ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är det lättast att få toppbetyg

Johanna Ohlson · 19 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Helene Buxhoeveden, Elisabeth Lyberg och Oscar Rusanen på NT-gymnasiet i Järfälla har märkt av betygsinflationen.

Helene Buxhoeveden, Elisabeth Lyberg och Oscar Rusanen på NT-gymnasiet i Järfälla har märkt av betygsinflationen. Foto: Henry Lundholm


NT-gymnasiet i Järfälla ger flest MVG i Stockholm

klar

Artikellänk är kopierad

NT-gymnasiet i Järfälla är den skola i Stockholms-området som är mest generös med betygen. Nästan 8 procent av eleverna har MVG i alla ämnen. Skolorna som toppar listan över flest MVG menar att förklaringen är duktiga elever. Men det har forskarna tagit hänsyn till. – Vi har tittat på hur eleverna låg på de nationella proven i nian och jämfört efter det, säger Jonas Vlachos, forskare på Stockholms universitet. Regeringen vill sätta stopp för glädjebetygen. I morgon fattas beslut om att låta Skolinspektionen dubbelrätta vissa nationella prov och kontrollera att betygen sätts därefter. Ett steg i rätt riktning tycker Jonas Vlachos. Men långt ifrån nog.– Det kommer aldrig att fungera med bara enskilda nedslag. Dessutom saknas nationella prov i de flesta ämnen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro