ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de nya italienska restaurangerna på Österlen

Linda Dahl och Lena Ilkjaer · 28 Jun 2018
Uppdaterad 28 Jun 2018

Foto: Linda Dahl och Lena Ilkjaer, Matkaravan Malmö


Det är inte för inte som Österlen kallas för Lilla Toscana” – vi har besökt tre nyöppnade krogar som alla på olika vis förvaltar italienska mattraditioner, och alla är de värda ett sommarbesök.

klar

Artikellänk är kopierad

PastafabrikenItalienska för nybörjarePå hemlighuset underhålls du med böjningar av italienska verb men i köket ligger kunskaperna skyhögt över nybörjarnivå här i Ingelstorp där det driftiga gänget bakom populära Hedvigsdals pizza i saluhallen har kastat sig över sin nya passion: pasta. Den görs på plats av bornholmskt durummjöl och menyn genomsyras av kvalitetsråvaror och smaksäkerhet. I en lödig och tät buljong på kalv och bakade tomater ligger mortadellafyllda tortellinis och de gröna fusilliskruvarna samsas med perfekt al dente-kokt sparris från granngården, spansk körvel, bronsfänkål, ramslök, kirskål och förstås: smör. Bedårande enkelt – och så gott att vi blir knäsvaga.

Ingelstorps byväg 8270 21 Glemmingebro

Örum 119Lyxpizza i gårdsmiljöGården som tidigare huserade Kafferosteriet på Österlen med tillhörande pizzeria har bytt ägare, men vedugnspizza bakas här fortfarande – nu med toppings från hela världen. En pizza bianco lyxas exempelvis till med råmarinerad tonfisk, laxrom, avokadokräm och koriander – en vågad kombo som visar sig hitta hem. Men smakar det så kostar det, och vid 220 kr börjar det nog närma sig smärtgränsen för semesterplånboken. En klassisk Margherita kan dock fås för 145. Vid vackert väder sitter vi med fördel på den härliga gården och slinker över till boden Frusen Glädje med hemgjord glass för efterrätt.

Örumsvägen 119271 76 Löderup

Bella på ÖsterlenEn skånskitaliensk schlagerhitPå en liten lantgård med panoramafönster ut mot böljande fält serveras vi rustik, lantlig italiensk comfort food när den är som bäst. Charkuterier med italienskt ursprung och nyfriterade frasiga torta frittas är lika publikfriande som den italienska schlagern i högtalarna. Hitkavalkaden fortsätter med en nordiskt twistad carne cruda på skånsk kalv. Och den hemvevade tagliatellen med smör, olivolja, och ohemula mängder av purfärsk lövtunt skivad sommartryffel är definitivt en evergreen. Om menypriset inte vore lika högt som på en Östermalmskrog hade vi gärna hängt här varje dag hela sommaren.

Östangård B&BKvarnby 1303276 36 Borrby

Linda Dahl och Lena Ilkjaer, Matkaravan Malmö

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Dahl och Lena Ilkjaer
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro