ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är de tuffa hindren i Tough Viking Göteborg

Linnea Holgersson · 13 Mar 2014
Uppdaterad 7 Aug 2014
Richard Ström Den 26 april i Slottsskogen Göteborg är det dags för årets Tough Viking lopp. Bilderna i bildspelet är från förra årets Tough Viking.

Richard Ström Den 26 april i Slottsskogen Göteborg är det dags för årets Tough Viking lopp. Bilderna i bildspelet är från förra årets Tough Viking.


Containrar fylld med 10 ton is och en brinnande gata är bara några av de 20 hindren du måste ta dig förbi i loppet Tough Viking i Slottskogen. Metro har listat några av de tuffaste.

klar

Artikellänk är kopierad

Tough Viking 
  Här är skissen över hindren som kommer finnas i Slottsskogen.
Tough Viking Här är skissen över hindren som kommer finnas i Slottsskogen.
Richard Ström 
  Pain: 70 meter efter start måste man ta sig förbi tio stycken amerikanska fotbollsspelare från laget Göteborg Marvels som är fullt utrustade med matchställ och tacklingmitsar. De kommer direkt trycka ner personerna som springer förbi. Enligt David Klint är det ett ganska våldsamt hinder. Då får man direkt känna på att det är tufft.
Richard Ström Pain: 70 meter efter start måste man ta sig förbi tio stycken amerikanska fotbollsspelare från laget Göteborg Marvels som är fullt utrustade med matchställ och tacklingmitsar. De kommer direkt trycka ner personerna som springer förbi. Enligt David Klint är det ett ganska våldsamt hinder. Då får man direkt känna på att det är tufft.
Richard Ström 
  Fire: En eldgata där löparen både hoppar över och springer mellan eld. Framför allt är det ett hinder som ryker väldigt mycket så det blir klaustrofobiskt att springa där. Elden brinner med hjälp av en massa halm och ved som fylls på hela dagen.
Richard Ström Fire: En eldgata där löparen både hoppar över och springer mellan eld. Framför allt är det ett hinder som ryker väldigt mycket så det blir klaustrofobiskt att springa där. Elden brinner med hjälp av en massa halm och ved som fylls på hela dagen.
Richard Ström 
  Icetank: Stora fraktconteinrar fyllda med vatten och tio ton is. Conteinrarna är 6,5 meter långa och så djupa att man bottnar. Men för att ta sig förbi måste man dyka under en regel. Det går inte att klättra över reglen eftersom den är försedd med taggtråd upptill.
  – Det är många som tappar luften på det hindret, säger David Klint.
Richard Ström Icetank: Stora fraktconteinrar fyllda med vatten och tio ton is. Conteinrarna är 6,5 meter långa och så djupa att man bottnar. Men för att ta sig förbi måste man dyka under en regel. Det går inte att klättra över reglen eftersom den är försedd med taggtråd upptill. – Det är många som tappar luften på det hindret, säger David Klint.
Richard Ström 
  Reebok 10 000: Loppets sista hinder är en sträcka med tusen hängande elvajrar med 10 000 volt. Det går inte att krypa under dem utan man måste springa igenom för att gå i mål. Man är också blöt när man kommer från icetanken till elhindret.
  –Folk bara stupar, det slår ut nervfunktioner i knäna. De brukar får släpa ut varandra, säger David Klint.
Richard Ström Reebok 10 000: Loppets sista hinder är en sträcka med tusen hängande elvajrar med 10 000 volt. Det går inte att krypa under dem utan man måste springa igenom för att gå i mål. Man är också blöt när man kommer från icetanken till elhindret. –Folk bara stupar, det slår ut nervfunktioner i knäna. De brukar får släpa ut varandra, säger David Klint.

Den 25 april i Slottsskogen är det dags för att visa vad man går för. Årets Tough Viking innehåller 20 stationer, varav alla är en tuff utmaning.

På plats kommer sjukvårdare och livräddare finnas om olyckan skulle vara framme.

– Det är ett lopp där man hjälper varandra att ta sig igenom. Hindren är tuffa men ofarliga. Däremot får inte gravida eller folk med hjärtproblem tävla i vårt lopp, säger David Klint.

Ytterligare ett hinder i Slottskogen är Rampage, som är en 4 och halv meter hög ramp. Det går inte att ta sig upp för den ensam. För att ta sig förbi måste löparen springa upp och grabba tag i någons hand, för att sedan blli uppdragen. 

– Det kommer vara spektaulärt, folk kommer rasa ner för den där rampen, säger David Klint.

Titta när Metros reporter Tobias Berg testar på träningen inför Tough Viking:

 Hinderloppet Tough Viking växer efter succén

Eller när reporter Emma Björkman provade på förra årets bana på Gärdet, Stockholm:

Så här tuffa är hindren i Tough Viking

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro