ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är den nya semmel-wrappen – som du kan äta i farten

· 20 Jan 2015
Uppdaterad 22 Jan 2015
Mattias Ljungberg, VM-konditor och till vardags på Tössebageriet, är personen bakom den nya semlan. Snart åker han till konditor-VM i Lyon.

Mattias Ljungberg, VM-konditor och till vardags på Tössebageriet, är personen bakom den nya semlan. Snart åker han till konditor-VM i Lyon. Foto: Mattias Ljungberg


klar

Artikellänk är kopierad

Har du letat efter det bästa sättet att äta en semla på språng? Här är säsongens semmelsensation: "semmel-wrappen".

Det är Tössebageriet i Stockholm som lanserar det minst sagt innovativa bakverket. Bakom den så kallade semmel-wrappen står Mattias Ljungberg, VM-konditor och till vardags på bageriet.

– Det var egenligen förra semmelsäsongen som jag kom på den, någon gång i mars. Då var det lite sent på säsongen för att lansera en ny produkt så då fick jag gått om tid att laborerar fram en produkt till i år i stället, säger Mattias Ljungberg till Metro.

Idén till semlan fick han efter att ha funderat kring hur otympligt det är att äta en vanlig semla i farten. Och precis som det låter är bakverket en kombination av en traditionell semla med kardemumma, mandelmassa och nyvispad grädde – och en wrap.​

– Alla ingredienser är desamma, skillnaden är att degen kavlats ut jättetunt och att den sedan bakas väldigt ljust så den går att rullas ihop,  och sedan spritsar vi grädde och mandelmassa i den. Den smakar lite annorlunda och skillnaden är att bullen inte blir torr som hos den vanliga.► Polisen om gammal "lag": Bagare bötfälldes för tidigt semmelbak

Ljungberg säger att det bara finns fördelar med produkten och att han tycker att det är kul att det nu snackas om den.

– Det är svårt för ett litet företag som oss, vi försvinner i mediabruset och då måste man sticka ut på något sätt. Vi har tagit en känd produkt som många känner till och tycker om och skapat en ny produkt som både ser god ut och smakar väldigt väldigt gott.

Han berättade först om semlan i det senaste avsnittet av podcasten Prata Mat. Nu hoppas han att fler ska hoppa på tåget och börja tillverka den.

– Den här produkten tror jag på. Du kan äta den på tåget, på stan eller sitta i bilen och äta den, om du inte kör, säger han och skrattar.

I år infaller Fettisdagen den 17 februari.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro