ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de bästa studentjobben

Kristian Borglund · 22 Jan 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

– Det känns bra att kunna lyxa till tillvaron lite också, så att man inte bara behöver leva på pasta och köttbullar medan man pluggar, säger Hendrik Braun, som studerar naturgeografi med inriktning hydrologi på Stockholms Universitet.

Bemanningsföretaget Academic Work lägger ut vilka pass som finns tillgängliga, och han väljer själv vilka tider han vill jobba. – Oftast blir det en dag i veckan. Det ger drygt 3 000  kronor extra i månaden, säger han.

Hans gruppledare på arbetsplatsen, logistikföretaget Parts, ser positivt på studentjobbare:– De är engagerade och sugna på att jobba, säger Robin Agerstig.

3 tips: Så får du extrajobbet

Var strategiskKartlägg gärna den bransch och/eller de företag du vill jobba inom efter din examen.  Med lite tur och vilja kan du kanske hitta en möjlighet att jobba extra där. Att få in en fot på rätt ställe kan berika dig betydligt mer än den summa pengar du tjänar under tiden.

Använd kontakterIbland kan man få ett jobb genom ”varm” kontakt, det vill säga att någon i ditt nätverk som vill dig väl och som har kontakter. Denna person kan säga några väl valda ord om dig också kanske hjälpa till att styra upp en lunch med personalchefen.

Gör dig synligDu kan ta direktkontakt med ett antal företag som du vill jobba för, eller registrera du dig hos bemannings- och rekryteringsföretag som har verksamhet på den ort där du studerar.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro