ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är filmerna med världens sämsta dejter

Aron Andersson · 27 Maj 2017
Uppdaterad 27 Maj 2017

Har du haft en värdelös dejt? Ta det lugnt, det finns de som haft det värre. Du kan alltid trösta dig med någon av dessa filmer.

klar

Artikellänk är kopierad

”American pie” (1999). Första gången ska vara speciell, brukar det sägas. Och självklart kan det vara trevligt att avsluta dejten med lite rajtantajtan, men om det sänds live för hela världen? Inte optimalt.

”Evil dead” (1981). En av de mest klassiska skräckfilmerna – och ett klassiskt upplägg för en skräckhistoria – utmynnar faktiskt från en dejt. Ash har tagit med sin flickvän Linda, och ett gäng vänner‚ till en enslig stuga i skogen. Dessvärre blir hon besatt av en demon och försöker döda honom.

”Pulp fiction” (1994). Alla kvällar som slutar med att du tvingas kötta in en adrenalinspruta genom bröstkorgen på din överdoserande dejt är en bra kväll? Eller? Att gå ut med sin maffiachefs fru är ingen bra idé till att börja med, och Chuck Berry-twist till trots, detta är ingen lyckad dejt.

”Zodiac” (2007). En thriller om en seriemördare i San Francisco är kanske inte det första du tänker på när du hör ”romantiska dejter”. Men stackars Bryan och Cecelia i filmen gör sitt bästa försök på en picknick-duk vid en sjö. Dessvärre avbryts dejten av tidigare nämnd seriemördare.

”Den där Mary” (1998). Dejten hinner knappt börja innan Ben Stillers Ted Stroehmann klämmer pungen i gylfen i en oförglömlig badrumsscen. Den är Farrelly-filmen är knappast diskret, men ganska rolig.

”Taxi driver” (1976). Förhoppningsvis har du inte varit på dejt med någon som tagit med dig till en porrbiograf. Eller så är det precis din grej? Finns porrbiografer ens nuförtiden?

”När Harry träffade Sally…” (1989). Spoilervarning: Det löser sig för detta titelpar till slut. Men i början har Harry och Sally ett ansträngt förhållande. Bland annat går de på en dubbeldejt som slutar med att deras respektive dejter väljer att gå hem med varandra i stället.

”Scream 2” (1997). Redan den första ”Scream”-filmen sätter standarden för dåliga förhållanden. Film nummer två börjar med en klassisk biodejt, som visserligen börjar bra. Men den slutar inte särskilt väl, för någon. Paret slaktas nämligen båda två, av någon som tydligt inspirerats av den första filmens händelser.

”Tillbaka till framtiden” (1985). Ingen mer än Oidipus själv drömmer väl om att gå på dejt med sin egen mamma. Men det är precis vad Marty McFly tvingas göra, för att få henne att bli tillsammans med hans pappa, så att han själv kan bli till.

”Hitch” (2005). För en ”dejtdoktor”, vars hela affärskoncept går ut på att få män att lyckas imponera på kvinnor, gör Alex ”Hitch” Hitchens inte särskilt bra ifrån sig själv. Bland annat svullnar hela hans ansikte upp på grund av jordnötsallergi, inte hans fel kanske, men inget drömscenario heller.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro