ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är fyra billiga aktiviteter i Stockholm

Natalie Demirian · 18 Jan 2018
Uppdaterad 26 Feb 2018

Foto: TT


Gratis är gott. Och helgen innan löning under vad som sägs vara årets fattigaste månad är det mer sant än någonsin. Men oroa dig inte – det finns fullt av roliga aktiviteter att göra i Stockholm i helgen som är billiga, eller till och med helt gratis.

klar

Artikellänk är kopierad

Besök ett museum Det är ju numera gratis inträde till 18 statliga museer, och flera av dem ligger i Stockholm. Naturhistoriska riksmuseet, Historiska museet och Moderna museet är bara några av alla museum perfekta att tillbringa en söndag på, samtidigt som du med stor sannolikhet kommer att lära dig något nytt.

Utnyttja ditt SL-kort till maxEtt SL-kort är allt annat än billigt, men om du redan har ett kort kan du lika gärna se till att utnyttja det så mycket som möjligt. Du kommer längre ut med kortet än du tror! Siggesta gård på Värmdö, Adelsö på Ekerö och Steninge slott i Sigtuna är några exempel på härliga platser du når med det kortet.

Skridskoåkning i KungsträdgårdenStockholm stad erbjuder skridsoåkning på flera platser i staden. Sjöisbanorna och de naturfrusna isbanorna är alltid öppna för allmänheten om inget annat anges. Men kolla upp tiderna först för de konstfrusna isbanorna och ishallarna, då bara vissa tider är tillgängliga för allmänheten.Isbanorna i Kungsträdgården och Vasaparken har fasta öppettider och är gratis om du har egna skridskor. Annars går det att hyra utrustning på plats för en liten slant.

Känn dig som en kunglighetDet kostar att besöka Sveriges Kungahus, Drottningholms slott. Däremot är det helt gratis att gå på en egen rundvandring i vackra Drottningholms slottspark. Det är öppet året runt, dygnet runt. Kanske inte en perfekt aktivitet när snön eller regnet faller alltför mycket, men en fin vinterdag passar det utmärkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro