ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är det dyrast att bo i Sverige

TT · 22 Jan 2014
Uppdaterad 22 Jan 2014
Här är det dyrast att bo i Sverige Odenplan i hjärtat av Vasastan. Vasastan/Norrmalm är nu dyrare än fashionabla Östermalm per kvadrat.

Här är det dyrast att bo i Sverige Odenplan i hjärtat av Vasastan. Vasastan/Norrmalm är nu dyrare än fashionabla Östermalm per kvadrat. Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

I Stockholms innerstad är det i dag dyrast att köpa en bostadsrätt i Vasastan/Norrmalm där snittpriset nu är 70 703 kronor per kvadratmeter, upp 11 procent under 2013. I går skrev Metro om att ett hotellhem håller på att byggas om till 140 stycken minilägenheter på 20 kvadrat vid Odenplan – något som knappast kommer att bromsa prisökningen. Östermalm ligger tätt efter med ett kvadratmeterpris på 70 284 kronor, enligt siffror från Mäklarstatistik som Mäklarhuset presenterar. På Kungsholmen ligger kvadratmeterpriset på 63 832 kronor och på Södermalm på 62 269 kronor.

Procentuellt sett har dock priserna ökat mest i Västerorts ytterförorter, upp 17 procent till 25 801 kronor, följt av Söderorts ytterförorter där priserna steg med 14 procent till 29 986 kronor. Mest kostar dock en bostadsrätt i närförorterna söder och väster om stan.LÄS MER:Vinnare och förlorare på bostadsmarknaden

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro