ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är den hjärtskärande googlingen som visar skillnaden mellan Sverige och Syrien

Linnea Carlén · 27 Jan 2015
Uppdaterad 27 Jan 2015
Skärmdumpar ur reklamfilmen.

Skärmdumpar ur reklamfilmen. Foto: Youtube.com


Med hjälp av några enkla googlingar synliggörs den brutala skillnaden mellan livet i Sverige och det krigshärjade Syrien.

klar

Artikellänk är kopierad

Inbördeskriget i Syrien rasar ännu. 4 miljoner människor har tvingats lämna sina hem och befinner sig på flykt, enligt flyktingorganet UNHCR. I syfte att illustrera allvaret i situationen i Syrien använder sig FN:s flyktingkommisariat nu av något så enkelt – och talande – som Googles sökfunktion. Genom att bland annat googla på "hem i Sverige" och sedan "hem i Syrien" synliggör de den grymma och hjärtskärande kontrasten mellan två till synes parallella världar.

– Svensson (reklambyrån, reds. anm.) visade ett engagemang och kreativitet som gjorde valet lätt. Vi tror att de har erfarenheterna och kompetensen som vi behöver för att göra UNHCR och organisationens arbete mer känt i Sverige, säger Katinka Lindholm generalsekreterare på Sverige för UNHCR i en kommentar, enligt Resumé.

Se det hjärtskärande och tankeväckande klippet här:

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro