ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de farligaste vägarna i Stockholm

Kristoffer Rengfors · 9 Sep 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
”Den i särklass farligaste korsningen i Sverige har länge varit korsningen mellan E 18 och riksväg 279, precis utanför Rinkeby.” Östen Johansson på vägverkets statistikavdelning

”Den i särklass farligaste korsningen i Sverige har länge varit korsningen mellan E 18 och riksväg 279, precis utanför Rinkeby.” Östen Johansson på vägverkets statistikavdelning Foto: Urban Brådhe


• Kraftig ökning av olyckor i trafiken • Metro kartlägger vägarna

klar

Artikellänk är kopierad

FARLIGAST UTANFÖR RINKEBY. Trafikolyckorna med personskador ökar i Stockholm – och Metro har kartlagt de farligaste platserna. – Den i särklass farligaste korsningen i Sverige har länge varit korsningen mellan E 18 och riksväg 279, precis utanför Rinkeby, säger Östen Johansson på vägverkets statistikavdelning. För motorledstrafikanter i Stockholm är risken att råka ut för en allvarlig olycka stor vid Fredhällstunneln. Precis norr om korsningen skedde fem allvarligare olyckor förra året.

E 4/E 20 utanför Midsommarkransen var också särskilt olycksdrabbad med tio olyckor på en sträcka på 400 meter. Ett annat riskmoment är stans broar. Ett tiotal olyckor skedde vid påfarten till Drottningsholmsbron. Även Tranebergsbron har länge varit olyckshärjad och noterades för tio olyckor under 2005. För dig som färdas till fots är riskerna störst i innerstan, i synnerhet om du tänker korsa Sveavägen. I närheten av konserthuset och korsningen Kungsgatan/Sveavägen skadades tre fotgängare allvarligt i fjol. Även där Olof Palmes gata korsar Sveavägen körs många cyklister och fotgängare på. Tre personer blev allvarligt skadade i den korsningen förra året.

Men för dem som cyklar är det Bergslagsplan i Vällingby som är det allra farligaste stället i Stockholm stad, enligt olycksstatistiken. Platsen hade sju allvarliga olyckor förra året varav tre var påkörningar av cyklister. Antalet dödsolyckor i trafiken minskar i Sverige för varje år, medan antalet allvarligt skadade ökar. I Stockholm ökade antalet personskador i trafiken med 19 procent under första kvartalet 2006 jämfört med samma period förra året, enligt en rapport från Trafikkontoret. Alla siffror i artikeln avser olyckor där minst personskador uppkommit och polis varit tvungna att kallas till platsen.

GRAFIK: Här är de farligaste vägarna 
  De farligaste vägarna i Stockholm.
GRAFIK: Här är de farligaste vägarna De farligaste vägarna i Stockholm.
klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro