ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de kommunala toppchefernas löner

Martina Liljedahl · 27 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Vd:n för Göteborgs hamn plockar varje månad ut en lön på 131 600 kronor i månaden. På fem år har hans lön ökat med 21 600 kronor. Samtidigt går hamnen back och de anställdas villkor blir sämre.– Det är ju fräckt! Vi har fått några procent. Det är ju ständigt nedskärningar men själva plockar de på sig, säger Frank Andrén, sekreterare för Hamnarbetarförbundet i Göteborg. Han har själv 23 920 kronor efter 15 år i hamnen.

Flera av direktörerna i Göteborgs kommunala bolag har löner på över 100 000 kronor i månaden och de flesta får ihop en miljon om året. Mest tjänar alltså vd:n för Göteborgs hamn – Magnus Kårestedt.

Löner för direktörer sätts efter fyra kriterier.1. Hur svårt arbetet är2. Hur väl man matchar kraven3. Resultat och prestation4. Med hänsyn till marknaden

Vd-jobbet för hamnen anses var det svåraste uppdraget, därav lönen.– Det är ett bolag med stor omsättning, som konkurrerar på den internationella marknaden och har många anställda, säger Björn Säve, förhandlare för Göteborgs kommun.

Magnus Kårestedt kommentar sin lön: – Den grundar sig på min ingångslön som var den samma som på mitt tidigare jobb, sedan är det väl 3 procent påslag per år. 

klar

Artikellänk är kopierad

Martina Liljedahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro