ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de bästa tv-serierna på Netflix 2019

Natalie Demirian · 26 Feb 2019
Uppdaterad 11 Jun 2019

Mängder av serier att välja mellan och ingenting att se? Bryt inte ihop – Metro rycker ut med serietipsen. Här är de bästa serierna på Netflix 2019, sorterat efter kategori och med direktlänkar.

klar

Artikellänk är kopierad

Komediserier

”Rick and Morty”

Imdb-betyg:9,3

Den fantastiska animerade serien ”Rick and Morty” verkar äntligen få en fjärde säsong i år. Så passa på att se de tre tidigare säsongerna om den väldigt smarta, men alkoholiserade vetenskapsmannen Rick som tar med sitt barnbarn Morty på minst sagt galna äventyr i andra världar.

”Vänner”

Imdb-betyg: 8,9

Kultförklarade ”Vänner” behöver ingen närmare beskrivning – det är en av de mest populära serierna genom tiderna. Så pass att det skapade en stor sociala medier-storm när det rapporterades att Netflix skulle förlora rättigheterna till serien vid årsskiftet. Det slutade med att Netflix betalade drygt 100 miljoner dollar för att få behålla ”Vänner” även 2019, enligt förstahandskällor till New York Times.

”How I met your mother”

Imdb-betyg:8,3

Trots att undertecknad, och många andra, tycker att ”How I met your mother” bjöd på det sämsta avslutet någonsin i en tv-serie så är särskilt de fyra-fem första säsongerna av totalt åtta väldigt sevärda i den här komedin där en pappa berättar för sina barn om hur han träffade deras mamma.

”Modern family”

Imdb-betyg:8,4

Den här hyllade långköraren lägger ner efter den kommande elfte säsongen, så passa på att bingea nu. Handlar om tre annorlunda, men relaterade, familjer hanterar sina problem och bekymmer i Los Angeles.

”Russian doll”

Imdb-betyg: 8,1

Nadia dör på sin 36-årsdag. Men hon återuppstår. Och så händer det igen. Och igen. Och igen.

”Sex education”

Imdb-betyg:8,5

En rolig och igenkännande brittisk dramakomedi, där även Mikael Persbrandt medverkar. Handlar om en tonårskille, vars mamma är sexterapeut, som tillsammans med en klasskompis startar en hemlig sexterapi-klinik på skolan.

”That 70’s show”

Imdb-betyg: 8,1

Den här komediserien blev starten på karriären för bland andra Ashton Kutcher och Mila Kunis (som i dag är gifta). Den utspelar sig i en fiktiv förort i Wisconsin på 70-talet, där vi får följa ett udda kompisgäng i det dagliga livet, där de ofta hänger hemma hos Eric Forman i hans källare och röker på.

”Jane the virgin”

Imdb-betyg: 7,8

Jane har lovat sig själv att vara oskuld till hon gifter sig. Men istället blir hon gravid, på grund av en sjukhusmiss.

”Brooklyn Nine-Nine”

Imdb-betyg: 8,4

Komedi/krimserie som utspelar sig på en polisstation i Brooklyn, New York. När en ny och strikt kommissarie tar över ansvaret för polisdistriktet blir jobbet betydligt mer krävande för den duktige, men också omogne, detektiven Jake Peralta och hans kollegor.

”Disenchantment”

Imdb-betyg: 7,2

”Simpsons”- och ”Futurama”-skaparen Matt Groening står bakom den nya animerade Netflix-serien ”Disenchantment” som handlar om en prinsessa som har kungliga plikter, men som hellre vill kröka.

”New girl”

Imdb-betyg: 7,7

Efter en tuff separation och ett brustet hjärta flyttar optimisten Jess in hos tre singelkillar som finns där som stöd – för det mesta.

”La casa de las flores”

Imdb-betyg: 8

Den mexikanska dramakomedin ”La casa de las flores” kretsar kring familjen de la Mora och har precis allt man kan önska i dramaväg med lögner och galna twister.

”Ring min agent!”

Imdb-betyg:8,2

En av Paris största talangfirmor hamnar i en oväntad kris och agenterna tvingas kämpa för att både hålla sina kunder nöjda och affärerna flytande i den här franska serien, som heter ”Dix pour cent” på originalspråket.

”Bojack Horseman”

Imdb-betyg: 8,5

Den här roliga animerade serien handlar om BoJack Horseman som var en stjärna i 90-tals sitcomen ”Horsin’ around”. I dag, 20 år senare, är han en föredetting som bor i Hollywood och klagar över allting.

”Love”

Imdb-betyg: 7,7

Mickey och Gus (Gillian Jacobs, Paul Rust) och deras kärleksbekymmer och livsöden hamnar i fokus i den här varma och hyllade komediserien, skapad av bland annat Judd Apatow.

”Crazy ex-girlfriend”

Imdb-betyg: 7,7

Rachel Bloom vann en Golden Globe för sin roll i den här Emmy-belönade musikalkomedin. Hon spelar rollen som Rebecca, en smart advokat som inte har kommit över sitt ex. Hon flyttar till Kalifornien för att försöka vinna tillbaka honom.

”RuPaul’s drag race”

Imdb-betyg: 8,4

Nu är det här ett tävlingsprogram och inte en tv-serie, men det är så bra att den måste finnas på den här listan ändå. RuPaul, en legendarisk dragqueen, är i jakt på USA:s nästa ”drag superstar”. Förvänta er världsstjärnor till gästdomare, skratt, tårar och drama till max. Samtliga hittills tio säsonger finns på Netflix!

”Good girls”

Imdb-betyg: 7,9

Tre mammor står inför ruinens brant och befinner sig i ett desperat läge. Tillsammans bestämmer de sig för att planera en kupp mot en lokal mataffär. Med bland andra ”Mad men”-stjärnan Christina Hendricks.

”Unbreakable Kimmy Schmidt”

Imdb-betyg: 7,7

Kimmy Schmidt räddas från en domedagssekt och hamnar i New York City. Nu ska hon lära sig att ta sig fram i en värld hon inte trodde fanns längre.

”IT-supporten”

Imdb-betyg: 8,5

Den här omtyckta brittiska komediserien följer datanördarna Roy och Moss och deras otekniska chef Jen på en IT-avdelning på ett stort företag som ägs av klant.

Dramaserier

”You”

Imdb-betyg:7,9

”You” är baserad på boken med samma namn och handlar om Joe Goldberg, en charmig chef för en bokaffär i New York, som snabbt blir besatt av en kvinna, Guinevere Beck. Genom att utnyttja dagens teknik och sociala medier tar han till extrema åtgärder för att vinna över henne.

”Dynastin”

Imdb-betyg:7,3

En nyversion av den klassiska 80-tals-såpan, som följer två av USA:s rikaste familjer och deras maktkamp.

”The umbrella academy”

Imdb-betyg:8,4

Den här nya äventyrsserien, baserad på en serietidning, handlar om en grupp superhjältar som återförenas när deras adoptivpappa, som tränade dem till att rädda världen, dör.

”Gilmore girls”

Imdb-betyg: 8,2

Kultserien om mor- och dotterduon Lorelai och Rory Gilmore och deras liv i en amerikansk småstad är en perfekt dramakomedi att bingea. År 2016, nästan tio år efter det sista avsnittet, återupplivade dessutom Netflix serien med ”Ett år med Gilmore girls”, fyra avsnitt där vi återigen får följa gänget i Stars Hollow under ett års tid. Tyvärr lämnade de nya avsnitten många kritiker och fans besvikna, särskilt över hur Rorys karaktär utvecklats.

”Riverdale”

Imdb-betyg: 7,4

Ungdomsserie som är baserad på karaktärer i Archie Comics och utspelar sig på den fiktiva platsen Riverdale. Serien följer Archie Andrews och hans gängs liv genom vanliga tonårsproblem. Men snart blir de indragna i ett gåtfullt mysterium.

”Orange is the new black”

Imdb-betyg: 8,1

Den sjunde säsongen av ”Orange is the new black” blir också den sista, så om du någon gång tänkt se ikapp i serien om livet på ett kvinnofängelse i USA är det läge nu. Alternativt vänta tills du kan bingea hela serien.

”The crown”

Imdb-betyg: 8,7

Om du är intresserad av den brittiska kungafamiljen eller bara uppskattar ett påkostat och välgjort kostymdrama är den här Netflix-serien som skildrar drottning Elizabeth II:s styre ett måste. Inför den tredje säsongen byts skådespelarna ut, i och med att vi förflyttar oss fram i tiden.

”Baby”

Imdb-betyg: 6,9

Italienska ”Baby” är inspirerad av verkligheten, när det år 2014 avslöjades att två tonårstjejer i Rom sålde sex för att kunna lyxshoppa. Handlar om Chiara och Ludovica som går på privatskola och har komplicerade familjeförhållanden.

”Mad men”

Imdb-betyg:8,6

Femfaldigt Globen Globe-vinnande dramaserie som utspelar sig på 60-talet på en av New Yorks mest prestigefyllda reklambyråer, där ”alla säljer någonting och ingenting är som det verkar”. Jon Hamm och Elisabeth Moss finns bland huvudrollerna.

”Altered Carbon”

Imdb-betyg: 8,2

En sci-fi-serie baserad på boken med samma namn från 2002. Joel Kinnaman spelar huvudrollen i denna framtidsserie om en dystopi där personligheter kan sparas ner, och laddas upp i nya kroppar.

”Outlander”

Imdb-betyg: 8,5

En storslagen berättelse om en tidsresande kvinna och hennes två kärlekar. Bygger på Diana Gabaldons fantasy-böcker.

”13 reasons why”

Imdb-betyg: 8

Hannah Baker har tagit sitt liv och hennes klasskompis och hemliga kärlek Clay Jensen hittar ett paket på sin veranda. I paketet ligger kassettband inspelade av Hanna Baker, där hon berättar att det finns 13 skäl till varför hon valde att begå självmord.

”Doctor Who”

Imdb-betyg: 8,7

Klassisk BBC-serie som ständigt byter ut huvudrollsinnehavaren. När de förra året för första gången hade en kvinna i huvudrollen, Jodie Whittaker, fick de den högsta säsongspremiärsiffran för serien på tio år. Ett gäng säsonger finns på Netflix!

”Atypical”

Imdb-betyg: 8,3

En tonåring med autismspektrum-diagnoser bestämmer sig att det är dags för honom att hitta en flickvän, och hans familj blir tvungna att inse att han håller på att växa upp i den här dramakomedin som snart kommer med en tredje säsong.

”White collar”

Imdb-betyg: 8,3

Rapp och spännande serie där FBI-agenten Peter Burke tar oväntad hjälp av den charmige och fängslade bedragaren Neil Carrey för att lösa fall.

”The Americans”

Imdb-betyg:8,4

Under kalla kriget jobbar två ryska agenter under täckmantel i en förort till Washington och poserar som ett helt vanligt amerikanskt par med familj.

”The good wife”

Imdb-betyg:8,3

När hennes man hamnar i fängelse efter en stor och förnedrande politisk skandal börjar advokaten Alicia Florrick att jobba igen för att försörja sin familj.

”Bron”

Imdb-betyg: 8,7

Tre av de totalt fyra ”Bron”-säsongerna ligger ute på Netflix. Ett lik hittas på Öresundsbron, precis på gränsen mellan Sverige och Danmark, vilket gör att den danske polisen Martin Rohde och den svenska polisen Saga Norén behöver samarbeta för att hitta mördaren i den här kriminalserien.

”Suits”

Imdb-betyg: 8,6

Mike Ross får, med sitt fotografiska minne, en anställning av en av New Yorks mest kända affärsjurister, Harvey Specter. Problemet? Mike Ross har ingen juristexamen. Den numera brittiska kungligheten Meghan Markle spelar en av de större rollerna.

”Arrow”

Imdb-betyg: 7,7

”Arrow” bygger på DC Comics figur Green Arrow och handlar om en förmögen playboy, Oliver Queen, som antas vara död när hans yacht försvinner till havs. Fem år senare återvänder han som en förändrad man och blir en superhjälte utrustad med en pilbåge som räddar sin stad från skurkar.

”Fallet OJ Simpson: American crime story”

”The blacklist”

Imdb-betyg:8,1

En kriminell man som hållit sig undan rättvisan i decennier erbjuder sina tjänster till FBI för att hjälpa dem fånga in andra kriminella – men bara om han får jobba med agenten Elizabeth Keen.

”Dark”

Imdb-betyg: 8,6

Barn har försvunnit under märkliga omständigheter i den här tyska serien som utspelar sig i den fiktiva staden Winden. Fyra familjer söker efter svar och de ”börjar nysta i ett svindlande mysterium som sträcker sig över tre generationer”.

”La casa de papel”

Imdb-betyg:8,6

Den här spanska serien är, enligt Netflix själva, deras mest sedda icke-engelskspråkiga serie, och det är lätt att förstå varför. Det är omöjligt att inte sitta på helspänn när ett kriminellt gäng försöker genomföra en spektakulär kupp mot Spaniens kungliga myntverk. Serien är bekräftad för en tredje säsong, till mångas stora glädje.

”Peaky blinders”

Imdb-betyg:8,8

Ett prisbelönat BBC-gansterdrama som utspelar sig på 1920-talet i Birmingham, där ”Peaky blinders” var namnet på ett gäng som hade rakblad insydda i deras kepsar.

”Ozark”

Imdb-betyg: 8,3

Jason Bateman spelar den amerikanska familjefarsan som flyttar från Chicago till Ozarkplatån i Missouri, där han måste tvätta 500 miljoner dollar åt en knarkkung, för att inte riskera att familjen hamnar i fara. Det går sådär.

”How to get away with murder”

Imdb-betyg:8,2

En grupp ambitiösa juriststudenter och deras mästerliga professor och brottsmålsadvokaten Annalise Keating (Viola Davis) blir indragna i ett skruvat mordfall.

”Breaking bad”

Imdb-betyg:9,5

Tokhyllad kirm/drama/thriller-serie som bland annat kammade hem 16 Emmys. Handlar om en cancersjuk kemilärare som slår ihop sig med en tidigare student för att tillverka och sälja metamfetamin för att trygga sin familjs framtid. Att säga att det hela spårar ur är en underdrift.

”Better call Saul”

Imdb-betyg: 8,7

En spin-off som utspelar sig innan ”Breaking bad” där vi får följa Jimmy McGill och hans förvandling till att bli advokaten Saul Goodman.

”Elitskolan”

Imdb-betyg: 7,6

Ett mord har begåtts på en exklusiv privatskola. Men vem är den skyldige? Den spanska serien kretsar kring de priviligierade eleverna på skolan och tre elever från en kommunal skola som får möjligheten att börja där när deras egen skola rasar samman.

”Narcos”

Imdb-betyg: 8,8

Den amerikanske narkotikapolisen Steve Murphy ansluter sig i kriget mot den ökände gangstern Pablo Escobar och den våldsamma drogkartell han ledde i Colombia i hyllade ”Narcos”. Plata o plomo …

”Elementary”

Imdb-betyg:7,9

En modern take på Sherlock Holmes, där detektiven nu bor i New York. Med bland andra Lucy Liu i rollerna.

”Broadchurch”

Imdb-betyg: 8,3

En pojke har mördats i den lilla engelska kuststaden Broadchurch, och de lokala poliserna Alec Hardy och Ellie Miller (David Tennant och Olivia Coleman) försöker utreda det mystiska fallet i den här Bafta-belönade serien.

Thriller och skräck

”Stranger things”

Imdb-betyg: 8,9

Populär fantasy-drama-skräckserie som kretsar kring försvinnandet av en pojke i en amerikansk småstad på 80-talet och flickan Eleven som har telekinetiska krafter.

”Grimm”

Imdb-betyg:7,8

Mordutredare upptäcker han är en Grimm – en varelse som skyddar mänskligheten mot sagomonster. En drama/fantasy/skräck-serie!

”The rain”

Imdb-betyg: 6,3

En av huvudrollerna spelas av svenska Alba August, men den här serien är främst dansk och handlar om ett dödligt virus som sprids med regnet som gör att ett syskonpar söker skydd i en bunker. När de kommer ut därifrån upptäcker de att världen som de minns den är helt förändrad.

”Kingdom”

Imdb-betyg:8,4

I den koreanska tv-serien, baserad på seriealbumet “The land of the gods”, hamnar vi mitt bland medeltida prinsar och en zombieepedemi som hotar att ta över landet.

”American horror story”

”The haunting of hill house”

Imdb-betyg: 8,8

En syskonskara växer upp i ett ökänt spökhus. Som vuxna tvingas de återvända och konfrontera skräcken från barndomen.

”Homeland”

Imdb-betyg: 8,3

CIA-agenten Carrie (Claire Danes) leder en tuff kamp mot terrorism, samtidigt som on slåss mot sina inre demoner i den här hyllade politiska thrillerserien.

”The fall”

Imdb-betyg: 8,2

En kriminalkommissarie försöker förstå sig på en seriemördare, samtidigt som hon kämpar mot sina egna demoner. Med Gillian Anderson och Jamie Dornan.

”Bodyguard”

Imdb-betyg: 8,2

David Budd, som spelas av ”Game of thrones”-stjärnan Richard Madden, har precis förhindrat ett terrordåd och blir livvakt till den brittiska inrikesministern, men har svårt för hennes politik. Snart visar det sig att det är mycket som inte står rätt till inom Londons Metropolitan Police Service.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro