ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är elva serier att streama ikapp under 2019

Natalie Demirian · 13 Dec 2018
Uppdaterad 11 Jun 2019

Så många serier, så lite tid. Här är elva förslag på populära serier att se ikapp innan de nya säsongerna är i gång.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett väldigt förutsägbart val på en sådan här lista, men har du aldrig sett vad som enligt många är världens bästa serie så är det läge att passa på nu. Den åttonde och sista säsongen får premiär april.

”Vår tid är nu” (SVT Play, Viaplay)

Den superhyllade svenska dramaserien ”Vår tid är nu” spänner sig över flera decennier, med start 1945, och är en av SVT:s största dramasatsningar någonsin. Handlar om ”en familj, tusen konflikter”, som SVT beskriver det. Den tredje, och möjligtvis sista, säsongen har premiär i höst.

”Rick and Morty” (Netflix)

Det verkar som att den fantastiska animerade serien ”Rick and Morty” äntligen får en fjärde säsong nästa år. Så passa på att se de tre tidigare säsongerna nu om den väldigt smarta, men alkoholiserade vetenskapsmannen Rick som tar med sitt barnbarn Morty på galna äventyr i andra världar.

”The handmaid’s tale” (HBO)

Den tokhyllade serien, baserad på boken med samma namn, kommer med en tredje säsong nästa år. Serien, med briljanta skådespelaren Elisabeth Moss i huvudrollen, utspelar sig i en minst sagt dystopisk framtid i det totalitära samhället Gilead, tidigare en del av USA.

”Solsidan” (C More)

Nyligen stod det klart att succéserien ”Solsidan” som avslutades 2015 gör comeback med minst tre nya säsonger. Passa på att se ikapp Felix Herngrens älskade komediserie innan dess. På C More finns dessutom ”Solsidan”-filmen, som var 2017 års mest sedda biofilm i Sverige.

”Big little lies” (HBO)

”Big little lies” var tänkt att vara en miniserie, men efter prisregnet och tokhyllningarna stod det klart att serien trots allt får en andra säsong. Utöver att stjärnor som Reese Witherspoon och Nicole Kidman återvänder står det även klart att ingen mindre än Meryl Streep (!) är klar för rollen som mamma till Alexander Skarsgårds rollfigur.

”Bonusfamiljen” (SVT Play)

Den tredje säsongen får preliminär premiär i vår. Serien om livet i en bonusfamilj har blivit så populär att formatet har sålts till flera länder, bland andra USA och Frankrike, och Netflix har köpt sändningsrättigheterna till de två första säsongerna för global lansering.

”La casa de papel” (Netflix)

Den här spanska serien är, enligt Netflix själva, deras mest sedda icke-engelskspråkiga serie, och det är lätt att förstå varför. Det är omöjligt att inte sitta på helspänn när ett kriminellt gäng försöker genomföra en spektakulär kupp mot Spaniens kungliga myntverk. Serien är bekräftad för en tredje säsong, till mångas stora glädje.

”Divorce” (HBO)

Sarah Jessica Parker spelar huvudrollen i ännu en HBO-serie, som är bekräftad för en tredje säsong. Handlar om Frances som efter tio år som gift med två barn börjar omvärdera sitt liv och sitt äktenskap.

”Orange is the new black” (Netflix)

Den kommande sjunde säsongen av ”Orange is the new black” blir också den sista, så om du någon gång tänkt komma ikapp i serien om livet på ett kvinnofängelse i USA är det läge nu. Alternativt vänta tills du kan binga hela serien.

”The crown” (Netflix)

Om du är intresserad av den brittiska kungafamiljen eller bara uppskattar ett påkostat och välgjort kostymdrama är den här Netflix-serien som skildrar drottning Elizabeth II:s styre ett måste. Inför den kommande tredje säsongen byts skådespelarna ut, i och med att vi förflyttar oss fram i tiden.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro