ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är dejtingsajten för de riktigt täta singlarna

Anaïs González Cruz · 20 Mar 2012
Uppdaterad 20 Mar 2012
För att bli medlem på sajten krävs en hel del pengar i plånboken.

För att bli medlem på sajten krävs en hel del pengar i plånboken. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX


Sajten beviljar dig bara ett medlemsskap om du har en årsinkomst på minst 500 000 kronor. Eller en förmögenhet på tre miljoner kronor. Dessutom måste du ha en högskoleutbildning.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag kan du registrera dig på en mängd olika dejtingsajter om du vill hitta kärleken. Och på nästan alla av dem kan du filtrera medlemmarna så att du hittar just de killar eller tjejer som matchar dina kriterier. Men vissa sajter tar det här ett steg längre –  och nekar dig medlemsskap på en gång om du till exempel inte är tillräckligt snygg. Eller tillräckligt rik.

Nu kan nämligen välbärgade svenskar bli medlemmar i det exklusiva communityt mindAlike, en sajt som inte accepterar personer med under 500 000 kronor i årsinkomst. Sajten arrangerar lyxiga resor och aktiviteter för de lyckligt utvalda, men enligt grundaren Yvonne Knutsen är skälen till inkomstkravet mer praktiska än något annat.

– Ett praktiskt skäl för det här är att det är lättare att arrangera nivån på sociala aktiviteter när man har människor med samma förutsättningar. Eftersom vi bland annat ordnar resor kan inte alla komma loss om man inte har en viss ekonomi. Sedan ska man inte sticka under stol med att att vi tillhandahåller en mötesplats för likasinnade människor som har ungefär samma situation i livet, och som kan unna sig lite mer av livets goda. Man söker sig ju ofta till sin egen grupp, på gott och ont, säger hon.

Enligt Knutsen är MindAlike snarare en plattform för att träffa trevligt umgänge eller reskamrater än en traditionell dejtingsajt. Idén kom hon på när hon upptäckte att många av hennes vänner tröttnat på att ragga på krogen.

– Det var många av mina bekanta som frågade mig var man skulle gå om man inte tycker om att gå ut på krogen och inte ville nätdejta. Och eftersom jag rörde mig i ett sådant umgänge så kunde jag identifiera det här behovet. Sedan är det klart att jag också ser på det som en affärsidé. Det här är ju inget nytt, det finns ju redan liknande klubbar i till exempel Italien och Frankrike.

Men frågan är om konceptet någonsin kommer att bli till fullo accepterat i ett land som Sverige, där man mycket ogärna talar om pengar och inkomst. Att Sverige mer eller mindre är jantelagens kungadöme gör inte saken lättare.

– Man kan önska att samhället kunde komma dit hän att man kunde unna varandra något sådant här. Att tänka att "ja, men det är väl roligt för er". Jag tillhandahåller den här webbplatsen eftersom det finns ett behov för det, det är absolut inget snobberi. Men i Sverige är det ju tyvärr så att man inte gärna ska sticka upp, förklarar Knutsen.

För MindAlike slår inte bara upp portarna för "snobbar". Här finns även medlemmar som inte vuxit upp med silversked i munnen.

– Vi har ju även många på vår sajt som kommer från enkla förhållanden, men som har utbildat sig och fått en god ekonomi. En av våra medlemmar tycker till exempel om att dyka och för henne var det ett problem att många av hennes vänner fortfarande var kvar i enkla förhållanden och inte kunde följa med. Här kan man hitta det man önskar, både resekompisar och annat umgänge.

Knutsen säger att många som nekats medlemskap kan ifrågasätta inkomstkravet på minst 500 000 kronor. Men "någonstans måste man sätta en gräns", menar grundaren.

Så om du tillhör majoriteten av befolkningen i Sverige är det bara att söka sig vidare om du vill hitta kärleken. Som tur är finns många dejtingsajter som inte ställer inkomstkrav.

klar

Artikellänk är kopierad

Anaïs González Cruz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro