ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de bästa serierna på Viaplay 2019

Elin Åhlén · IDAG 10:00
Uppdaterad IDAG 10:00

"Transparent", "Vikings" och "The handmaid's tale" är bara några av tipsen. Foto: TT


Hundratals titlar att välja mellan och ingenting att se? Bryt inte ihop – Metro rycker ut med serietipsen. Här är de bästa serierna på Viaplay 2019, sorterade efter kategori.

klar

Artikellänk är kopierad

Observera att Viaplay ständigt uppdaterar och ändrar i sitt utbud. Dessa serier fanns på tjänsten vid skrivande stund.

Komediserier:

”How I met your mother”

Imdb-betyg: 8,3

Prisbelönad och hyllad serie fördelad på åtta säsonger. Här får vi följa Ted och hans vänners liv på Manhattan. Genom skrattfyllda tillbakablickar leder säsongerna oss fram till hur Ted finner sin stora kärlek och mamman till sina barn.

”Parks and recreation”

Imdb-betyg: 8,6

Politisk satir där Amy Poehler gör huvudrollen som Leslie Knope, kansliråd på parkförvaltningen i staden Pawnee i Indiana, USA. Här blandas byråkratisk vardag i en galen arbetsmiljö med knepiga utmaningar. Alla sju säsonger finns på Viaplay.

LÄS MER
Här är de bästa filmerna på Viaplay 2019

”Black-ish”

Imdb-betyg: 7,1

En afroamerikansk familjefar känner sig vilse i sin kulturella identitet efter att han och hans familj flyttat in i ett finare bostadsområde som i huvudsak består av vit överklass. Fyra säsongers skrattfylld kulturkrock.

”Family guy”

Imdb-betyg: 8,2

Flerfaldigt prisbelönad animerad komediserie om Peter Griffin och hans dysfunktionella familj. Här får vi ta del av bisarra vardagsscenarion, galna upptåg och slag under bältet. En modern kultserie.

”It’s always sunny in Philadelphia”

Imdb-betyg: 8,8

Utflippat, smart och rått – det är ledorden i denna serie om ett gäng vänner som driver den irländska puben Paddy’s pub i Philadelphia. Här verkar kriterierna för att få jobb på puben vara dysfunktionalitet och politisk inkorrekthet.

”Community”

Imdb-betyg: 8,5

Advokaten Jeff får sparken från jobbet och skriver in sig på komvux där han bildar en studiegrupp – allt för att komma närmare den attraktiva studenten Britta. Den dysfunktionella gruppen består bland annat av en miljonär, en före detta narkoman och en ensamstående mamma.

LÄS MER
Här är 13 sevärda icke-engelskspråkiga serier att streama

”Weeds”

Imdb-betyg: 8,0

Då Nancys man plötsligt dör får hon det knepigt med ekonomin. För att tjäna lite extrapengar startar den nu ensamstående mamman en ny affärsverksamhet bestående av att langa marijuana. Bland hennes kunder finns flera för henne kända ansikten, bland andra hennes avlidne mans bror Andy.

”Transparent”

Imdb-betyg: 7,7

En familj i Los Angeles, USA, som alla har stora problem med gränsdragningar gällande den personliga integriteten, får en chock när pappan kommer ut som transperson. Kritikerrosad serie där ett avslöjande bara tycks leda till ett annat.

”South Park”

Imdb-betyg: 8,7

Animerad kultkomediserie där vi får följa vännerna Stan, Kyle, Cartman och den ständigt döende Kenny i den sömniga småstaden South Park. Sedan 1997 har serien roat, hyllats och stundtals slagit rätt hårt under bältet på en mängd kändisar.

”Fresh off the boat”

Imdb-betyg: 7,9

En taiwanesisk familj gör sitt bästa för att skapa ett bra liv i USA på 90-talet. Stundtals riktigt rolig komediserie när tolvåriga hip hop-fantasten Eddie och hans familj jagar den amerikanska drömmen.

Dramaserier:

”Vikings”

Imdb-betyg: 8,6

I denna historiska dramaserie får vi följa den legedariske vikingen Ragnar Lothbrok och hans familj på den långa, våldsamma resan mot att skriva in sig i historieböckerna. Kärlek, krig, seglatser och stundtals oerhört blodiga scener i en av undertecknads favoritserier någonsin. Se den!

”The handmaid’s tale”

Imdb-betyg: 8,5

Offred är en av de sista fertila kvinnorna i diktaturen Gilead, en framtida nation som består av tidigare delar av USA. Här försätts hon i ett otroligt grymt sexuellt slaveri för att återbefolka världen. Baserad på Margaret Atwoods klassiska roman från 1985.

LÄS MER
Här är de bästa tv-serierna på Netflix 2019

”Atlanta”

Imdb-betyg: 8,6

Donald Glover, kanske mer känd under artistnamnet Childish Gambino, spelar huvudrollen som en cyniske ensamvarg som hoppar av skolan och återvänder till sin hemstad Atlanta. Här upptäcker han att en nära släkting har blivit en av stadens hetaste artister – något som förändra båda deras liv.

”Vår tid är nu”

Imdb-betyg: 8,1

SVT:s kanske största flaggskepp på senare har år seglat in på Viaplay. Serien kan beskrivas som en familjekrönika som sträcker sig från 1945 och många år framåt. Här får vi bland annat möta familjen Löwander och deras kamp med att hålla igång sin restaurang i en tid som ständigt förändras.

”Prison break”

Imdb-betyg: 8,4

Många skulle göra vad som helst för att aldrig hamna bakom Fox River-fängelsets murar, men Michael tycks i stället göra allt för att ta sig in. Hyllat fängelsedrama med en huvudrollsinnehavare (Wentworth Miller) som säkerligen satte många ungdomshjärtan i brand under tidigt 2000-tal.

”Mad men”

Imdb-betyg: 8,6

En löjligt snygg serie om ett USA i sina glansdagar. I centrum står kvinnokarlen Don Draper och hans kollegor på den välrenommerade reklambyrån Sterling Cooper Advertising Agency.

LÄS MER
Här är de bästa dokumentärerna på Netflix 2019

”Billions”

Imdb-betyg: 8,4

Åklagaren Chuck Rhoades ger sig på den extremt förmögne riskkapitalisten Bobby “Axe” Axelrod, vilket snabbt urartar i en strid mellan två av de stora giganterna i New Yorks maktkorridorer.

”11.22.63”

Imdb-betyg: 8,2

Vad skulle du göra om du fick möjligheten att resa tillbaka i tiden? För Jake Epping finns bara ett alternativ: Att förhindra mordet på John F Kennedy. Här får vi följa hans tidsresa tillbaka till tidigt 60-tal och krocken det innebär för en modern man att lära sig dåtidens seder. Baserad på en tegelsten till roman av skräckkungen Stepen King.

”Mr. Robot”

Imdb-betyg: 8,5

Enstöringen Elliot är en programmerare som bara interagerar med folk genom att hacka deras datorer. En dag blir han anlitad av en mystisk person som kallar sig Mr. Robot. Det blir starten på ett farligt uppdrag som hotar att kasta in det moderna samhällssystemet i ett totalt kaos.

”Grey’s anatomy”

Imdb-betyg: 7,6

Flerfaldigt Emmynominerad serie där vi får följa en grupp läkare på ett sjukhus. Här kämpar de anställda med personliga relationer och kärleksproblem – allt samtidigt som de ständigt kämpar för att rädda liv.

Thrillerserier:

”The walking dead”

Imdb-betyg: 8,3

Om zombies någonsin har varit inaktuella så var det den här omåttligt populära serien som åter satte dem på kartan. Här får vi följa polisen Rick och hans kollegor som kämpar mot de levande döda för att kunna överleva i en dystopisk värld.

”Fargo”

Imdb-betyg: 9,0

Den kringflackande mördaren Lorne Malvo anländer till en liten stad i stelfrusna Minnesota och sätter snabbt skräck i alla som bor där. Känner du igen titeln? Det är inte så konstigt, detta är nämligen serieversionen av brödern Coens film med samma namn från 1996.

”The vampire diaries”

Imdb-betyg: 7,7

En “Twilight”-doftande thrillerserie i äkta ”True Blood”-stuk om Elena, en ung tjej som blir förälskad i Stefan. Och ja, du gissade rätt: Stefan är en vampyr. Här får vi följa deras kärlekshistoria och Elenas problem med allt vad det innebär att dejta någon som ständigt vill åt hennes blod.

LÄS MER
Här är de bästa filmerna på Netflix 2019

”24”

Imdb-betyg: 8,4

En av få serier som bara ökat och fortsätter att öka i popularitet i USA. Här får vi följa antiterroragenten Jack Bauer, hans familj och kollegor som alla skyddar nationen från upprepade terrorhot.

”Bosch”

Imdb-betyg: 8,4

En noir-doftande serie som bygger på deckarkungen Michael Connellys bästsäljande deckare om polisen Harry Bosch, en krigsveteran med ovanligt starkt rättspatos. Delvis producerad av svenske Henrik Bastin och med manus av Connelly själv.

”Wisting”

Imdb-betyg: 7,7

En av Norges största serieproduktioner någonsin blev snabbt hyllad efter premiären tidigare i år. Här får vi stifta bekantskap med William Wisting och hans kollegor som står inför sitt mest utmanade fall i karriären: En amerikansk seriemördare som bosatt sig mitt ibland dem i den lilla staden Larvik.

”Buffy the vampire slayer”

Imdb-betyg: 8,2

Vampyrseriernas vampyrserie handlar om Buffy Summers, en ung tjej som helst av allt vill vara som alla andra ungdomar, men som snart upptäcker att hon är en vampyrjägare. Här får vi följa hennes kamp med att bekämpa vampyrer, stoppa världens undergång och dessutom vara “en vanlig” tonåring.

LÄS MER
Lista: Här är 15 sevärda musikdokumentärer att streama nu

”Det som göms i snö”

Imdb-betyg: 7,4

Vad får man om man slår ihop Sveriges kanske roligaste man Robert Gustafsson med allas vår grymtande favoritprofessor Leif GW Persson? Otippat nog ett mörkt, psykologiskt kriminaldrama, där Robert Gustafsson spelar en deprimerad polis – allt efter Leif GW Perssons idé.

”Counterpart”

Imdb-betyg: 8,1

Howard Silk jobbar för en spionagentur inom FN. När han en dag upptäcker att hans organisation döljer en ingång till en parallell värld dras han in i en farlig intrig på liv och död. Med Oscarsbelönade J.K. Simmons i huvudrollen.

”Mad dogs”

Imdb-betyg: 7,5

Ett kompisgäng ska besöka en vän i centralamerikanska Belize. Men vad som var tänkt att bli en trevlig semester övergår snabbt i serie bedrägerier, svek och mord. En mörk serie med inslag av uppiggande, och ännu mörkare, humor.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Åhlén
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro