ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de sista bilderna på Kenyas "elefantdrottning"

Natalie Demirian · 16 Mar 2019
Uppdaterad 16 Mar 2019

Den brittiske fotografen Will Burrard-Lucas fångade Kenyas elefantdrottning på bild strax innan hon dog av naturliga orsaker. Nu har han publicerat bilderna, som sprids världen över. "Hennes betar var så långa att de skrapade marken framför henne. Hon var som en relik från en gammal tid", skriver han på sin blogg.

klar

Artikellänk är kopierad

I mer än 60 år levde elefanten, som var känd som F_MU1, i Kenya. Hon var en av Afrikas sista så kallade ”superbetar”, det finns nu färre än 30 kvar i Afrika, skriver BBC.

Anledningen till att det finns så få kvar är att de är mål för tjuvjägare som är ute efter deras värdefulla betar. Ofta dödas djuren innan de hunnit fortplanta sig.

– Vi kan mycket väl se de sista av dem, säger Dr Marc Jones från ”Born Free wildlife charity” till BBC.

För bara två år sedan dödade tjuvjägare en 50-årig elefant i samma region.

Därför det anmärkningsvärt att F_MU1 levde i över 60 år och dog av naturliga orsaker.

”Hon hade överlevt perioder av fruktansvärt tjuvjagande och det var en seger att hennes liv inte avslutades för tidigt med en snara, en kula eller en förgiftad pil,  skriver Will Burrard-Lucas i ett blogginlägg där han har publicerat fler bilder på F_MU1 och fortsätter:

”Om det fanns en elefantdrottning, hade det säkerligen varit hon.”

Samma fotograf fångade också den extremt sällsynta svarta leoparden, eller panter som den också kallas, tidigare i år i Kenya.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro