ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är det – Skånes mest svårsålda hus

Johan Mårtensson Bornudd · 6 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Clary Hemmingsson tar Metro på en rundtur i det hus hon försöker sälja – och som är Skånes mest svårsålda hus.
Clary Hemmingsson tar Metro på en rundtur i det hus hon försöker sälja – och som är Skånes mest svårsålda hus.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Drömmer du om ett rött hus med vita knutar nära naturen? I Skåne är det mäklarens mardröm.Medan miljonrullningen pågår på Skånes bostads­marknad finns ett antal objekt som ingen tycks vilja ha. Normalt tar det inte mer än en till två månader att sälja en fastighet. Men Metros rundringning bland mäklare visar att flera hus varit till salu betydligt längre. Och det handlar inte om ruckel.

På ett år har ingen nappat på pärlan i Hanaskog norr om Kristianstad. Priset: strax över en halv miljon för ett rymligt rött trähus med vita knutar. – Jag har nästan gett upp hoppet att få det sålt, säger Bertil Nilsson, fastighetsmäklare på VÄ-mäklaren.

Aldrig tidigare har han haft ett objekt så här länge. Han sammanfattar intrycken:– Mycket svårsålt. Ligger nära en trafikerad väg. Om huset legat längre upp i skogen hade det varit mer ef­ter­traktat, och säkert kunnat säljas för det dubbla, säger Bertil Nilsson.

Även ägarinnan är försiktig i sin reklam.– Planlösningen är be­svär­lig med onödiga ytor, säger Clary Hemmingsson. Men också exklusiva hus kan vara svåra att bli av med. Sedan april förra året har gården Hilleshög Ny­gård i Glumslöv varit till salu hos Mäklarefirman A Cronholm. Och hos Skeppsholmen fastighetsmäkleri har Hemmeslövs herrgård utanför Båstad annonserats sedan juni. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson Bornudd
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro