ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är eleverna som kommer få bäst lön

Henry Lundholm · 15 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Eleverna på Åva gymnasium i Täby är nöjda med framtidsutsikterna.

Eleverna på Åva gymnasium i Täby är nöjda med framtidsutsikterna.


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SCANPIX

Naturvetenskap och teknik är de gymnasieprogram som ger högst lön tio år efter studentexamen. Det visar Svenskt Närings­livs webbsajt.På internetsajten Gymnasiekvalitet.se rankas gymnasieutbildningar efter bland annat inkomst och betyg.– Gymnasievalet är ett av de viktigaste valen i livet. Inkomsten är en faktor av många som ger en innehållsdeklaration av utbildningen, säger Kristina Scharp, chef för utbildning på Svenskt Näringsliv.

Innan januari är slut ska landets alla niondeklassare ha valt gymnasieutbildning. För många är det viktigt att välja en utbildning där de kan bli framgångsrika enligt studie- och yrkesvägledaren Maria Magander. Men hon tillägger att intresse bör gå före framtida lön.– Om du väljer något du brinner för har du större chans att lyckas, säger hon.

I Stockholms län toppas inkomstligan tio år efter studenten av teknikprogrammet på Åva gymnasium i Täby. – Ja, jag ska bli lärare i matte och fysik så det blir väl lärarhögskolan, säger Lisa Rydhammer, elev på Åva gymnasium om att plugga vidare.

klar

Artikellänk är kopierad

Henry Lundholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro