ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de stora vinnarna

LINDA HELLUM · 13 Feb 2016
Uppdaterad 13 Feb 2016
David Lindgren och Wiktoria gick till final.

David Lindgren och Wiktoria gick till final. Foto: TT bild


Den rafflande andra deltävlingen i Melodifestivalen är avgjord. David höll för favorittrycket och Wiktoria skrällde.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var många artister som nämndes som favoriter inför Melodifestivalens andra deltävling som hölls i Malmö Arena. Recensenterna och tipparna kliade sina huvuden för att försöka lista ut hur kvällen skulle sluta. 

Den första som gick till final var erfarne David Lindgren med "We are your tomorrow". Han slog igenom 2012 i Melodifestivalen med ”Shout it out” som tog honom till finalen och en hedrande fjärde plats. Året efter ställde han upp i musiktävlingen igen med låten ”Skyline” och kom på åttonde plats i finalen.

som redan har deltagit i flera talangtävlingar och nu som blev överlycklig av att komma led i Melodifestivalen.19-åriga Wiktoria stod för kvällens skräll och gick också till final med sin popcountrylåt "Save me". Hon är nykomlingen 

– Jag blev sjukt taggad och självklart nervös när jag fick vet att jag skulle vara med. Det får gå som det går, huvudsaken är att jag ger mitt allt, har hon sagt till svt.se.

Och nu gick det ju alldeles lysande.

Till Andra chansen gick Molly Pettersson Hammar och storfavoriten Isa med sina låtar "Hunger" och "I will wait".

LÄS MER
Favoriten Molly: Jag har vinnarskalle men jag ser det inte som en tävling

Charlotte Perrelli stod för pausunderhållningen och efter den omtalade petningen var hon lite side kick till programledaren Gina Dirawi ändå. Och dessutom fick hon uppträda med sin nya singel – en humoristisk kampsång för den utdöende schlagerdivan. Utom tävlan till mångas förtret.

Finalen hålls den 12 mars i Friends Arena, i Solna norr om Stockholm. Men före dess har tv-tittarna två deltävlingar, i Norrköping och Gävle, liksom Andra chansen i Halmstad att se fram emot.

klar

Artikellänk är kopierad

LINDA HELLUM
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro