ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de svenska medaljhoppen

TT · 3 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sverige tog tre guld, två silver och två brons vid VM i Åre. Ett svårslaget facit.

Men visst finns det chanser den här gången också. Här är några medaljkandidater — och några möjliga skrällar:

Anja Pärson, alla grenar:

Den 27-åriga svenskan har tre individuella guld och ett brons att försvara från Åre. Det säger det mesta. Bedriften blir svår att göra om, men är det någon som kan så är det mästerskapsspecialisten Pärson. Hon har trots allt 15 individuella OS- och VM -medaljer (åtta guld, två silver, fem brons) att falla tillbaka på. Största chanserna finns i störtlopp, super-G och superkombinationen.

Jessica Lindell-Vikarby, super-G och störtlopp:

Efter säsong efter säsong av "lovande" skidåkning har Lindell-Vikarby övertygat med en seger och en tredjeplats i super-G på de två senaste tävlingarna. Lämpligt nog inleds VM med just super-G. En VM -medalj för den formstarka 24-åringen är ingen omöjlighet.

Mattias Hargin, slalom:

I skuggan av mer uppmärksammade åkare som Markus Larsson och Jens Byggmark är det 24-årige Mattias Hargin som visat bäst slalomform av de svenska herrarna. Snabbast andraåk av samtliga både i Adelboden och Wengen visar att Huddingeåkaren har det i sig. Nu gäller det att plocka fram det i båda åken.

Patrik Järbyn, super-G och störtlopp:

Han är nära nog tillräckligt gammal att kunna vara pappa till flera av konkurrenterna. Och visst vore en ny VM -medalj en jätteskräll. Men pallplatsen i super-G precis före jul visar att 39-åringen fortfarande kan. Med två VM -medaljer sedan tidigare satsar fartveteranen vidare — mot OS nästa år.

Maria Pietilä Holmner, storslalom och slalom:

Silvermedaljören från Åres storslalom för två år sedan väntar fortfarande på den riktiga fullträffen. Det har blivit en andraplats och ytterligare åtta topp tio-placeringar i vinter — men segern gäckar fortsatt. Medaljchans i storslalom och, faktiskt, en liten chans även i slalom.

Laget:

Det lär bli tufft att rå på Österrike även den här gången och schweizarna har sett allt starkare ut. Men det svenska laget har ändå goda chanser att försvara sitt silver från Åre.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro