ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är fem saker att göra under Göteborgs filmfestival

Jesper Lögdahl · 24 Jan 2018
Uppdaterad 26 Feb 2018
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) vid invigningen av Göteborgs filmfestival förra året.

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) vid invigningen av Göteborgs filmfestival förra året. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT


På fredagen sparkar den i gång – Göteborgs filmfestival. Här kommer tips om var du kan hänga för att insupa filmkultur, ha lite skoj och kanske spotta en och annan skådis.

klar

Artikellänk är kopierad

Gothenburg Film Studios, Polstjärnegatan 14

För att få en bra start på denna festival råder jag er att besöka invigningsfesten som hålls på fredagen på Gothenburg Film Studios på Hisingen. Först kommer det så klart att vara en finfin vip-tillställning med ett gäng skådisar, men sen är det eftersläpp för oss vanliga dödliga. Åk dit och frottera dig med eliten och se liveakter såsom Cherrie, El Perro Del Mar, Zorse And Tigons.

Auktionsverket Kulturarena, Tredje Långgatan 9

Filmfestivalens officiella hem, Festivalarenan, hittar ni på Auktionsverket Kulturarena. Förutom att det går att köpa biljetter och festivalpass här finns det möjlighet att få filmtips, gå på seminarier eller bara ta en kaffe och hoppas på att möta någon härlig filmpersonlighet. På eftermiddagarna serveras det även barmeny med festivaltouch och mellan den 27/1 till 2/2 är det Brooklyn happy hour mellan 18-19.

Taverna Averna, Tredje Långgatan 7

I restaurangen våningen under Festivalarenan ligger krogen som blir festivalens vattenhål. Här kommer det under helgen bli skön musik och gött häng. Under lördagen vänder bland annat Jan Göransson, presschef på Svenska Filminstitutet samt ett av landets främsta filmorakel, skivor. Förbered er på långa och många diskussioner om filmkonst när ni sätter er med finfint folk i baren.

NK, Östra Hamngatan 42

Filmfönstret NK kallas festivalens populärkulturella arena och här kommer du bland annat kunna beskåda samtal med skådespelare som Alicia Vikander, och Adam Lundgren. Dessutom, på lördagen mellan 13-14, kommer kärlekspanelen diskutera kärleksfilmer och dess inverkan på våra liv och mycket, mycket mer. I panelen sitter Singelrådet-poodens Emilie Ebbis Roslund, sexprofessorn Olle Waller, samt den oefterhärmlige exilgöteborgaren Joel Ighe. Låter extremt intressant om du frågar mig.

Draken, Heurlins Plats 15

Det går ju inte att tipsa om filmfestivalen utan att tipsa om filmer. Rådet är ju att gå att se så på kortfilmerna som aldrig kommer på de stora biograferna, men som kan vara små mästerverk. Den 17 minuter långa ”Infektionen” har världspremiär på lördag. Har ju inte sett den, såklart, men Magnus Krepper och Ruth Vega Fernandez har huvudrollerna och de går ju inte av för hackor. Dessutom är den regisserad av Patrik Eklund som låg bakom den något oförtjänt bortglömda och onödigt nedrecenserade ”Flimmer” från 2012.

Jesper Lögdahl, dj & chefredaktör World in Property

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro