ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Facebooks mest delade bild – någonsin

Matilda Bjerlöw · 4 Dec 2012
Uppdaterad 4 Dec 2012
Facebookanvändaren Nolan Daniels ville ha uppmärksamhet, och kom på det bästa sättet att få det.

Facebookanvändaren Nolan Daniels ville ha uppmärksamhet, och kom på det bästa sättet att få det. Foto: Facebook


Såg du bilden på mannen som vann 588 miljoner dollar i jättelotteriet Powerball jackpot? Då är du en av två miljoner lurade Facebookanvändare.

klar

Artikellänk är kopierad

Lurendrejaren Daniels svarade på vad han skulle göra med pengarna...
Lurendrejaren Daniels svarade på vad han skulle göra med pengarna...

Så många gick nämligen på att de skulle få en del av kakan om de delade bilden på den glade, skäggige mannen som håller upp sin lottosedel. 

Något som kan vara rekord i sajtens historia.

Men nej, den skäggige amerikanen Daniels hade inte vunnit några 588 miljoner dollar. Och nej, än mindre hade han några planer på att dela ut en av dessa miljoner till en lyckligt utvald.

Det var i torsdags som den omtalade, fejkade bilden lades upp, prydd av texten "Det verkar som om jag aldrig mer kommer att behöva jobba!!! Dela den här bilden och jag kommer att ge en slumpmässigt vald person en miljon dollar."

I går morse hade mer än två miljoner satt sitt hopp till att bli just denna utvalda, och bilden hade fått drygt 27 000 kommentarer.

– Du har givit många människor hopp under en underbar tid på året, vilken snäll och generös handling, skrev en användare.

En annan var inte fullt så naiv:

– Vilken TÖNT... det här är FEJK! Jag säger bara KARMA!

Huvudpersonen i historien, Nolan Daniels, är en 35-årig ingenjör som enligt sin bror har ett enormt bekräftelsebehov, rapporterar amerikanska medier.

Förhoppningsvis är det behovet nu tillfredsställt för ett bra tag framöver – bilden uppges vara mest delad i Facebooks historia.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro