ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är fjärrkontrollen som tjuvarna använder för att öppna din bil

· 29 Jul 2015
Uppdaterad 29 Jul 2015
Störsändaren kan användas på långt avstånd. Sändaren på bilden är inte den som beslagtogs av polisen.

Störsändaren kan användas på långt avstånd. Sändaren på bilden är inte den som beslagtogs av polisen. Foto: Montage/Alamy


Med hjälp av en störsändare slår tjuvarna ut låsfunktionen till din bil. I måndags greps två personer på bar gärning – som använt sig av metoden för att göra bilinbrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen fick i måndags kväll in samtal om fyra män som betedde sig märkligt vid Kungens Kurva utanför Stockholm. De smög omkring på parkeringen i närheten av Elgiganten.

Männen höll på att stjäla ur bilar visade det sig. Polisen lyckades gripa två, de andra sprang iväg och kom undan.

LÄS MER: Så enkelt kapar hackare din bil

Det speciella med bilinbrotten var att tjuvarna använde sig av en störsändare för att slå ut bilens fjärrlåsfunktion. Föraren tror att bilen blir låst, men i själva verket blockerar störsändaren låssignalen som skickas från bilnyckel till låsanordning.

”Stulet gods och fjärrkontroller/störsändare anträffades vid de gripna. Tipset är att larma direkt vid bilen, och att se/känna så att bilen verkligen är låst”, skriver Polisen Huddinge om tillslaget på sin Facebooksida.

►LÄS MER: Fick tillbaka sin stulna bil – pimpad

I Sverige är det förbjudet att ha en störsändare. Den som har det kan straffas med böter eller fängelse, enligt Post- och telestyrelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro