ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är de tio finalisterna till Eurovision song contest

Annica Ögren · 8 Maj 2018
Uppdaterad 8 Maj 2018
På tisdagskvällen var det dags för första semifinalen i Eurovision song contest.

På tisdagskvällen var det dags för första semifinalen i Eurovision song contest. Foto: Svt


Efter semifinalen av Eurovision song contest i Lissabon röstades tio länder fram som finalister till lördagens final. Dessa länder gick vidare.

klar

Artikellänk är kopierad

På tisdagskvällen var det dags för den första semifinalen i Eurovision song contest i Lissabon, Portugal. Efter kvällens alla framträdanden stod det klart att de tio länderna som skickas vidare till finalen är (utan inbördes ordning):

Österrike, Estland, Cypern, Litauen, Israel, Tjeckien, Bulgarien, Albanien, Finland och Irland.

Det var en stark semifinal och olika länder åkte både upp och ner på olika bettingsajter under kvällen. Men mot slutet låg enligt Eurovision song contests egen panel – ESC-panelen – de högsta oddsen på Cypern följt av Israel och på tredje plats Norge.

Länderna som tävlade ikväll om en plats i lördagens final är Azerbajdzjan, Island, Albanien, Belgien, Tjeckien, Litauen, Israel, Vitryssland, Estland, Bulgarien, Makedonien, Kroatien, Österrike, Grekland, Finland, Armenien, Schweiz, Irland och Cypern.

På torsdag den 10 maj sänds den andra semifinalen, där Benjamin Ingrosso tävlar, och finalen i 2018 års upplaga av Eurovision song contest sänds lördag den 12 maj, i Svt.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro