ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Dreamhack Winters populäraste Counter strike-lag

Erik Glanell · 3 Dec 2017
Uppdaterad 3 Dec 2017

Dreamhacks mest populära Counter strike-lag består inte av proffsspelare. I stället utgörs det av fem äldre damer och herrar som tillsammans bildar Silver Snipers.

klar

Artikellänk är kopierad

Blir man någonsin för gammal för esport? Frågar man Silver Snipers så är svaret självklart. Det blir man inte.

Counter strike-lagets yngsta deltagare är 62-åriga Monica ”Teen Slayer” Idenfors som tillsammans med sin 63-åriga lagkamrat Wanja ”Knitting Knight” Godänge möter Metro Esport efter matcherna på Dreamhack. De har redan vunnit fansens hjärtan, men i spelet tog de dessvärre inte hem en enda runda.

– Det är klart att det är svårt, det är mycket att tänka på, men det är ju det som är utmaningen. Om det vore lätt hade vi tröttnat för länge sedan, säger Knitting Knight.

MISSA INTE: Spana in de bortklippta missarna från Esport-tv:s första säsong 

pil
De är Silver Snipers

Monica ”Teen Slayer” Idenfors, 62 årWanja ”Knitting Knight” Godänge, 63 årAbbe ”BirDie” Drakborg, 75 årBertil ”Berra-Bang” Englund, 81 årÖivind ”Windy” Toverud, 75 år

De båda hårdkokta damerna berättar att de inte har någon erfarenhet av att lira mer avancerade spel och från början fanns det en viss tveksamhet kring de våldsamma inslagen i spelet. Något som har blåst bort ju mer erfarenhet de har fått av spelet.

– Det är ju killer-mentalitet, det gäller ju att vara aggressiv när man spelar annars händer det ju ingenting. Man kan ju tycka att det är lite läskigt att man skjuter på folk för att döda. Men det handlar ju om att göra mål. Det är ungefär som fotboll eller ishockey eller vilken sport som helst, säger Knitting Knight.

För Monica ”Teen Slayer” Idenfors har spelet till och med blivit en ventil i vardagen.

– Jag får fram den ilska och demoner man har i tankarna. Det kan man använda som bränsle när man sitter hemma och tränar. Det känns som att man befriar sig, säger Teen Slayer.

Skulle ni vilja tipsa andra i den äldre målgruppen om att åtminstone testa att spela?

– Självklart, det skulle ju vara kul att ha en damklubb där vi sitter och kör online en fredagseftermiddag, säger Knitting Knight.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro