ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de bästa tv-serierna på HBO Nordic 2019

Natalie Demirian · 5 Apr 2019
Uppdaterad 11 Jun 2019

Mängder av serier att välja mellan och ingenting att se? Bryt inte ihop – Metro rycker ut med serietipsen. Här är de bästa serierna på HBO Nordic 2019, sorterat efter genre och med direktlänkar.

klar

Artikellänk är kopierad

Dramaserier

”Game of thrones”

Imdb-betyg: 9,5 

Ett väldigt förutsägbart val på en sådan här lista, men har du aldrig sett vad som enligt många är världens bästa serie så är det läge att passa på nu. ”Game of thrones” behöver ingen närmare presentation.

”Game of thrones”. Foto: HBO
”Game of thrones”. Foto: HBO

”The handmaid’s tale”

Imdb-betyg: 8,6

Tokhyllade ”The handmaid’s tale” är baserad på boken med samma namn. Serien, med briljanta skådespelaren Elisabeth Moss i huvudrollen, utspelar sig i en minst sagt dystopisk framtid i det totalitära samhället Gilead, tidigare en del av USA.

”The leftovers”

Imdb-betyg: 8,3

Serien är baserad på den bästsäljande romanen av Tom Perrotta och kretsar kring familjen Garvey. Den utspelar sig tre år efter en ödesdiger dag då 140 miljoner människor – två procent av världens befolkning – försvann utan ett spår.

”Pose”

Imdb-betyg: 8,5

”Pose” är en dansmusikalserie som utspelar sig på 1980-talet och skildrar mötet mellan livets och samhällets olika aspekter i New York: världen inom balkulturen, framväxten av Trump-erans lyxuniversum och innerstadens sociala och litterära scen.

”The Affair”

En medioker författare träffar en servitris på en semesterort. De inleder snart en farlig affär.”The Affair” utforskar de känslomässiga och psykologiska effekterna av en otrohet, berättat från karaktärernas olika perspektiv. Har bland annat belönats med två Golden Globes för bästa tv-serie i kategorin drama.

Imdb-betyg: 8

”Vikings”

Imdb-betyg: 8,6

”Big little lies”

Imdb-betyg: 8,6

Tre mödrars utåt perfekta liv i Kalifornien spårar ur till den grad att det leder till ett mord. ”Big little lies” var tänkt att vara en miniserie, men efter prisregnet och hyllningarna stod det klart att det blir en fortsättning. Utöver att stjärnor som Reese Witherspoon och Nicole Kidman återvänder står det även klart att ingen mindre än Meryl Streep (!) är klar för rollen som mamma till Alexander Skarsgårds rollfigur.

”Big little lies”. Foto: HBO
”Big little lies”. Foto: HBO

”Mad men”

Imdb-betyg: 8,6

Femfaldigt Globen Globe-vinnande dramaserie som utspelar sig på 60-talet på en av New Yorks mest prestigefyllda reklambyråer, där ”alla säljer någonting och ingenting är som det verkar”. Jon Hamm och Elisabeth Moss finns bland huvudrollerna.

”Band of brothers”

Imdb-betyg: 9,5

Den storslagna historien om E-kompaniet, fallskärmsjägare i den amerikanska armén under andra världskriget, vars bedrifter är lika otroliga som de är sanna. Varje avsnitt inleds med nyligen inspelade intervjuer med faktiska medlemmar av E-kompaniet.

”Taboo”

Imdb-betyg: 8,5

Tom Hardy spelar äventyraren i den här BBC-produktionen som i början av 1800-talet återvänder till Storbritannien från Afrika med 14 stulna diamanter i bagaget.

”Black sails”

Imdb-betyg: 8,3

Vi får i det här äventyrsdramat följa Captain Flint och hans pirater 20 år före Robert Louis Stevensons klassiska bok ”Skattkammarön”.

”The Chi”

Imdb-betyg: 7,4 

Uppväxtskildring om en ung man som växer upp i Chicagos södra delar. Jason Mitchell (”) i huvudrollen.Straight outta compton”

”Outlander”

Imdb-betyg: 8,5

En storslagen berättelse om en tidsresande kvinna och hennes två kärlekar. Bygger på Diana Gabaldons fantasy-böcker.

”Here and now”

Imdb-betyg: 6,8

En dramaserie från ifjol av Alan Ball, som tidigare gjort HBO-serierna ”True blood” och ”Six feet under”. Handlar om en familj med en glättig fasad, men med ett mörkt inre. Holly Hunter och Tim Robbins i huvudrollerna.

”The Magicians”

Imdb-betyg: 7,6

Den här serien baseras på Lev Grossmans bästsäljande bokserie ”The Magicians”. Quentin Coldwater, en mycket intelligent men socialt tillbakadragen kille, är besatt av en serie fantasy-romaner om det magiska landet Fillory. En dag upptäcker han och hans vänner att Fillory finns på riktigt.

”Billions”

Imdb-betyg: 8,4

Fiffliga riskkapitalisten Bobby Axelrod och federala åklagaren Chuck Rhoades fortsätter att tuppa sig mot varandra i detta ekonomidrama där det ibland är svårt att heja på någon över huvud taget.

”Westworld”

Imdb-betyg: 8,8 

Succéserien ”Westworld” handlar om ett framtida ”nöjesfält” där rika besökare betalar för att gå in i en artificiell värld där det kan göra precis vad de vill med andorider.

”Westworld”. Foto: HBO
”Westworld”. Foto: HBO

”Escape at Dannemora”

Imdb-betyg: 8,1

Ben Stiller står för regi och i huvudrollerna ser vi bland andra Benicio del Toro och Patricia Arquette. Serien är baserad på den sanna historien om fängelserymningen i New York 2015 och jakten på de två dömda mördarna, som fick hjälp med att fly av en kvinnlig anställd på fängelset.

”Twin peaks”

Imdb-betyg: 8,8

Behöver du få dina tankar på något helt annat så är Twin Peaks ett bra alternativ. Svep dig in i en spännande handling som utspelar sig i en mycket unik liten stad. I huvudrollen ser vi en FBI-agent efter att ett mord har skett i staden.

”The deuce”

Imdb-betyg: 8,1

”The deuce” handlar om porrindustrins framväxt i New York i början på 70-talet. James Franco och Maggie Gyllenhaal gör huvudrollerna.

Kriminalserier

”Dexter”

Imdb-betyg: 8,7

Om dagen jobbar Dexter för Miami-polisen. På natten är han en seriemördare som mördar andra mördare. Baserad på boken ”Dexters dunkla drömmar” av Jeff Lindsay.

”Fargo”

Imdb-betyg: 9

”Fargo” är en bearbetning av den Oscarsvinnande filmen av bröderna Coen med samma namn och innehåller en ny berättelse om ett brott, och med nya rollfigurer.

”Sharp objects”

Imdb-betyg: 8,2

Efter succén med biofilmen ”Gone girl” beställde HBO en hyllad tv-version av en annan av Gillian Flynns böcker, ”Sharp objects”. Amy Adams spelar huvudrollen som en reporter som skickas till sin hemstad för att rapportera om en serie olösta barnamord.

”Sharp objects”. Foto: HBO
”Sharp objects”. Foto: HBO

”Blinded by the lights”

Imdb-betyg: 7,9

I åtta delar får man följa en kokainlangares liv i en vecka i den här polska serien. Langarens annars välorganiserade liv vänds plötsligt upp och ner och han tvingas ta sitt livs viktigaste beslut.

”True detective”

Imdb-betyg: 9

”True detective” består av hittills tre fristående säsonger. Medan den första och tredje hyllats gör man bäst i att hoppa över den andra säsongen.  Den senaste, tredje, säsongen handlar om ett grymt brott, två försvunna flickor, tre tidsperioder. Med Oscarsvinnaren Mahershala Ali i huvudrollen.

”The wire”

Imdb-betyg: 9,3

Den här hyllade serien berättas ur både polisen och brottslingarnas perspektiv och handlar om en mord- och narkotikarotel i Baltimore som undersöker en drogring som tros ligga bakom flera mord.

”Bosch”

Imdb-betyg: 8,4

Mordutredaren Harry Bosch fortsätter att lösa fall i denna serie, baserad på Michael Connellys deckare.

”Umbre”

Imdb-betyg: 8,8

Den här rumänska serien handlar om familjefadern Relu som jobbar som taxiförare. Men han lever ett dubbelliv – som gangster. Varken familjen eller maffian känner till hans dubbelliv, men en händelse inträffar som snart gör det betydligt svårare för Relu att hålla uppe fasaden.

”Boardwalk empire”

Imdb-betyg: 8,6

New Jersey-politikern Nucky Thompson (Steve Buscemi) befinner sig på båda sidorna av lagen under förbudstiden, när organiserade brottsligheten växter i USA.

”Mr Robot”

Imdb-betyg: 8,6

Elliot (Rami Malik) är en enastående datahacker. Men han lider av extrem social fobi, så pass att hans enda kontakt med människor sker när han hackar sig in i deras liv. Till slut måste han göra ett val mellan sitt jobb på en dataskyddsfirma och ett undergroundkollektiv med hackare som försöker få världens rikaste människor på fall.

”Crashing”

Imdb-betyg: 7,5

Komediserie med komikern Pete Holmes i huvudrollen som ståupparen vars fru är otrogen. Producerad av Judd Apatow som ligger bakom ”Girls” och Netflixserien ”Love”.

”Parks and recreation”

Imdb-betyg: 8,6

”Entourage”

Imdb-betyg: 8,5

”Entourage”. Foto: HBO
”Entourage”. Foto: HBO

”Veep”

Imdb-betyg: 8,2

Julia Louis-Dreyfus spelar USA:s vicepresident Selina Meyer i den här komedin, där hon och hennes drivna personal ständigt råkar trampa folk på tårna.

”Californication”

Imdb-betyg: 8,3

En författare med ett självdestruktivt beteende som kretsar kring sprit, droger och kvinnor, försöker balansera karriären med uppfostran av sin tonåriga dotter. Samtidigt suktar han fortfarande efter sin ex-flickvän.

”Black monday”. Foto: milr mobley/showtime
”Black monday”. Foto: milr mobley/showtime

Thriller- och skräckserier

”Killing Eve”

Imdb-betyg: 8,3

Eve är en uttråkad, snabbtänkt och lågavlönad MI5-agent. Villanelle är en mördare som älskar lyxen som hennes jobb ger henne. De två intelligenta kvinnorna, lika besatta av varandra, möts i en katt- och råtta-lek utan motstycke i den här serien är baserad på Luke Jennings böcker.

”Hackerville”

”Folklore”

Imdb-betyg: 5,9

En skräckserie i sex delar som utspelar sig i sex olika asiatiska länder (Indonesien, Japan, Sydkorea, Malaysia, Singapore och Thailand). Varje avsnitt tolkar kända myter och sägner från varje land.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro