ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är den nya Hisingsbron

Peter Löwendahl · 12 Dec 2013
Uppdaterad 12 Dec 2013
– Vi hade en önskan om att ge vattnet tillbaka till staden och ändå låta bron avspegla den storhet som finns i Göteborg. Gestaltningsmässigt har den stora utmaningen varit att få brobalken och brotornet att uppfattas som en figur, säger Steen Savery Trojaborg på DISSING+WEITLING Architecture, en av firmorna bakom det vinnande förslaget. 

– Vi hade en önskan om att ge vattnet tillbaka till staden och ändå låta bron avspegla den storhet som finns i Göteborg. Gestaltningsmässigt har den stora utmaningen varit att få brobalken och brotornet att uppfattas som en figur, säger Steen Savery Trojaborg på DISSING+WEITLING Architecture, en av firmorna bakom det vinnande förslaget.  Foto: Göteborgs stad


Den nya bron ger öppet vatten och kan bidra till att göra miljön under och vid bron levande. Det säger stadsarkitekt Björn Siesjö om det vinnande förslaget till den nya Hisingsbron.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Siesjö, Göteborgs stadsarkitekt, säger att juryn har tittat på om förslagen har varit flexibla och utvecklingsbara. – Vi har också lagt stor vikt vid att vattnet under bron ska hållas öppet. Arpeggio ger stora öppna vattenytor, som kan bidra till att miljön under och vid bron blir levande, säger han.
Björn Siesjö, Göteborgs stadsarkitekt, säger att juryn har tittat på om förslagen har varit flexibla och utvecklingsbara. – Vi har också lagt stor vikt vid att vattnet under bron ska hållas öppet. Arpeggio ger stora öppna vattenytor, som kan bidra till att miljön under och vid bron blir levande, säger han.Foto: Göteborgs stad
Bron är en lyftbro, och öppnar sig genom att delen mellan pylonerna lyfts rakt uppåt.
Bron är en lyftbro, och öppnar sig genom att delen mellan pylonerna lyfts rakt uppåt.Foto: Göteborgs stad
Foto: Göteborgs stad
Foto: Göteborgs stad

Juryn har bestämt sig. Arpeggio är det vinnande förslaget till ny Hisingsbro. På DISSING+WEITLING Architecture, en av firmorna bakom förslaget, jublar man.

– Det är fantastiskt! Göteborg är en mycket vacker stad, så vi känner stor glädje över att få jobba med den nya bron, säger Steen Savery Trojaborg på firman, i ett pressmeddelande.

Den nya bron ska stå klar 2020 och ersätta Göta Älv-bron, som samma år beräknas vara för gammal för att kunna användas.

Göteborgs stadsarkitekt Björn Siesjö, som varit ordförande i juryn, är nöjd med det vinnande bidraget.

– Vi har haft en kompetent jury med kreativa och inspirerade samtal. Nu har vi fått ett vinnande förslag som håller både tekniskt och estetiskt, säger han i pressmeddelandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro