ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är den bästa lunchen i Göteborg

Sara Berndtsson · 27 Sep 2018
Uppdaterad 27 Sep 2018

Foto: Pixabay


Matlåda i all ära, men ibland vill en bara slippa rester, lunchrum och disk. Och en lunch kan ofta vara lika bra, men snäppet billigare än en varmrätt om kvällen på många restauranger. För den som vill ge sig ut för mat mitt på dagen finns det några ställen som gör sig extra bra just nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Fabrick

Gamla Almedalsvägen 23, Göteborg

Bland slitna tegelfasader vid Almedals fabriker ligger denna lilla restaurang i en tidigare fotostudio för båtar. Längs långbord och bänkar sitter du sida vid sida med kollegor och främlingar och avnjuter modern husmanskost med gröna förtecken. Såklart är det råvaror i säsong som är i fokus och Fabrick har en förmåga att skapa smakrika och intressanta rätter med få komponenter. För den som vill lyxa till det en helt vanlig dag går det utmärkt att slå till på en trerätters lunch med naturvin i glaset. Ett sött avslut gör eftermiddagen lite lättare att ta sig igenom, sägs det.

Stora Saluhallen

Kungstorget 15-18, Göteborg

Att hitta bra mat mitt på dagen för under hundralappen börjar bli riktigt svårt. Men i Saluhallen har det i decennier serverats prisvärd, snabb och rustik mat till hungriga Göteborgare. Här kan du slå dig ner för något värmande på Alexandras Grekiska soppkök eller äta husman vid bardisken på klassiska Kågés Hörna. Det finns sallader, rawfood och dumplings för take away och på nytillskottet Hedlunds havsbar kan du kombinera lunchdejten med att handla fredagsräkor.

Wine Mechanics

Lilla Waterloogatan 15, Göteborg

Kontinenten har aldrig varit närmare, du behöver bara ta en lite längre lunchrast än vanligt och bege dig till Gamlestan. Här har Nordens första urbana vineri slagit upp dörrarna, ja som en vingård mitt i stan! Förutom vinproduktion finns det en restaurang med ostronbar och milslång vinlista. Maten är genomtänkt, från inledningen med egenbakat surdegsbröd och den smakrika salladsskålen, till huvudrätten där den som vill lägger till proteinet i den annars vegetariska rätten. Till det avslutande kaffet på maten, rostat hos grannen Per Nordby. Såklart finns det utvalda viner att få på både hel och halvglas för den kompletta smakupplevelsen.

Sara Berndtsson

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Berndtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro