ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är EM:s största stjärnor

Oskar Nyström · 22 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Turkiets Hamit Altintop är en av Lasse Granqvists största stjärnor i EM

Turkiets Hamit Altintop är en av Lasse Granqvists största stjärnor i EM Foto: Scanpix


Radiosportens Lasse Granqvist rankar

klar

Artikellänk är kopierad

Det vimlar av stjärnor i sommarens EM-turnering, men vilka är egentligen de största? Metro har tagit hjälp av radiosportens expertkommentator Lasse Granqvist som utsett de fem hetaste spelarna i mästerskapet.

- Det har varit en bra turnering så här långt, bättre än vad jag trott. Det har varit många tunga matcher med mycket dramatik, bland annat för Holland och Turkiet. Spanien har också varit ett plusvärde, eller Buffons räddning av Italien, rabblar Granqvist för Metro.

Luca Toni, Franck Ribery, Zlatan Ibrahimovic eller Wesley Sneijder. Ingen av dem får plats på Lasse Granqvists lista över EM:s största stjärnor. Istället tar bland annat en ryss och turk plats bland expertkommentatorns främsta spelare. Här är hela listan:

1. Andrej Arshavin, RysslandLG: - Det här är en färskvara utan motsvarighet. Har bara spelat två matcher men har blivit bättre för varje match. Arshavin är en stor förklaring till varför Ryssland tog sig vidare från gruppen och slog ut Holland. Dessutom tror jag det finns mer att hämta. Det är fascinerande att se en sådan här fysiskt och tekniskt duktig spelare med tanke på hur liten han är också. Man kan helt enkelt inte låta bli att charmas.

2. Hamit Altintop, TurkietLG: - Förklaringen till att Turkiet gått vidare, han har fullständigt dominerat, exempelvis mot Tjeckien. Fick en annan roll högre upp i planen mot Kroatien, där han ska spela, och blev ännu bättre. Har ett oerhört brett register.

3. Fernando Torres, SpanienLG: - Måste vara med på den här listan. Jag är otrolig svag för hans fotbollskompetens i straffområdet. Visserligen har han bara gjort ett mål så här långt, men i och med att jag håller Spanien som favoriter mot Italien så tror jag det blir fler.

4. Michael Ballack, TysklandLG: - Det krävs att stora spelarna lyfter sig när det är avgörande lägen. Ballack har gjort det i den här turneringen. Han spelare på den nivå som vi kan förvänta oss och är en stor anledning till att Tyskland är i semifinal.

5. Christiano Ronaldo, PortugalLG: - Han kommer långt ned på den här listan för att han inte levererade något viktigt. Kanske börjar hans hysteriska form, som hållit i sig i snart ett år, lugna ned sig. Men samtidigt är det en spelare av yttersta världsklass.

klar

Artikellänk är kopierad

Oskar Nyström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro