ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Facebooks fem gyllene etikettregler

Tomas Lundin · 13 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Brittiska smakdomarna Debrett´s har publicerat etikettguider till bröllop och adelskalendrar. Nu har man också gjort en guide för sociala nätverkssajter som Facebook.

Här är de fem gyllene reglerna för Facebookanvändare.

1. Begränsa vänkretsen Du måste inte bli vän med folk du inte känner. Det är inte en tävling i att ha så många vänner som möjligt.

2. 24-timmarsregelnVänta alltid ett dygn innan du accepterar en friend request, eller innan du bestämmer dig för att ta bort en vän. Fördröjningen hjälper dig att samla tankarna.

3. Skicka riktiga inbjudningarVid Födelsedagar, bröllop dop och så andra större högtidshändelser räcker det inte med att skicka ut nyheter och inbjudningar via Facebook. Skicka alltid inbjudningskort eller ring till dina kompisar.

4. Pinsamma festbilderTänk på dina vänner innan du lägger ut pinsamma bilder av dem. Tänk dig hur du själv skulle känna dig.

5.  Välj profilbild med omsorgTänk efter innan du lägger upp en ny profilbild.  Grundregeln är: Om du inte vill se den i lokaltidningen, lägg inte ut den å Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro