ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är det lärarna som är elever

Josefin Svenberg · 18 Maj 2011
Uppdaterad 18 Maj 2011
Rebecca Sjögerud, 13, visar svenskläraren Lars Nyqvist och skolsköterskan Susanne Hult ett slags chattforum där man kan få svar på frågor.

Rebecca Sjögerud, 13, visar svenskläraren Lars Nyqvist och skolsköterskan Susanne Hult ett slags chattforum där man kan få svar på frågor. Foto: Lotta Bergseth


I veckan var det ombytta roller på Fryshusets högstadium. Rebecca, 14: Vi vill visa hur de kan använda internet i undervisningen”.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var ombytta roller som gällde på Fryshusets högstadium i veckan. Ett tiotal av skolans lärare fick lära sig om internet av sjundeklassarna Rebecca Sjögerud, Embla Nordgren Yu, Felix Kapell och Max Andrén. – Vi vill visa hur de kan använda internet i undervisningen och att internet inte bara är till för nöjen, säger Rebecca. – Jag tror att många skulle kunna få bättre betyg om man använde datorer och internet oftare i skolan, eftersom man kan få svar på sina frågor och lära sig mycket där, fortsätter Embla.

Under sin lektion visade ungdomarna bland annat olika hemsidor som underlättar skolarbete och hur lärarna skulle kunna filma lektioner och lägga upp på internet för de som är sjuka. – Ni vet mycket mer än oss, konstaterar Susanne Hult, 54. Har man ingen kunskap blir man lätt rädd, så det är kul att få se positiva saker med internet. Då kan vi förmedla till föräldrarna också.

Lektionen på Fryshuset var en del av Telenor Sveriges projekt Surf Academy, som syftar till att öka kunskapen om internet och dess möjligheter. I dag gör Vittra Vallentuna samma sak och i morgon är det Vittra Sollentunas tur.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro