ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de sex som slåss i Self Mades semifinal

Hugo Ewald · 13 Maj 2017
Uppdaterad 20 Maj 2017
Robin Brorsson ligger just nu i topp av de sex semifinalisterna.

Robin Brorsson ligger just nu i topp av de sex semifinalisterna. Foto: Self Made


Idag lördag börjar semifinalen i den digitala musiktävlingen Self Made. Inför semifinalen ligger 29-åriga Robin Brorsson i toppen, följd av 21-åriga Niclas Carson.

klar

Artikellänk är kopierad

Då var det äntligen dags! Idag inleds semifinalsveckan i talangtävlingen Self Made, som Metro har ett samarbete med.

Efter fredagens omröstning återstår nu sex deltagare – Niklas Carson, Frida Josefsson, Nomi Bontegard, John-Emil Johansson, Robin Brorsson och Amanda Kaplan.

Av de återstående sex är det just 29-åriga Robin Brorsson som ligger i topp.

– Jag höll på mycket med musik förut och har varit trubadur och spelat i coverband. Sedan tröttnade jag ett tag på musiken, men nu har jag börjat hitta intresset igen. Det är därför jag sökte in, sa han i april till Metro.

Tätt efter ligger Niclas Carson, som beskrivits som Bålstas egen pojkbandstjärna.

– Drömmen är att få skriva musik själv, spela och framförallt att få stå på scen och sjunga, har han tidigare sagt.

Finalfasen har nu inletts, och resultatet från semifinalen sänds på Kanal 5 direkt från Berns Salonger i Stockholm. Från och med klockan sex idag kommer röstningen inför semifinalen att börja. Det kan du göra här.

LÄS MER
De kommer att leda nya talangprogrammet ”Self Made”

De tävlar i semifinalen

Niclas Carson

Frida Josefsson

Nomi Bontegard

John-Emil Johansson

Robin Brorsson

Amanda Kaplan

pil
Så här går Self Made till

Auditions 19 mars – 27 april

Under den här perioden kan du starta en profil och ladda upp din första video. De åtta mest populära videorna under veckan kvalificerar till veckofinal. Veckofinalen sker live på torsdagar via Self Mades plattform och fansen utser vinnaren efter en röstning under följande fredag och lördag. Vinnaren varje vecka går vidare direkt till nästa steg. Det pågår under sex veckor där antalet som går vidare ökar med en person varje vecka.

Utvecklingsfas 28 april – 8 maj

De 21 deltagare som gått vidare från auditionfasen går in i utvecklingsfasen för att bli coachade av artister, producenter och kända profiler. Fansen utser nio talanger som går vidare till finalfasen.

Finalfas 9 maj – 26 maj

Nio finalister får åka till Stockholm för att arbeta med professionella musiker, skapa sin egen musik och uppträda live. Man följer finalisterna på plattformen med en semifinal på Berns Salonger i Stockholm och korar den slutliga vinnaren av Self Made i samband med en livesänd final på Gröna Lund i Stockholm.

goselfmade.com kan du ta del av tävlingen.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro