ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de som gör upp i talangtävlingen

Linnea Gustafson · 6 Apr 2017
Uppdaterad 6 Apr 2017
Caroline Berntson och Oskar Thörnqvist.

Caroline Berntson och Oskar Thörnqvist. Foto: Privat


Nu är det dags för den tredje veckofinalen i Self Made, den digitala talangtävlingen som är ett samarbete med Metro. I denna torsdagsfinal är Caroline Berntson och Oskar Törnqvist två av de topprankade.

klar

Artikellänk är kopierad

I förra veckans final gick de två som låg i topp vidare och hittills är det alltså Frida Josefsson och Cameron Hamidi tillsammans med Niklas Carson från första veckofinalen som är klara för auditionsfasen.

Caroline Berntson, rankad etta inför torsdagsfinalen, har stora musikdrömmar och lärde sig spela piano vid nio års ålder. Nu är hon 27 och efter att ha studerat musik både på gymnasiet och på folkhögskola bor hon nu i Lerum och har två barn.

– Det var inte förrän på gymnasiet som jag började drömma om att hålla på med musik men då var jag fortfarande mer musiker. Sedan fick jag chansen att göra ett solonummer och fick mycket beröm, och på den vägen startade det.

Hon skriver även eget material och har insett att hennes röst är en unik tillgång.

– När jag var yngre tyckte jag att den var märklig, men ju äldre jag blivit desto mer har jag vågat lita på min talang. Jag har min familj och ett jobb som assisterande butikschef som jag älskar. Musiken är den sista pusselbiten som saknas.

I kvällens final ska hon sjunga låten ”All of me” av John Legend. Caroline har skickat in bidrag både första och andra veckan av tävlingen, men det är inte förrän nu det gått så bra att hon klättrat upp till topp åtta inför veckofinalen.

– Det är väldigt spännande, jag har fått så mycket energi av de som röstat att jag just nu inte känner mig så nervös, säger Caroline Berntson.

24-åriga Oskar Thörnqvist, som flyttade tillbaka till Stockholm i somras efter tre år på musikcollege i Dublin, är just nu rankad trea. Han lärde sig spela gitarr tidigt och har alltid sjungit.

– Jag har alltid drömt om att få göra musik på heltid och hoppas att medverkan i den här tävlingen kan leda dit, säger Oskar Thörnqvist.

Hur är det att vara tillbaka i Stockholm? 

– Jag flyttade tillbaka med min flickvän och vår son som nu är 10 månader gammal. Det känns skönt att vara tillbaka för att jag har vänner, familj och kontakter här, men det har varit tufft också.

Det är andra veckan han deltar i Self made men första gången han är med i veckofinalen.

– Det känns lite nervöst men jättebra, det här är verkligen något jag brinner för, säger Oskar Thörnqvist.

Self made har sedan starten den 19 mars hittills 17 500 registrerade användare. Röstningen pågår under fredag och lördag, och på lördag presenteras vilka tre som gått vidare.

Topp 8 inför torsdagens final: 

1. Caroline Berntson

2. Nomi Bontegard

3. Oskar Thörnqvist

4. Julia Precht

5. Mathias Frykholm

6. Billie Öfwerman

7. Cherie Cherokee

8. Linn Lidback

pil
Så går det till

Auditions 19 mars – 27 april

Under den här perioden kan du starta en profil och ladda upp din första video. De åtta mest populära videorna under veckan kvalificerar till veckofinal. Veckofinalen sker live på torsdagar via Self Mades plattform och fansen utser vinnaren efter en röstning under följande fredag och lördag. Vinnaren varje vecka går vidare direkt till nästa steg. Det pågår under sex veckor där antalet som går vidare ökar med en person varje vecka.

Utvecklingsfas 28 april – 8 maj

De 21 deltagare som gått vidare från auditionfasen går in i utvecklingsfasen för att bli coachade av artister, producenter och kända profiler. Fansen utser 12 talanger som går vidare till finalistfasen.

Finalistfas 9 maj – 26 maj

12 finalister får åka till Stockholm för att arbeta med professionella musiker, skapa sin egen musik och uppträda live. Man följer finalisterna på plattformen med en semifinal på Berns Salonger i Stockholm och korar den slutliga vinnaren av Self Made i samband med en livesänd final på Gröna Lund i Stockholm.

goselfmade.com kan du ta del av tävlingen.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Gustafson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro