäng grundläggande regler, varav en är att man inte får dejta den andres syskon. Problemet är att Elle är småkär i Lees bror, Noah (Jacob Elordi), och när hennes känslor verkar besvaras skapar det, föga förvånande, problem.

”Sierra Burgess is a loser” (2018)

IMDB-betyg: 5,9

Filmen grundar sig i ett klassiskt High School-drama med fokus på Sierra Burgess (Shannon Purser) – en begåvad student men som inte är populär och regelbundet mobbas av skolans populäraste tjej, Veronica (Kristine Froseth). När en populär amerikansk fotbollsspelare börjar sms:a Sierra, i tron att han pratar med Veronica, blir dramat på riktigt och oheliga allianser bildas i jakten på lycka.

”Sleeping with other people” (2015)

IMDB-betyg: 6,5

Lainey och Jake är båda sexberoende, och träffas när de söker hjälp. Efter en dejt avslöjar Jake att han vill ha sex med Lainey, men de kommer överens om att bara vara vänner, något som visar sig vara en riktig utmaning.

”The big sick” (2017)

IMDB-betyg: 7,6

Kumail arbetar som Uber-förare i Chicago, men drömmer om att bli ståupp-komiker. Hans föräldrar är från Pakistan, och envisas med att försöka hitta den rätta, pakistanska, kvinnan till honom, mot hans egen vilja. När han istället träffar Emily verkar allt bra till en början, men när kulturkrockarna tränger sig på blir allt plötsligt svårare.

”Bleka dödens minut” (1987)

IMDB-betyg: 8,1

Innan Robin Wright gjorde succé i ”Forrest Gump” eller tog över Vita huset i ”House of cards” var det genom den här klassikern hon gjorde sig ett namn. Filmen är ett klassiskt kärleksdrama där prinsessan Buttercup (Wright) blir kidnappad innan hon, mot sin vilja, ska gifta sig med prins Humperdinck. Olyckliga förhållanden och förlorad kärlek är filmens centrala teman.

”Murder mystery” (2019)

IMDB-betyg: 6,1

Ett av de senaste tillskotten på Netflix som hade premiär så sent som den 14 juni. Polisen Nick (Adam Sandler) och hans fru Audrey (Jennifer Aniston) har förlorat gnistan i äktenskapet, och reser till Frankrike på semestern för att hetta upp kärlekslivet. Men istället fastnar Audrey för en fransk miljardär (Luke Evans), och de får båda följa med på dennes yacht. Dagen efter visar det sig dock att någon ombord har mördats, varpå Nick och Audrey nu måste rentvå sina namn.

”Notting Hill” (1999)

IMDB-betyg: 7,1

En riktig klassiker i genren med fokus på kärlek mellan människor som lever i helt olika världar. William (Hugh Grant) driver en resebokhandel i London och Anna (Julia Roberts) är en filmstjärna med Hollywood som bas. Trots detta springer de, bokstavligt talat, på varandra i den brittiska huvudstaden och det tar inte lång tid innan kärlek uppstår. Men kommer den att klara av deras vitt skilda livssituationer? Filmen bjuder på klassiska filmcitat som: ”But I’m also just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her”.

”Bridesmaids” (2011)

IMDB-betyg: 6,8

Annie är i 30-årsåldern, har precis tvingats lägga ner företaget och bor inneboende med två andra personer. Men hon har en bästa vän, Lillian, vars möhippa hon nu får i uppdrag att planera. Det visar sig dock att hon kommer få konkurrens om jobbet – från Lillians framgångsrika brudtärnor. Kampen kan börja!

”Min bäste väns bröllop” (1997)

IMDB-betyg: 6,3

Som unga gjorde bästa vännerna Julianne och Michael en deal: Om de båda fortfarande var singlar vid 28 års ålder skulle de gifta sig med varandra. Men tre veckor innan Juliannes 28-årsdag berättar Michael att han är förlovad och ska gifta sig med 20-åriga Kimmy. Något som Julianne inte planerar att tillåta…

”Isn’t it romantic” (2019)

IMDB-betyg: 5,9

Ännu ett nyare tillskott hos Netflix som handlar om Natalie – en kvinna som efter flera mindre lyckade erfarenheter har en väldigt skeptisk syn på kärlek. Men efter att ha slagit i huvudet vaknar hon upp på sjukhuset, i vad som verkar vara ett alternativt, och betydligt mer muntert New York. Kan detta få Natalie att åter tro på kärleken?

”About time” (2013)

IMDB-betyg: 7,8

Tim (Domhnall Gleeson) är en tillsynes vanlig man i England, utbildad jurist men med en mindre lyckad historia när det kommer till kvinnor. En dag berättar hans pappa för honom att alla män i deras släkt besitter förmågan att kunna resa bakåt i tiden. Tim börjar omedelbart rätta till flera misstag han begått, men när han träffar Mary (Rachel McAdams) och bli störtförälskad inser han att tidsresande inte är riskfritt.

”Zack and Miri make a porno” (2008)

IMDB-betyg: 6,6

Okej, det kan hända att det här inte är den typiska romantikfilmen, men nog innehåller den ändå en kärlekshistoria. Zack (Seth Rogen) och Miri (Elizabeth Banks) är vännerna som bor tillsammans och ständigt saknar tillräckligt med pengar. När såväl el som vatten stängs av i deras lägenhet kommer de på hur de ska tjäna pengar: Tillsammans ska de regissera och producera en porrfilm.

”How do you know” (2010)

IMDB-betyg: 5,4

George (Paul Rudd) är personen som verkar förlora allt på en gång. Först får han sparken från jobbet, sedan blir misstänkt för kriminella handlingar och sedermera även dumpad av sin flickvän – på samma dag! Mitt i sorgen bjuder han ut Lisa (Reese Witherspoon) på en dejt som blir allt annat än lyckad. Lisa å sin sida är fast i ett förhållande med en omogen baseballspelare, och de personliga problemen förenar Lisa och George. Men kommer det att hålla?

”Supersugen” (2007)

IMDB-betyg: 7,6

Vad är det viktigaste i en tonårskilles liv? Tjejer, alkohol och fester om vi ska tro den här filmen. Seth (Jonah Hill) och Evan (Michael Cera) har varit vänner sedan barnsben men tillhör inte skolans populäraste gäng. Trots detta lyckas Evan få i uppdrag av Becca (Martha MacIsaac), flickan han drömmer om, att fixa alkohol till kvällens stora fest. Att varken han eller Seth har åldern inne är bara det första av många hinder som ska dyka upp under kvällen.

”I min vildaste fantasi” (2010)

IMDB-betyg: 6,4

Kirk (Jay Baruchel) är en helt vanlig kille, som gärna vill bli tillsammans igen med sitt ex, Marnie (Lindsay Sloane). Men i sitt jobb på en flygplats stöter han på vackra Molly (Alice Eve), och mot allas förmodan blir Molly kär i Kirk, något han knappt kan förstå själv. Och det är just den bristande självkänslan och uteblivna tron från familj och vänner som riskerar att rasera förhållandet med ”drömkvinnan”.

”Clueless” (1995)

IMDB-betyg: 6,8

Filmen kretsar kring Cher (Alicia Silverstone), en rik och populär tonåring på Beverly Hills High. Med den inbitna vanan att få som hon vill försöker hon para ihop folk som hon anser passa bra tillsammans. Och när hon själv springer på ”drömprinsen” vet hon därför precis hur hon ska gå tillväga. Men den här gången går inte allt som planerat.

”The last summer” (2019)

IMDB-betyg: 5,6

High school är över och snart är det dags för college. En grupp ungdomar kämpar med olika dilemman: Vissa saknar pengar, andra söker efter high school-upplevelsen de gick miste om medan några försöker hantera kärleksrelaterade problem som är på väg att uppstå. Alla hanterar sina dilemman olika, men ingen gör det utan att stöta problem.

”Just friends” (2005)

IMDB-betyg: 6,2

Som ung var Chris (Ryan Reynolds) överviktig och inte den mest populära personen i high school. När hans romantiska känslor för bästa vännen Jamie (Amy Smart) offentliggörs på värsta tänkbara sätt, samtidigt som känslorna inte besvaras, bestämmer han sig för att förändra sitt liv helt och hållet. Tio år senare är Chris en riktig kvinnokarl, med ett hett jobb som skivbolagsproducent i Los Angeles. Men när hans plan tvingas nödlanda i närheten av hans gamla hemstad tvingas han konfrontera gamla känslor, och gamla vänner.

”Min låtsasfru” (2011)

IMDB-betyg: 6,4

Efter att i unga år ha lämnat sitt eget bröllop eftersom hans fästmö var otrogen har Danny (Adam Sandler) lärt sig det bästa knepet att få till det med kvinnor: Han ljuger om att han är olyckligt gift. Men när han träffar Palmer (Brooklyn Decker), en kvinna han på riktigt tycker om, och hon märker att han har en vigselring vägrar hon att fortsätta träffa honom. Danny måste nu, med hjälp av sin bästa kompis Katherine (Jennifer Aniston) ta till nya knep – och lögner – för att inte förlora sin nya kärlek.

”Always be my maybe” (2019)

IMDB-betyg: 6,9

Som unga var Sasha (Ali Wong) och Marcus (Randall Park) bästa vänner, men efter att de i en stund av sorg har sex med varandra avslutas vänskapen abrupt. 16 år senare är Sasha en framgångsrik kändiskock, samtidigt som Marcus fortfarande bor med sin pappa och jobbar med att installera luftkonditionering. När de möts för första gången på många år blir de åter vänner, men hur ska de hantera sin romantiska historia?

”Brudens bäste man” (2008)

IMDB-betyg: 5,9

Hannah (Michelle Monaghan) och Tom (Patrick Dempsey) träffades i samband med en blöt kväll på universitetet och fattade omedelbart tycker för varandra, som vänner. Tio år senare är de fortfarande bästa vänner, och medan Tom är en kvinnotjusare fokuserar Hannah på sitt jobb. När Hannah reser iväg till Skottland inser Tom att han har känslor för henne, och han bestämmer sig för att berätta det för henne när hon kommer tillbaka. Ett problem bara: Hannah kommer tillbaka och är förlovad.

”Jag är ingen lättfärdig man” (2018)

IMDB-betyg: 6,4

I den här listans enda franska film är Damien (Vincent Elbaz) en kvinnotjusare som gynnas av att leva i ett patriarkalt samhälle. Men efter att ha slagit huvudet i en lyktstolpe vaknar han upp, och allting är vänt upp och ner. Könsrollerna är omvända, och Damien får nu uppleva hur det är att leva med sexism och diskriminering som ständigt närvarande fenomen.

”Folk man kan lita på” (2019)

IMDB-betyg: 6,2

Ett av de senaste spanska tillskotten på Netflix handlar om Bea (Clara Lago), en framgångsrik arkitekt i Barcelona som bor tillsammans med sin pojkvän, tillika chef, Víctor (Fernando Guallar). Men när Víctor är otrogen med en tv-profil blir Clara rasande, vilket leder till att hon får sparken från jobbet. Hon väljer därför att resa till sin hemstad Santa Clara, men inser snabbt att saker inte nödvändigtvis är enklare på hemmaplan.

”When we first met” (2018)

IMDB-betyg: 6,4

När Noah (Adam Devine) träffar Avery (Alexandra Daddario) på en Halloween-fest blir han kär direkt, men Avery vill bara ha honom som vän. Tre år senare får Noah reda på att Avery är förlovad med någon annan, och han bestämmer sig för att bli riktigt full. Efter att ha däckat i ett fotobås vaknar Noah upp, men samhället är inte sig likt. Det visar sig att Noah har rest tillbaka i tiden – tre år för att vara exakt. Ni kan nog gissa vad han väljer att göra…

”Autumn dreams” (2015)

IMDB-betyg: 6,5

Annie (Jill Wagner) och Ben (Colin Egglesfield) är två ungdomar som vill gifta sig för att sedan lämna Iowa för storstadslivet i New York. Men efter att Annies föräldrar hindrat paret från att åka iväg tillsammans annulleras äktenskapet och Annie blir kvar i den lilla staden, samtidigt som Ben bestämmer sig för att åka. 15 år senare är Ben en framgångsrik advokat med en vacker fästmö (Tasya Teles). Men bröllopsplanerna hindras när han får reda på att han, tekniskt sett, fortfarande är gift med Annie. Nu måste de två åter ses för att reda ut allting.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro