ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de godaste udda semlorna

Linnea Holgersson · 2 Mar 2014
Uppdaterad 30 Jan 2017

Årets semmeltest var av den alternativa sorten. Hela Sverige bakar”-vinnaren Christina Gyllner, bakbloggaren Therésia Erneborg och fotograf Gustav Hugosson testade allt från saffran- till chokladsemlor.

klar

Artikellänk är kopierad

Christina Gyllner och Therésia Erneborg testar semlor.
Christina Gyllner och Therésia Erneborg testar semlor.Foto: Gustav Hugosson

Om man inför fettisdagen är sugen på någonting annat än den tradtionella semlan finns det flera olika alternativ.

Metro gav sig in i den alternativa semmelvärlden där panelen bestående av Christina Gyllner, vinnare av ”Hela Sverige bakar 2012”, Therésia Erneborg som driver bloggen Söta saker och Metros fotograf Gustav Hugosson korade en vinnare bland fyra olika varianter.

Semla med amarettomandelmassa och chokladgrädde.

Chokladfabriken, Renstiernas gata. Pris: 34 kr.

Therésia:  Jag känner mig lite lurad eftersom den såg så elegant ut. Hela semlan smakar bara som punchpralinen i aladdinasken.

Christina: Jag blev riktigt besviken på smaken, den smakar enbart amaretto.

Gustav: Första tuggan var god, sen blev det bara alldeles för mycket.

Betyg: 2/5

Wienerbrödssemla

Droppens Konditori, Sundbyberg. Pris: 30 kr.

Therésia: Den ser nästan lite ut som det där feta monstret i Star Wars. Jag gillar ändå smaken, men man måste gilla sötsaker för att tycka om den här.

Christina: Det var väldigt mycket grädde till den lilla botten och den var väldigt söt, men den var god ändå.

Gustav: Den var väldigt god, men florsockret runt hade de kunnat skippat.

Betyg: 3,5/5

Saffranssemla

Sockerbagaren, Hantverkargatan. Pris: 33 kr.

Therésia: Den hade ett ite barnslig utseende på ett kul sätt. Det var den godaste av alla alternativen, men den smakade inte lika mycket saffran som man hade velat.

Christina: Den ser lite ut som en hamburgare. Helt okej smak, men för lite saffran.

Gustav: Den här var den godaste av de fyra. Men hade det var vart mer saffran hade det varit en femma.

Betyg: 4/5

Semla där grädden och mandelmassan är blandad.

Gunnarssons konditori, Götgatan. Pris: 40 kr.

Therésia: Det var den fulaste semlan. Det var däremot riktigt gott att mandelmassan och grädden var balndad.

Christina: Gott luftigt bröd men jag skulle vilja ha mer koncentrerad smak på mandelmassan. Den var däremot alldeles för stor.

Gustav: Det blev som två bullar i en, den var mycket godare än vad den såg ut att vara.

Betyg: 3/5

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro